Mazowiecki Klub Opla Strona Główna Zaloguj Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj

Poprzedni temat «» Następny temat

Zamknięty przez: VRx
2010-08-18, 10:21
Propozycje dotyczące forum
Autor Wiadomość
Ada$ 

Marka: Seat
Model: Leon
Pojemność: 1.8
Wysłany: 2010-02-25, 09:15   Propozycje dotyczące forum

Pozwoliłem sobie założyć taki temat. i Mam dla Was propozycje co do zmian:

żebyście zmienili sposób zapisywania emotek. Z takiej : - ) na : ) [oczywiście bez spacji] jest taka możliwość, aby były dwie opcje takiego pisania?

[ Komentarz dodany przez: vrx.pl: 2010-02-27, 10:47 ]
done.

mayday5
[Usunięty]

Wysłany: 2010-02-25, 09:30   

a moze da sie zrobic troszke inne ikonki np takie jak sa na KTK

Ada$ 

Wysłany: 2010-02-25, 09:51   

Ale to pewnie będzie trzeba poszukać tych ikonek w necie i zgrać je na serwer :-P i przypisać im odpowiednie symbole/literki w jaki sposob maja być pokazywane :)
Ostatnio zmieniony przez Ada$ 2010-02-25, 09:53, w całości zmieniany 1 raz  

VRx 

Marka: Opel
Model: Astra
Pojemność: akurat do miasta
Wysłany: 2010-02-25, 20:52   

Ada$ napisał/a:
Ale to pewnie będzie trzeba poszukać tych ikonek w necie i zgrać je na serwer

dokładnie :)
Ada$ napisał/a:
jest taka możliwość, aby były dwie opcje takiego pisania?

jest, trzeba dwa symbole przypisać, czyli zrobić dwukrotne przypisanie symbolu do emotki

Proponuję w dziale spotów i zlotów zacząć od kilku miast, jako przyklejonych tematów, gdzie mogłyby się toczyć rozmowy odnośnie spotów, wiadomo żeby sobie nie robić bałaganu, czyli coś jak na ATT:
Płock
Warszawa
Radom
Sokołów
Węgrów
może Płońsk
potem jak sie pojawią kolejne osoby można listę rozwijać
Ostatnio zmieniony przez VRx 2010-02-25, 20:56, w całości zmieniany 1 raz  

Jackass 

Marka: Opel/Renault
Model: Astra F/Scenic III
Pojemność: X14NZ/1.5 DCi
Wysłany: 2010-02-25, 21:37   

Administrator napisał/a:
Proponuję w dziale spotów i zlotów zacząć od kilku miast, jako przyklejonych tematów, gdzie mogłyby się toczyć rozmowy odnośnie spotów, wiadomo żeby sobie nie robić bałaganu, czyli coś jak na ATT:
Płock
Warszawa
Radom
Sokołów
Węgrów
może Płońsk
potem jak sie pojawią kolejne osoby można listę rozwijać
Administrator,a ja jesli mozna zlozyc swa propozycje jesli chodzi o kwestie organizacyjne spotow bym proponowal jak na AKP (przynajmniej w dziale mazowieckim tak to funkcjonuje), czyli:

jest osoba odpowiedzialna w tym wypadku za np. dane miasto i ta osoba ma uprawnienia moderacyjne na wątek z terminami spotów, który jest zablokowany dla szarego usera. Prócz tego istnieje równoległy temat z offtopem w którym gadamy kto będzie, kogo nie będzie, co sądzimy o terminie etc.

Przykładowo dla Warszawy "opiekunem" staje się Osoba X. Ona w temacie "Spoty Warszawy" wkleja przed każdym spotem info "o tej i o tej godzinie w tym i tym miejscu odbędzie się spot". W tym temacie "głos" zabiera tylko Osoba X, inni userzy nie mogą pisać. Natomiast równolegle istnieje temat "Offtop Warszawa" i tam wszyscy dyskutują o spotach.

Czemu to proponuję? Po pierwsze mniejszy bałagan i zawsze w tym samym miejscu napisane gdzie i o której spot - nie trzeba szukać. Po drugie pojawia się nowa osoba, która też chciałaby się pojawić na spocie i nie będzie wertować tematu przykładowo o 5 stron do tyłu, żeby znaleźć info o spocie, bo ktoś zrobił dyskusję w temacie.

Proszę Administracje o wzięcie tego pod uwagę i mam nadzieję, że w miare zrozumiale napisałem o co mi chodzi ;)

Aha, jeszcze druga sprawa, czyli logo. Czy administracja coś planuje? Mam nadzieję, że to jest raczej tymczasowo, bo szczerze, to zalatuje troszeczkę Internetem z lat 90tych ;)

No i jeszcze trzecią propozycję za razem napiszę, czyli pole "Imie" w profilu. Niby mala rzecz, niby sie zawsze jakoś tam poznamy, ale generalnie na forach które nie są stricte tylko do spotykania się w necie, a do realnego poznawania ludzi, to jednak pole "Imie" się przydaje.

P.S. Uwagi oczywiście nie złośliwe, a tylko staram się napisać co można zmienić, by kolejny Oplowy klub powstawał z jak największym profesjonalizmem ;)

Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez Jackass 2010-02-25, 21:39, w całości zmieniany 1 raz  

Ada$ 

Wysłany: 2010-02-25, 21:41   

Pomysł z miastami dobry :-)

Ale zaczekajmy na propozycje użytkowników. Bo jak będzie przykładowo temat Spoty w mieście X, a w mieście X będzie jedna osoba, lub wogóle to nie wiem czy może to mieć sens :-)

Zaczekajmy z dodawaniem miast dodatkowych. Dodajmy może te miasta, w których są użytkownicy :-) Pzdr

mayday5
[Usunięty]

Wysłany: 2010-02-25, 21:42   

proponuje przenies gorny panel gdzies z boku bo nad logo forum to wyglada jak .....nie wygląda

i drugie primo ....jakis dział o warsztatach,lakierniach,mechanikach itp.. ktore polecamy ktore omijac z daleka,

trzecie primo jakis dzial poszukuje np,plastikarza,elektryka czy cus w ten desen
Ostatnio zmieniony przez mayday5 2010-02-25, 21:46, w całości zmieniany 1 raz  

krawiec86 

Pojemność: 3.0
Wysłany: 2010-02-25, 22:35   

mayday5, administracja i moderatorzy wszytko usystematyzują

Jackass 

Marka: Opel/Renault
Model: Astra F/Scenic III
Pojemność: X14NZ/1.5 DCi
Wysłany: 2010-02-25, 22:36   

Ada$ napisał/a:
Ale zaczekajmy na propozycje użytkowników. Bo jak będzie przykładowo temat Spoty w mieście X, a w mieście X będzie jedna osoba, lub wogóle to nie wiem czy może to mieć sens

Zaczekajmy z dodawaniem miast dodatkowych. Dodajmy może te miasta, w których są użytkownicy Pzdr
Rzecz jasna się z tym zgodzę. Myślę, że chyba na początek to by nawet wystarczyły 3 miasta (z okolicami), czyli Płock, Radom i Warszawa.

[ Dodano: 2010-02-25, 23:15 ]
Wypatrzylem jeszcze jeden blad, czyli dzial http://mazowieckiklubopla.pl/viewforum.php?f=29

Przeciez Omegi C nigdy nie bylo. Najnowsza jest B FL.

czarneś 

Marka: BMW
Model: E36
Pojemność: 1.7 TDS
Wysłany: 2010-02-25, 23:58   

krawiec86 napisał/a:
mayday5, administracja i moderatorzy wszytko usystematyzują

dokładnie wszystko będzie realizowane czekamy na następnych użytkowników z innych miast

czarneś 

Marka: BMW
Model: E36
Pojemność: 1.7 TDS
Wysłany: 2010-02-26, 00:15   

Jackass napisał/a:
Wypatrzylem jeszcze jeden blad, czyli dzial http://mazowieckiklubopla.pl/viewforum.php?f=29

Przeciez Omegi C nigdy nie bylo. Najnowsza jest B FL.

dzięki rozpędziłem się ale już usunięte

mayday5 napisał/a:
i drugie primo ....jakis dział o warsztatach,lakierniach,mechanikach itp.. ktore polecamy ktore omijac z daleka,

trzecie primo jakis dzial poszukuje np,plastikarza,elektryka czy cus w ten desen

zrobiony jeden dział w technicznym

VRx 

Wysłany: 2010-02-27, 00:07   

Jackass napisał/a:
pole "Imie" w profilu

Dodane

mayday5 napisał/a:
proponuje przenies gorny panel gdzies z boku bo nad logo forum to wyglada jak .....nie wygląda

Jak znajdę chwilę i Adaś znajdzie chwilę to może wspólnymi siłami to ogarniemy.

Jackass napisał/a:
Przykładowo dla Warszawy "opiekunem" staje się Osoba X. Ona w temacie "Spoty Warszawy"

Problem w tym że nie można ustawić moderatora na pojedynczy temat, tylko na cały dział, więc takim opiekunem jednego tematu osoba x być nie może :(

VRx 

Wysłany: 2010-02-27, 10:38   

mayday5 napisał/a:

Zrobione, przeniesione pod banner

mayday5 napisał/a:
i drugie primo ....jakis dział o warsztatach,lakierniach,mechanikach itp.. ktore polecamy ktore omijac z daleka

Załóż tematy w działach technicznych, administracja je przyklei i będzie ok. Swoją drogą uważam to za niezbyt przydatne, sam na AKP nie zwracałem na to uwagi, poza tym warsztatów jest tyle że ho ho...

Ada$ napisał/a:
żebyście zmienili sposób zapisywania emotek. Z takiej : - ) na : ) [oczywiście bez spacji] jest taka możliwość, aby były dwie opcje takiego pisania?

Zrobione.
Wszystkie, które można użyć z kreską działają i bez kreski czyli : ) oraz : -) daje :)

Ada$ 

Wysłany: 2010-02-27, 13:44   

Jest lepiej ;)

[ Dodano: 2010-02-28, 18:12 ]
Nie mogę edytować swojego posta to raz :P

a dwa, może dać temat auta przyjaciół czy coś takiego. Niech też pokażą swoje furmanki :)

[ Dodano: 2010-02-28, 18:12 ]
Dobra, już zedytowało :P

mayday5
[Usunięty]

Wysłany: 2010-03-01, 13:29   

A co sądzicie o rejestracji naszego forum i użytkowników jako powiedzmy stowarzyszenie ??

Przybysz 

Model: eFka
Wysłany: 2010-03-01, 16:49   

jak bedzie wieksza ilosc osob i bd spoko to ok
Nie ma dla nich tu miejsca choćby były przepiękne
Bo jadę, jadę z mą szaloną kliką

Ada$ 

Wysłany: 2010-03-01, 19:08   

Zaczekajmy ;)

nowik 

Marka: MINI
Model: COOPER i inne
Pojemność: 1,3
Wysłany: 2010-03-01, 20:04   

niech sie troche rozkreci

P.S. juz jeden klub probowal ;P i nic z tego nie wyszlo....... trzeba miec i sponsora bo to ciagnie koszty za soba... a nas dopiero kilku

@guś 

Model: Vectra B
Pojemność: 1,6 16V
Wysłany: 2010-03-02, 19:59   

ok... tylko jakie cele i jakie działania miałoby ono mieć? wspólne zainteresowania to wiadomo ale do czego ma dążyć takie stowarzyszenie?

mayday5
[Usunięty]

Wysłany: 2010-03-02, 20:06   

mozna legalnie brac udzial w jakichkolwiek imprezach masowych badz je organizowac jest inna rozmowa z przedstawicielami wladz w sprawach jakiejkolwiek organizacji typu pokazy aut przjazdy przez miasto organizacja spotow regionalnych i krajowych wszystko pod opieka policji pogotowia no i oczywiscie mamy zezwolenia na pewne rzeczy

to tak ogolnikowo i w duzym skrocie

@guś 

Model: Vectra B
Pojemność: 1,6 16V
Wysłany: 2010-03-02, 20:23   

no to już daje mi pewien obraz tylko rzecz istotna, o której wspomniał nowik - sponsorzy...

mayday5
[Usunięty]

Wysłany: 2010-03-02, 20:27   

@guś napisał/a:
no to już daje mi pewien obraz tylko rzecz istotna, o której wspomniał nowik - sponsorzy...

nie wiem czy az tak sa wazni na poczatek poczytajcie na STM-ie jak oni maja to rozwiazane w/g mnie bardzo dobrze http://www.stmbmwplock.pl...f765f4869c19914

VRx 

Wysłany: 2010-03-02, 23:20   

Sponsorzy to już jak jest stowarzyszenie, gdyż stowarzyszenie funkcjonuje coś a'la firma. A tak to założyciel klubu teoretycznie nie może przyjąć żadnej darowizny od sponsora jako osoba prywatna.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Stowarzyszenie

www.driftsessionsrc.pl
RC Drift photos

Ada$ 

Wysłany: 2010-03-04, 08:23   

Prawo :/

@ro
[Usunięty]

Wysłany: 2010-03-04, 10:58   

Nie wiem czy każdy zna ale jest taka strona jak polska jazda. Tam się ludziska chwalą swoimi furaczami i można założyć swoją społeczność. Może i my powinniśmy. Zawsze to jakaś darmowa reklama. Ja już tam swoje furki troszkę mam :mrgreen:
http://www.polskajazda.pl/

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi