Na wzór zeszłorocznego tematu, z ciekawości, zakładam ten temat.
Jaka u Was pogoda? Bardzo zaśnieżyło? Czy drogowcy dobrze przygotowani?
U mnie cały czas temperatura około zera, także trochę też tego śniegu się topi. Ale wczoraj ładnie sypało, na drogach się zaczęło ślisko robić, ale trzeba przyznać, że od razu się wzięli i zaczęli odśnieżać - jeszcze w czasie opadów. I jeździli całą noc - także tylko boczne uliczki nieodśnieżone.
Marka: Opel
Model: Astra F Bertone
Pojemność: X16SZ + LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 24 Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 795 Skąd: 022.com
Wysłany: 2010-11-28, 14:40
no to fakt ze w tym roku zima za bardzo drogowcow nie zaskoczyla, jak jechalem od 21 za zalesie to puławska byla nieodsniezona, ale jak wracalem po 1 to juz w zasadzie od wyjazdu z wioski droga byla przejezdna na poleczki nawet chodniki odsniezali. troche poslizgalem sie na cargo i do domu
Marka: OPEL
Model: Astra f
Pojemność: x14nz
Wysłany: 2010-11-28, 15:55
panowie spokojnie jutro zapowiadaja opady sniegu a na wtorek podobno temperatura ma spasc do -12 nawet takze chyba nam sie zima zaczyna
po wczorajszej slizgawicy stwierdzilem ze czas zalozyc w koncu zimowki
ELGregory, wiesz, co stacja to inna prognoza, także też nie ma co im tak do końca ufać. Ja z kolei słyszałem jedno info, że tylko na północnym-wschodzie ma temperatura do -10*C skoczyć, a w reszcie PL przez jakiś czas ma być tak jak było w minionych dwóch tygodnia. Drugie zaś info mówiło o tym, że od jutra przez conajmniej tydzień mają być niezłe zamiecie i "burze śnieżne" (cytat co mówili na bodajże TVNie). Najgorsze to jest to codzienne odśnieżanie samochodu i parkingu, a poza tym, to nie mam nic do takiej pogody
Kri$, a tam, z plandeki to i tak trzeba by było odpowiednio to zgarniać, żeby nie obok samochodu, bo i tak bym musiał to odśnieżać. Więc raczej nic nie pomoże
Model: Corsa
Pojemność: 1.0 Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Lut 2010 Posty: 488 Skąd: www.vrx.pl
Wysłany: 2010-11-28, 17:42
Jackass napisał/a:
co stacja to inna prognoza, także też nie ma co im tak do końca ufać. Ja z kolei słyszałem jedno info, że tylko na północnym-wschodzie ma temperatura do -10*C skoczyć, a w reszcie PL przez jakiś czas ma być tak jak było w minionych dwóch tygodnia.
Model: Astra F Bertone
Pojemność: X16SZ + LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 24 Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 795 Skąd: 022.com
Wysłany: 2010-11-28, 18:27
lipa tylko ze korki beda bo czesc ludzi na letnich, a spora czesc nie ogarnia jak to zwykle, ale mimo wszystko dla mnie bajka ;d jutro cargo bedzie po szkole grane
Ja dziś od rana wszędzie słyszałem że od jutra śnieg, więc nie wiem skąd to dziwne info
z tv dziś rano (tvn lub polsat, nie pamiętam).
morieris napisał/a:
lipa tylko ze korki beda bo czesc ludzi na letnich, a spora czesc nie ogarnia jak to zwykle, ale mimo wszystko dla mnie bajka ;d jutro cargo bedzie po szkole grane
No masakra będzie na drogach, choć z drugiej strony dużo ludzi zrezygnuje z jazdy samochodem i będą miejsca parkingowe wszędzie
Wysłany: 2010-11-28, 18:54
Rozpocznie sie nowy sezon karamboli
Kumpel ma zimówki tylko przedzie w aucie w tamtym roku jechaliśmy w zakręcie przy 20 a ja mowie Rafał gazu jak nas obróciło o 180 stopni to nie wiedzieliśmy co sie dzieje trzeba to powtórzyć
Ja w tamtym roku ani razu nie wpadłem w poślizg jak nadchodzi zima to się przełączam na spokojną jazdę chociaż spalanie w nexi może mówić co innego rekord 16L/100km po mieście zima a latem 12L/100km może to z racji tego ze wolniej sie auto grzeje i prawie cały czas na ssaniu zima jade Nie wiem jak u was w Oplach ale jak kolega robił słopa z astry GSi to sie okazało ze w GSi jest chłodnica jak 3/4 mojej
Co to miejsc parkingowych to sie jackas nie zgodze bo mało komu sie chce odsniezac jest pare miejsc w które sie pierwsi wpierdzielą a ty masz potem wybór albo szukac innego albo łopata i sobie jakies odkopać
A niech pada to sie potrenuje kontrolowane ślizgi
Ostatnio zmieniony przez Kri$ 2010-11-28, 18:56, w całości zmieniany 2 razy
Model: Omega BFL
Pojemność: 1.7 w dizlu bez turbiny
Wysłany: 2010-11-28, 20:44
No fakt muszę i ja przyznać, że w tym roku drogowcy podołali i nic ich nie było w stanie zaskoczyć-jak narazie
W Radomiu śniegu sporo i temp. około -3~-5.
Model: Corsa
Pojemność: 1.0 Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Lut 2010 Posty: 488 Skąd: www.vrx.pl
Wysłany: 2010-11-29, 08:53
w Warszawie pada od jakiejś 7:30 (prognozy widziałem, że od 7), więc się sprawdza.
Ale powiem szczerze, że po jednej podróży do pracy mam dość, te pedały jeździć nie potrafią. Zaczęło pruszyć, Puławska, duża ulica, przyczepność na poziomie 99,9%, a te barany 40km/h na trzech pasach (kier. wylot z Wawy, więc to nie kwestia korka).
Ale powiem szczerze, że po jednej podróży do pracy mam dość, te pedały jeździć nie potrafią. Zaczęło pruszyć, Puławska, duża ulica, przyczepność na poziomie 99,9%, a te barany 40km/h na trzech pasach (kier. wylot z Wawy, więc to nie kwestia korka).
u nas to samo wczoraj ) śniegu lodu na asfalcie o emerycka jazd już jest aktywna
Przed chwilą jechałem za babką, która jechała Land Roverem z prędkością 10kmph po al. Chruściela środkiem. Miganie światłami i trąbienie nie pomagało... Nie wiem czy ktoś kojarzy tą ulicę, ale jest to główna, dwupasmowa droga, przez stary rembertów...
Wysłany: 2010-11-29, 14:30
U mnie luksus sypie -5stopni az sie nie chce na dwór wychodzić . Przed chwila wróciłem ze szkoły i jechałem (odcinek 3km) 45 minut 30km/h to był V max ale nie nudziłem sie bo co i rusz na rekawie jakies akrobacje rondo wyjazdu ze szkoły kolega audi spokojnie ja pół ronda bokiem za mną tiko bokiem (ledwo sie wyrobił bym miał zaczepy z zderzakiem nowym gratis ) i jeszcze za nim yaris też bokiem potem pare skrzyzowań na recznym ale sie ludzie gapili ślizgo jak skurczysyn najgorsze te skrobanie
Odmrażacz + wycieraczki :] Gorsze odśnieżanie samochodu - a większość tych drogowych łajz w ogóle nie odśnieża
Generalnie zabawa na łapie jest jeszcze fajna, bo lodu nie ma pod śniegiem. Ale jak jest lód, to zaczyna się to robić zdradliwe, bo odpuszczasz łapę, kontrujesz, a samochód i tak obraca
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum