Mazowiecki Klub Opla Strona Główna Zaloguj Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj

Poprzedni temat «» Następny temat

Ostrzeżenie dla Kierowców.! Przeczytaj.
Autor Wiadomość
Kuzi 

Marka: Opel
Model: Astra Coupe Bertone
Pojemność: 1,8. 16V 116ps
Wysłany: 2012-01-28, 14:23   Ostrzeżenie dla Kierowców.! Przeczytaj.

!!! OSTRZEŻENIE !!!! - do posiadaczy aut. W ostatni Weekend w Piątkowy wieczór zaparkowaliśmy na publicznym parkingu. Jak wyjeżdżaliśmy z parkingu to zauważyłem naklejkę na tylnej szybie. Na szczęście kolega powiedział mi żeby się nie zatrzymywać bo ktoś może czekać aż ja wysiądę z samochodu Po dojechaniu do domu zdjął...em kartkę, która była zwykłym rachunkiem za paliwo. Po jakimś czasie otrzymałem tego maila OSTRZEŻENIE OD POLICJI DOTYCZY KOBIET I MĘŻCZYZN UWAŻAJCIE NA PAPIERY PRZYKLEJONE DO TYLNEJ SZYBY AUTA TO NOWY SPOSÓB NA KRADZIEŻ SAMOCHODU (TO NIE JEST ŻART) O co więc chodzi ??? Parkujesz przodem. Wracasz do samochodu, odpalasz zaczynasz cofać aby wyjechać z miejsca parkingowego, oglądasz się do tyłu i widzisz kartkę na szybie przesłaniającą widok. Zatrzymujesz się i wysiadasz, żeby ją usunąć. Gdy zbliżasz się do tyłu samochodu złodziej wyskakuje znikąd, wsiada do auta i odjeżdża praktycznie cię potrącając. Dodatkowo moje panie założę się że wasze torebki są w samochodzie i odjeżdżają razem z samochodem A więc tracicie samochód, pieniądze, dokumenty z adresem domowym no i pewnie klucze do domu. Tak więc wasz dom i osobowość są zagrożone. Parkując tyłem wyjeżdżasz do przodu nie zerkając na tylną szybę. TO JEST NOWY SPOSÓB ZŁODZIEI Jeśli zobaczycie kartkę na tylnej szybie cofając na parkingu NIE zatrzymujcie się, zdejmijcie ją po powrocie do domu. Prześlijcie tę wiadomość znajomym i rodzinie zwłaszcza kobietom - kobieca torebka zawiera wiele osobistych informacji i dokumentów a nie chcielibyście żeby wpadło to w niepowołane ręce. PROSZĘ Powiadomcie swoich znajomych"

Wiśnia 

Model: Astra H
Pojemność: 1.4
Wysłany: 2012-01-28, 14:32   

Dobrze, że to wkleiłeś bo ja właśnie miałem taką sytuacje. Jako, że moje służbowe auta kosztują parę ładnych złotych to i mogli się zainteresować. Byłem w Poznaniu, wsiadam do auta, cofam patrze a na tylnej szybie jakaś kartka przyklejona (taśmą), a że mam zwyczaj wyciągać kluczyki ze stacyjki to zrobiłem to jak zawsze, ale wychodzą z autka wypadły mi te kluczyki.

Dopiero teraz po przeczytaniu tego twojego posta poskładałem sobie wszystko do kupy. Koleś stał i się przyglądał (myślałem że podoba mu się autko) ale zaraz po tym ja te kluczyki wypadły wsiadł do innego auta i odjechał.

TAK WIĘC LUDZISKA UWAŻAJCIE!!!
Ostatnio zmieniony przez Wiśnia 2012-01-28, 14:45, w całości zmieniany 1 raz  

Kuzi 

Model: Astra Coupe Bertone
Pojemność: 1,8. 16V 116ps
Wysłany: 2012-01-28, 14:44   

Masz szczęście Wiśnia. bo mogło to się właśnie tak skończyć kolega z AG. miał to na Face. więc od razu wkleiłem do nas w MKO.

Wiśnia 

Model: Astra H
Pojemność: 1.4
Wysłany: 2012-01-28, 14:46   

Dokładnie. Trzeba być ostrożnym, bo później po fakcie może być dużo problemów.

Odpowiedz do tematu