Wysłany: 2010-10-31, 09:58
kolorystyka jak ci sie taka podoba to zrób ale licz sie z tym ze jak cos pomalujesz to bedzie ci sie wycierać chyba ze dasz lakierem jeszcze to lakier bedzie po jakims czasie pekał
a kto mówił zaraz o malowaniu to ma mieć ręce i nogi a wiejski tuning w stylu farb plakatówek chodzi mi np o oklejenie niektórych elementów lub nałożenie skóro podobny.
jak coś robić to z klasą tylko teraz została taka mała kwestia gdzie tanio kupić materiał jaki klej by się trzymał jak należy i dokładna koncepcja co ma być czarne a ci jasne
To zło wcielone Nie wiem jak w viki, ale w Astrze przy moim wzroście bardzo obcieram nogą o tunel środkowy, konsolę etc. Wszystkie wyroby skóropodobne mają do siebie to, że dość łatwo się wycierają i wyglądają dużo gorzej niż powycierana skóra. Także jak już inwestycja, to najlepiej w skórę. Niby drożej, ale dużo trwalej. W paru samochodach przerabiałem temat wycierającej się/pękającej ekoskóry/skaju. Nawet w Astrze zakupiłem mieszki wydawać by się mogło wytrzymałe, a po roku na zagięciu jest pęknięcie
Ale sama myśl jasnej tapicerki jak najbardziej ok. Tylko trzeba baaardzo dbać o to.
todi_wawa, porządne pomalowanie nie jest najgorsze. Poza tym okleiny termoplastyczne parę lat wytrzymują - ale to jest ciężko zrobić przynajmniej z Astrową deską, która jest bardzo powyginana.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum