Marka: Opel
Model: Zafira B DTH
Pojemność: 1910
Wysłany: 2011-03-03, 22:06 Zafira B 1.9 CDTI 150KM Qigan
Zafira jest moim pierwszym Vanem i drugim Oplem
Przedstawiam wam moje wozidełko tzw. Zochę
Jest to typowa Zafira B jakich od pewnego czasu robi się coraz więcej na drogach
Rok produkcji - 2005 (wersja bez DPF 8) )
Silnik - Z19DTH - 150KM
Przebieg zbliża się niebezpiecznie do 160tys
Kupiłem ją za namową rodziny bo mówili że Passat B4 to już przeżytek
Trochę wyposażenia
- el. szyby x4
- el. lusterka + podgrzewanie + składanie (w trakcie montażu)
- climatronic
- navi
- pół skórzana tapicerka, siedzenia sportowe
- skórzana kierownica ze sterowaniem
- 6 poduszek powietrznych ( 2 czołowe + 2 boczne + kurtyny)
- felgi 16" - oryginalne ale ładne
- ABS, TC, ESP
- komputer pokładowy (rozbudowany)
- immobilaizer
- centralny zamek
- przyciemnione szyby
- halogeny
- tempomat
- funkcja oświetlania drogi do domu
- pakiet chrom
- itp.
Zośką fajnie się jeździ chociaż po miesiącu użytkowania chciałem ją sprzedać i zamienić na coś innego
No to kilka fotek W różnych kolorach W weekend planuję zrobić jakaś sesyjkę tylko muszę felgi założyć, więc galerie zaktualizuje
za siatką sportowa fura mojego sąsiada ma ktoś pomysł co tam można wmontować?
No to kilka statystyk z jazdy:
- trasa, gdybym jechał wolniej to zmieścił bym się w 5.2l/100km A tak czasami 160km/h wpadło a pod Krakowem koreczek 15km
- jazda w mojej okolicy, głównie do pracy, 30km trasa szybkiego ruchu i 15km zakorkowane Marki i Warszawa
Wysłany: 2011-03-04, 21:27
Na panorame polowałem ale ta się trafiła za przyzwoite pieniądze Jak się okazało gdybym poczekał tydzień to za 55tys mógłbym wtedy kupić full opcję z pakietem OPC ale i tak nie żałuję że ją kupiłem
Teraz w planach mam A6 bądź może Zafira C bądź B ale OPC
Model: Calibra
Pojemność: 2.0
Wiek: 30 Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 212 Skąd: Warszawa - Wola
Wysłany: 2011-03-04, 22:14
fan OPC tak?
Nie dziwię się
Ładne autko, znacznie odbiega od poprzedniej Zafiry, którą dobrze znam, bo taką ma mój Teściu. Autko naprawdę fajne, z zewnątrz taka trochę większa osobówka, a wewnątrz można mieszkać - tak w porównaniu do mojej Cali... Do tego wszystkiego silniczek też zacny, czego więcej chcieć Podoba mi się - mógłbym taką mieć jako drugie autko, zamiast Rovera...
Wysłany: 2011-03-04, 23:00
Fan OPC to przesada
Znajomy rozbił się ostatnio Astrą OPC 240KM ale przed wypadkiem jeździłem kilka razy i ta fura ma takie kopyto jak A6 mojego brata
Teraz z kolegą polujemy na ZB OPC ale ciężko jest coś znaleźć.
Ja bym chciał czarną w full wypasie a on chce niebieską z pełną skórą.
Tylko szkoda że spalanie jest w granicy 10L a przerobienie na gaz to według mnie nie humanitarne Więc może jakieś Opcline ale nie będzie aż takiej frajdy z jazdy
Ja szukałem samochodu z dużą paką a Zafira ma spora po przesunięciu foteli
Co chcesz Calibra też fajna. Sąsiad miał chyba z 5lat czerwoną ale nigdy nie jeździłem.
Model: Calibra
Pojemność: 2.0
Wiek: 30 Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 212 Skąd: Warszawa - Wola
Wysłany: 2011-03-04, 23:59
Astrą OPC jechałem jedynie jako pasażer, pamiętam to do tej pory bo kierowca potrafił jeździć...
Zafira ma dużo miejsca po przesunięciu foteli? Nie! Ona ma w [cenzura] miejsca - napełnisz wodą i żaglówką popłyniesz
Calibra fajna rzecz, ale dochodzę do wniosku że do tego auta trzeba mieć pasję i nie można traktować go jako zwykłe auto codziennego użytku, bo jest zbyt absorbujące...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum