Marka: Opel
Model: Astra H
Pojemność: 1.4
Wiek: 29 Dołączył: 17 Wrz 2010 Posty: 98 Skąd: Warszawa/Zamość
Wysłany: 2010-11-25, 22:27 Pierwszy Wiśniowóz!!!
Witam jako że nie zaprezentowałem jeszcze swoje astry, najpierw pokaże swoje pierwsze autko
Był to Trabi 1.1. został kupiony od starszej osoby która strasznie o niego dbała. Był biały i seryjny Trabant Polo
Po zakupie zabrałem sie za zmiany. Autko zostało rozebrane i przeszedł remont. Zamiast standardowego 1.1 został wsadzony silnik 1.3 z golfa (dokladniej z wartburga). zostało wsadzone serwo ( bo moze nie wszyscy wiedze nie było montowane seryjnie ) wsadzony gaznik dwugardzielowy Pieburg (nie wiem jak to sie dokladnie pisze) i jak na swoja mase autko naprawde dawalo rade i nie jeden sie na swiatelkach zdziwił.
autko zostało pomalowane na szafirowy metalic, ciemne szybki, alu od Poldka, zegary podswietlane na niebiesko al'a golf IV. a to kilka fotek w dniu sprzedaazy mojego bolidu. Widze go czasem jeszcze daje rade
Ostatnio zmieniony przez Wiśnia 2010-11-25, 22:47, w całości zmieniany 3 razy
Wiśnia, dobra fura Fajnie zrobiona, choć do trabiego mi nie pasują ciemne szybki - jak już to jakiś brąz czy coś. Ale poza tym masakrator No i z golfowym 1.3 to pewno śmigało spoko. W sumie nawet 1.1 dają radę po mieście. A gdzieś po bodajże Krakowie buja się trabi z c20xe. To musi zamiatać.
Najlepsze w takich furach jest, że w tej chwili można tego typu samochód ogarąć za grosze. No i teraz nadszedł czas drugiej młodości fajnych starych automobili
hehe nie powiedziałbym że za grosze, w tej chwili znaleźć trabiego w dobrym stanie za małe pieniążki to jest wielki problem,
Z ogłoszenia fakt, ale stare furki to najlepiej wyciągać komuś ze stodoły. Wbrew pozorom często znajdują się fury które stoją kilka(naście) lat bez użytku, a jak się tylko o tym wie i odpowiednio pogada z najczęściej spadkobiercą właściciela takiej furki, to idzie się ugadać często. Sam w kilku takich transakcjach uczestniczyłem (niestety nie dla siebie - jeszcze ) i na prawdę czasem za flaszkę idzie wyrwać takiego culta do zabawy.
[ Dodano: 2010-11-26, 13:33 ]
a tutaj macie mojego 2 trabanta,, tzn. tak miałem ich w życiu 3. Pierwsze dwa były to zwykłe trabanty 601 (dwusów) a 3 byl ten POLO
pokrak daje rade i jest mega kotem zawieszenie tam to jest taki bangladesz ze szok ale w sumie i tak tym sie nie rozpedzasz wiecej niz 50kmh
Ale po co Ci w takiej furze większa prędkość. To ma być lans, a nie wyścigówka Choć akurat taka gleba to i jak się przyjrzeć też nie do końca wizualnie pasi i trochę przesada jednak.
Wiśnia, tak patrząc na foty czerwonego/pomarańczowego trabiego, to chyba Ty w każdej furze miałeś czarne szybki z tyłu? Sam przyciemniasz, czy w zakładach to robisz?
Marka: Opel
Model: Astra H
Pojemność: 1.4
Wiek: 29 Dołączył: 17 Wrz 2010 Posty: 98 Skąd: Warszawa/Zamość
Wysłany: 2010-11-26, 20:37
Jackass napisał/a:
Wiśnia, tak patrząc na foty czerwonego/pomarańczowego trabiego, to chyba Ty w każdej furze miałeś czarne szybki z tyłu? Sam przyciemniasz, czy w zakładach to robisz?
w trabantach sam to robiłem, astre juz odstawilem pod warszawe i za nieduze pieniądze zrobiono mi to profesjonalnie CENTRUM FOLII Klaudyn
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum