No w szoku jestem! Ale pomysł naprawdę ciekawy. Może cali już starsza ale myślę ze jak wszystko dobrze pójdzie nie będziesz żałował. Kolega śmigał taka vectra c z tym motorkiem to podobno ostro zapyla.
Marka: Opel
Model: Astra F Bertone
Pojemność: X16SZ + LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 24 Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 746 Skąd: 022.com
Wysłany: 2010-04-02, 08:00
hehe no niestety byl to żarcik z okazji 1 kwietnia oczywiscie projekt jest jak najbardziej wykonalny, ale koszty nie zamknely by sie w 3.5 tysiaca PLN
Z aktualnosci to calibra we wtorek po swietach jedzie do mechanika i mam nadzieje ze wreszcie uda się ją postawić na nogi ... przy okazji bedzie wymieniona pompa wspomagania i moze gleba tez zawita, ale to zaleznie od tego jak mechanik bedzie mial czas ;] i ile sobie krzyknie
hehe no niestety byl to żarcik z okazji 1 kwietnia
wiedziałem że wczoraj nie warto wierzyć żadnej informacji. Jadąc na uczelnie słyszałem przez CB o 4 radarach, zwalniałem i się okazywało, że to żarty, więc wiedziałem już że w nic nie warto wierzyć wczoraj
Pojemność: X16SZ + LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 24 Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 746 Skąd: 022.com
Wysłany: 2010-04-07, 16:03
pod koniec przyszłego tygodnia pewnie gleba i alu z astry, oraz podłączenie wspomagania i wymiana uszczelki pod miską olejową, pod koniec kwietnia lub na początku maja nowe zderzaki przód i tył, w miedzyczasie naprawa prawej elektrycznej szyby, wymiana wiązki silnika i naprawa ogolnie pojetej elektryki w samochodzie, ogarniecie halogenów (potrzebny przekaznik), ogarniecie przerywanego biegu wycieraczek (równiez przekaźnik), wymiana siedziska w fotelu kierowcy (dzisiaj wypatroszylem zapasowy fotel ) - oczywiscie wszystko to jesli z silnikiem nic sie nie bedzie dzialo
_________________ >> Wheel Whore <<
Ostatnio zmieniony przez morieris 2010-04-07, 16:04, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2010-04-07, 22:22
NI chce to zrobic jak najszybciej zeby to wreszcie przypomnialo samochod ... bo jak narazie przedni zderzak trzyma sie na 3 trytkach i 2 srubach... zapomnialem ze jeszcze wydeche do wymiany/pospawania, bo sie tłucze o tunel srodkowy, ale musze powiedziec ze to padło ma ochote jechac i jak jeszcze sie nie bede bal w zakrety wchodzic na zawieszeniu cross country...
mysle ze obecna i nastepna pensja pójdą w całości w samochód... potem chce juz tylko lać i jezdzic...
Wiadomo ze terminy moga sie jeszcze pozmieniac, ale mam nadzieje ze mniej wiecej do czerwca bedzie juz wiekszosc zrobiona potem tylko nowe opony i szerokie alu i jak sie trafi to skóra do srodka, ale to odlegle plany, bo nie samym samochodem człowiek zyje.
tu jeszcze foto ze spotu CT na dowód ze calibra sie porusza ...
Wysłany: 2010-04-12, 15:07
Warsztat Samochodowy "pod górką" prezentuje:
Zmienislimy dzisiaj z kumplem sprężyny tylne w calibrze, o dziwo poszło niemal ze bezproblemowo, wszystko sie poodkrecalo i w ogole ... tyle ze baran kótry wczesniej jezdzil calibra wsadził tam 4-o centymetrowe odboje... dlatego stała jak koza... niestety w Inter Carsie nie mieli, albo nie umieli znalezc seryjnych ... wiec czerwone springi sa na nich załozone ... ogolnie okazalo sie ze to sprezyny Irmschera Załozylem na calibre felgi z astry 175/55R15 i jest nisko ... a jak jeszcze zejdzie nizej na normalnych odbojach to w ogole bedzie szurać o ziemie ... trzeba pomysleć o 17 calach jednak ...
W czwartek odstawiam do warszatatu na przednie springi, wymiane pompy i uszczelki pod miska, cala zabawa 320 pln, ale trzeba to zrobic wiec płać i płacz
fotki całości beda pewnie jak przód tez bedzie siedzial
Silnik jak narazie chodzi swietnie, szczególnie na LPG na benzynie czasami troche sie zamula na zimnym, ale przeczyszcze przepustnice i przeplywke to moze bedzie lepiej
Pojawiła sie tez kolejna rzecz do wymiany ... hamulce sa do roboty ... zarówno przód jak i tył ... troche to sieknie po portfelu
[ Dodano: 2010-04-13, 17:33 ]
aktualne foto:
[ Dodano: 2010-04-22, 17:29 ]
Cali poszla troche w dol z przodu ale dalej szału nie ma ale najpierw kupie opony na szesnastki, a potem jak dalej bedzie za wysoko to nizsze springi wejdą, nie ma bata musi byc nisko... niestety samochod przeszedl pozytywnie ( zero tarcia ) test moich garbów pod blokiem... co oznacza ze jest za wysoko ...
[ Dodano: 2010-04-23, 09:50 ]
Przysżły nowe gadżety do zdjęć
_________________ >> Wheel Whore <<
Ostatnio zmieniony przez morieris 2010-04-24, 08:07, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2010-04-24, 23:00
chyba juz zapadła decyzja w mojej głowie co zrobić z felgami do cali ... wiem jaki chce rozmiar przód 8.5 cala tył 9,5 cala r 16 - beda wiadra chyba ze wyrwe cos wezszego po taniosci... ale raczej wątpie
Wysłany: 2010-04-26, 19:57
Dzisiaj troche podpucowalem calibre, pierwsze mycie od grudnia Dolałem troche oleju bo mi wycieka, wymienilem żarówke od długich, i najważniejsze podwiesiłem w miare zderzak, tak ze juz nie wyglada tak jak by mial za sekunde odpasc
fotki po myciu:
a tutaj dosc niewyrazna fotka po dopasowaniu zderzaka:
Model: Calibra
Pojemność: 2.0
Wiek: 29 Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 210 Skąd: Warszawa - Wola
Wysłany: 2010-04-28, 21:29
No niezłe mody - umył, dolał oleju i wymienił żarówkę
No lepiej siedzi teraz ten zderzak, ale chyba można by go jeszcze poprawić, tak coś widzę... w ogóle z tymi zderzakami w Calibrach to tragedia, ciężko to cholerstwo dopasować, wiem co mówię...
Wysłany: 2010-04-28, 22:59
pedro napisał/a:
No niezłe mody - umył, dolał oleju i wymienił żarówkę
biorąc pod uwage to ze zbieralem sie do tego od miesiaca to mysle ze calkiem zacne jutro chyba znowu zdejme zderzak bo lampy musze poprawic wiec postaram sie jeszcze raz go spasowac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum