Marka: Opel
Model: Corsa B
Pojemność: 1.0
Wysłany: 2011-05-13, 10:27 Złoty demon rulo
Jako że nowy na forum, to może warto przedstawić swojego Opla, Jest to mój pierwszy samochód
MODEL: CORSA B
ROK PRODUKCJI: 1998
SILNIK: 1.0 12v (x10xe)
UKŁAD DOLOTOWY: seria
UKŁAD WYDECHOWY: seria
ELEKTRONIKA: seria
UKŁAD NAPĘDOWY: seria
ZAWIESZENIE: seria
FELGI: stalowe GM 13''
UKŁAD HAMULCOWY: seria
ŚRODEK: seria
CAR-AUDIO: CAR300 + seria głośniki
WYPOSAŻENIE: el.szyby,centralny zamek,welurowa tapicerka,obrotomierz,el. regulacja świateł,wspomaganie kierownicy,lakier metalic
JAK TRAFIŁ: po prostu spodobał mi się na zachodzie i kupiłem
PRZEBIEG: nieco ponad 80 tys
PLANY:
- wymienić radio na jakieś z USB
- nowe lampy przód i tył
- jakieś aluski
ZROBIONE:
- białe kierunki w błotnikach
- lotka na tył
- dołożenie pilota do centralnego zamka
- zamontowanie 3 stopu
parę fotek mojego demona xD
bez lotki z tyłu:
z lotką wraz z fotkami i opisem:
montaż daszka rozpoczął się od przewiercenia 6 otworków w klapie aby można było przymocować dolną część daszka
po przymocowaniu dolnej części rozpoczęły się przymiarki gdzie wywiercić 4 otwory na górną część(2 na każdą stronę klapy bagażnika)
po 4 godzinach przymiarek,wiercenia i czyszczenia tył mojej corsy prezentuje się następująco:
obie części daszku oprócz śrub przymocowałem także na taśmę dwustronną i silikon
Ostatnio zmieniony przez rulo 2011-05-13, 10:30, w całości zmieniany 1 raz
Model: Calibra
Pojemność: 2.0
Wiek: 30 Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 212 Skąd: Warszawa - Wola
Wysłany: 2011-05-13, 23:30
Corsa taka jak wszystkie, teraz tylko użyj wyobraźni i zrób z niej coś fajnego, byle ze smakiem... Np wsadź silnik 3.0, to i ta lotka Ci się o czegoś przyda
Model: Calibra
Pojemność: 2.0
Wiek: 30 Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 212 Skąd: Warszawa - Wola
Wysłany: 2011-05-15, 13:07
Kwestia priorytetów, czy idziesz bardziej w wygląd czy w moc... Ty jak widzę wolisz wygląd, więc ładne alu to początek, a do tego jeszcze jakaś gleba mniejsza bądź większa by się przydała. A lampy też spoko rzecz, tylko błagam nie wybierz jakichś wieśniackich, bo taką jedną rzeczą można zepsuć wygląd całego auta... ja osobiście jestem fanem przerabiania seryjnych lamp niż kupowania chińszczyzny na allegro, ale jak kto woli.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum