Wysłany: 2010-04-06, 16:45 Polerka lakieru Warszawa
Hej!
Orientuje się ktoś w zakładach w Wawie które wykonają polerkę? Ile się za taką przyjemność płaci w polecanych przez Was zakładach?
Mam trochę drobnych rysek (np. od przesuwania anteny poza podkładką itd) i chciałbym się tego pozbyć. Jeszcze dojdzie trochę nowego lakieru na zaprawkach i chciałbym to spolerować, żeby tworzyło ładną, współgrającą całość i błyszczało się jak ...ekhm... jak najlepiej
Marka: Opel
Model: Astra F Bertone
Pojemność: X16SZ + LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 24 Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 746 Skąd: 022.com
Wysłany: 2010-04-06, 17:09
polerka ok 300-400 pln calego samochodu, moge Ci dac namiary. Ewentualnie jeszcze sie dowiem w innym miejscu, mysle ze moze byc taniej ale troche dalej bo za milanówkiem
300-400zł dużo trochę Ale na miejscu to jest robione? Na poczekaniu, czy trzeba samochód zostawiać?
W okolicach Lublina kuzyn dawał Megane I do polerki, to tam to 130zł kosztowało, ale samochód zostawiał na bodajże 2 albo 3 dni, no i w sumie wcześniej musiał się precyzyjnie umówić z wyprzedzeniem ze dwóch miesięcy. Mi taki układ nie do końca pasuje, bo zazwyczaj sam nie wiem co za tydzień będę robił, a samochód niemalże codziennie potrzebny.
Marka: Opel
Model: Astra F Bertone
Pojemność: X16SZ + LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 24 Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 746 Skąd: 022.com
Wysłany: 2010-04-06, 17:28
Jackass, mysle ze kilka godzin, to trwa... i trzeba sie umowic... jak Ci szkoda kasy to kup sobie najpierw politure renowacyjną jakies 20 pln za tubke starczajaca na caly samochod, potem druga tubke politury nablyszczajacej, sporo szmat i jedziesz, jakies 3-4 godziny i masz zrobione, pare osob widzialo moja astre po ewnowacjyjnej - z matowego lakier zrobil sie blyszczacy... a tempo nie polecam... bo ona jest lekkoscierna i czasami mozna zrobic gorzej niz zakladany efekt... ale za to do felg jest dobra, ewentualnie jak sa jakies resztki innego lakieru czy cos.
morieris, pomyślę o tym preparacie o którym mówisz. Może jakieś konkretne marki i nazwy polecasz?
Ja już raz robiłem sobie pastą tempo jak ktoś mi w zeszłym roku porysował lakier na drzwiach jakimś kluczem czy czymś. I pozbyłem się w tamtym miejscu rys, ale też lakier się odbarwił.
idz do jakiegos sklepu z lakierami i powiedz ze chcesz tylko rysy lekko zatrzec. I doradza ci paste lekko scierna. Ja urzywam K2. Nigdy nie mialem problemu z odbarwieniem lakieru
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum