Ale to pewnie będzie trzeba poszukać tych ikonek w necie i zgrać je na serwer i przypisać im odpowiednie symbole/literki w jaki sposob maja być pokazywane
Ostatnio zmieniony przez Ada$ 2010-02-25, 09:53, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Opel
Model: Astra
Pojemność: akurat do miasta Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Lut 2010 Posty: 430 Skąd: www.vrx.pl
Wysłany: 2010-02-25, 20:52
Ada$ napisał/a:
Ale to pewnie będzie trzeba poszukać tych ikonek w necie i zgrać je na serwer
dokładnie
Ada$ napisał/a:
jest taka możliwość, aby były dwie opcje takiego pisania?
jest, trzeba dwa symbole przypisać, czyli zrobić dwukrotne przypisanie symbolu do emotki
Proponuję w dziale spotów i zlotów zacząć od kilku miast, jako przyklejonych tematów, gdzie mogłyby się toczyć rozmowy odnośnie spotów, wiadomo żeby sobie nie robić bałaganu, czyli coś jak na ATT:
Płock
Warszawa
Radom
Sokołów
Węgrów
może Płońsk
potem jak sie pojawią kolejne osoby można listę rozwijać
Ostatnio zmieniony przez VRx 2010-02-25, 20:56, w całości zmieniany 1 raz
Proponuję w dziale spotów i zlotów zacząć od kilku miast, jako przyklejonych tematów, gdzie mogłyby się toczyć rozmowy odnośnie spotów, wiadomo żeby sobie nie robić bałaganu, czyli coś jak na ATT:
Płock
Warszawa
Radom
Sokołów
Węgrów
może Płońsk
potem jak sie pojawią kolejne osoby można listę rozwijać
Administrator,a ja jesli mozna zlozyc swa propozycje jesli chodzi o kwestie organizacyjne spotow bym proponowal jak na AKP (przynajmniej w dziale mazowieckim tak to funkcjonuje), czyli:
jest osoba odpowiedzialna w tym wypadku za np. dane miasto i ta osoba ma uprawnienia moderacyjne na wątek z terminami spotów, który jest zablokowany dla szarego usera. Prócz tego istnieje równoległy temat z offtopem w którym gadamy kto będzie, kogo nie będzie, co sądzimy o terminie etc.
Przykładowo dla Warszawy "opiekunem" staje się Osoba X. Ona w temacie "Spoty Warszawy" wkleja przed każdym spotem info "o tej i o tej godzinie w tym i tym miejscu odbędzie się spot". W tym temacie "głos" zabiera tylko Osoba X, inni userzy nie mogą pisać. Natomiast równolegle istnieje temat "Offtop Warszawa" i tam wszyscy dyskutują o spotach.
Czemu to proponuję? Po pierwsze mniejszy bałagan i zawsze w tym samym miejscu napisane gdzie i o której spot - nie trzeba szukać. Po drugie pojawia się nowa osoba, która też chciałaby się pojawić na spocie i nie będzie wertować tematu przykładowo o 5 stron do tyłu, żeby znaleźć info o spocie, bo ktoś zrobił dyskusję w temacie.
Proszę Administracje o wzięcie tego pod uwagę i mam nadzieję, że w miare zrozumiale napisałem o co mi chodzi
Aha, jeszcze druga sprawa, czyli logo. Czy administracja coś planuje? Mam nadzieję, że to jest raczej tymczasowo, bo szczerze, to zalatuje troszeczkę Internetem z lat 90tych
No i jeszcze trzecią propozycję za razem napiszę, czyli pole "Imie" w profilu. Niby mala rzecz, niby sie zawsze jakoś tam poznamy, ale generalnie na forach które nie są stricte tylko do spotykania się w necie, a do realnego poznawania ludzi, to jednak pole "Imie" się przydaje.
P.S. Uwagi oczywiście nie złośliwe, a tylko staram się napisać co można zmienić, by kolejny Oplowy klub powstawał z jak największym profesjonalizmem
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez Jackass 2010-02-25, 21:39, w całości zmieniany 1 raz
Ale zaczekajmy na propozycje użytkowników. Bo jak będzie przykładowo temat Spoty w mieście X, a w mieście X będzie jedna osoba, lub wogóle to nie wiem czy może to mieć sens
Zaczekajmy z dodawaniem miast dodatkowych. Dodajmy może te miasta, w których są użytkownicy Pzdr
mayday5 [Usunięty]
Wysłany: 2010-02-25, 21:42
proponuje przenies gorny panel gdzies z boku bo nad logo forum to wyglada jak .....nie wygląda
i drugie primo ....jakis dział o warsztatach,lakierniach,mechanikach itp.. ktore polecamy ktore omijac z daleka,
trzecie primo jakis dzial poszukuje np,plastikarza,elektryka czy cus w ten desen
Ostatnio zmieniony przez mayday5 2010-02-25, 21:46, w całości zmieniany 1 raz
Ale zaczekajmy na propozycje użytkowników. Bo jak będzie przykładowo temat Spoty w mieście X, a w mieście X będzie jedna osoba, lub wogóle to nie wiem czy może to mieć sens
Zaczekajmy z dodawaniem miast dodatkowych. Dodajmy może te miasta, w których są użytkownicy Pzdr
Rzecz jasna się z tym zgodzę. Myślę, że chyba na początek to by nawet wystarczyły 3 miasta (z okolicami), czyli Płock, Radom i Warszawa.
Pojemność: akurat do miasta Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Lut 2010 Posty: 430 Skąd: www.vrx.pl
Wysłany: 2010-02-27, 10:38
mayday5 napisał/a:
proponuje przenies gorny panel gdzies z boku bo nad logo forum to wyglada jak .....nie wygląda
Zrobione, przeniesione pod banner
mayday5 napisał/a:
i drugie primo ....jakis dział o warsztatach,lakierniach,mechanikach itp.. ktore polecamy ktore omijac z daleka
Załóż tematy w działach technicznych, administracja je przyklei i będzie ok. Swoją drogą uważam to za niezbyt przydatne, sam na AKP nie zwracałem na to uwagi, poza tym warsztatów jest tyle że ho ho...
Ada$ napisał/a:
żebyście zmienili sposób zapisywania emotek. Z takiej : - ) na : ) [oczywiście bez spacji] jest taka możliwość, aby były dwie opcje takiego pisania?
Zrobione.
Wszystkie, które można użyć z kreską działają i bez kreski czyli : ) oraz : -) daje
_________________ Pasy rozpięte, na drzwiach trzymam rękę
Jedziem wolno na VIP'a jak el Presidente
Schwanz'e nadęte obcinają felgę
Nie ma dla nich tu miejsca choćby były przepiękne
Bo jadę, jadę z mą szaloną kliką
Model: Vectra B
Pojemność: 1,6 16V
Wiek: 29 Dołączyła: 28 Lut 2010 Posty: 209 Skąd: Borkowo Kościelne
Wysłany: 2010-03-02, 19:59
ok... tylko jakie cele i jakie działania miałoby ono mieć? wspólne zainteresowania to wiadomo ale do czego ma dążyć takie stowarzyszenie?
_________________ żadne wielkie przedsięwzięcie nie może się udać bez kobiety
mayday5 [Usunięty]
Wysłany: 2010-03-02, 20:06
mozna legalnie brac udzial w jakichkolwiek imprezach masowych badz je organizowac jest inna rozmowa z przedstawicielami wladz w sprawach jakiejkolwiek organizacji typu pokazy aut przjazdy przez miasto organizacja spotow regionalnych i krajowych wszystko pod opieka policji pogotowia no i oczywiscie mamy zezwolenia na pewne rzeczy
Wysłany: 2010-03-02, 23:20
Sponsorzy to już jak jest stowarzyszenie, gdyż stowarzyszenie funkcjonuje coś a'la firma. A tak to założyciel klubu teoretycznie nie może przyjąć żadnej darowizny od sponsora jako osoba prywatna.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Stowarzyszenie
Nie wiem czy każdy zna ale jest taka strona jak polska jazda. Tam się ludziska chwalą swoimi furaczami i można założyć swoją społeczność. Może i my powinniśmy. Zawsze to jakaś darmowa reklama. Ja już tam swoje furki troszkę mam http://www.polskajazda.pl/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum