Marka: Opel
Model: Frontera A Long
Pojemność: 2.4
Wysłany: 2011-12-19, 01:37 Opel Frontera A 2.4 Long Adamwwy
Czas pokazać autko
Opel Frontera A w wersji Long z silnikiem 2.4 benzyna+LPG.
Przebieg ok. 260kkm. Cena 2500zł
Wyposażenie z którym ją nabyłem: wspomaganie kierownicy, alarm+centralny zamek, szyberdach, relingi, radio, hak.
Nie działał przedni napęd, bendix nie zawsze łapał i ręczny nie trzymał. Usterki naprawiłem i póki co działa jak należy.
Tak wyglądała po zakupie:
Przyciemniłem jej pasek w tylnych lampach, dostała też podłokietnik, rury na progi, ciemne szyby i niebieskie podświetlenie zegarów. Po zakupie wypolerowałem też karoserią bo była przymatowiała i miała sporo rys.
Ostatnio zmieniony przez adamwwy 2011-12-19, 01:37, w całości zmieniany 1 raz
Zawsze mi się Frontery podobały.. Nawet teraz jak myślę o zmianie auta, to Frontera B przeszła parę razy przez myśl, ale na wachę takie pieniądze idą, że na prawdę w dzisiejszych czasach to się mało nadaje na codzienny dupowóz... Podziwiam Cię za to, że takim autem się przemieszczasz chyba na co dzień.
adamwwy napisał/a:
Dziś dostała kangura z przodu i od razu lepiej się prezentuje
Wysłany: 2011-12-20, 16:15
Ten silnik wbrew pozorom nieźle sobie z nią radzi.Jeszcze nie miałem takiej sytuacji, żeby nie dał rady podjechać gdzieś, albo czegoś pociągnąć. Prędkość maksymalna 165km/h w dwie osoby i jeszcze troszkę by pociągnęła więc nie jest źle. Nawet zdjęcie licznika miałem jak weszła ta prędkość Zdjęcie wrzucę tylko kabel do tel. muszę znaleźć.
No kiedyś na spota zawitał kolega Szymi64 i dał się przejechać Frotą B 3.2 V6, to wrażenia z jazdy niesamowite - taki wielki kloc, a przyspiesza super. No ale przy dzisiejszych cenach wachy, to chyba żeby tym jeździć na co dzień to musiałbym nie wydawać kasy na nic innego Jak dla mnie to i to 2.4 w lpg jest za drogie w utrzymaniu. Chyba jedyna alternatywa dla posiadania Froty i względnej ekonomiki to zagazowane c20ne, albo zeswapowane i zagazowane c20xe, ale to raz że nie bardzo jedzie po drodze, a dwa, że i w terenie ponoć te silniki są za słabe, żeby się dobrze bawić. Gdyby wacha nie szła tak znacząco w górę, to bardzo poważnie rozważałbym taką "krowę" jako następcę dla Aśki..
Wysłany: 2011-12-21, 01:06
3.2 był niedostępny we Fronterze A z tego co wiem... Ja chciałem proste, twarde autko i dlatego wybrałem Fronterkę z tym silnikiem. Nadmiaru mocy to może i nie ma, ale ogólnie jest wystarczająco i ciągnie od dołu, a w terenie to jest dość ważne, żeby moment obrotowy był od początku.
Dziś spadło trochę śniegu i jest dość ślisko więc postanowiłem się trochę z autem zapoznać Sam tylny napęd z LSD to tragedia... Ruszyć nie ma problemu, ale żeby jechać w tym kierunku w jakim się chce przodem to już trudniejsza sprawa. Ale za to po zapięciu 4x4 robi swoje Ślisko jak diabli, wrzucam bieg, daję gazu i JADĘ!! A osobówki stoją i mielą. Po Fronterze jechałem Vento (na zimówkach oczywiście) i ślizgał się tam gdzie Fronterą nawet nie myślałem, że jest lód.
Musiałem oczywiście zrobić sobie test autka. Górka, oblodzona kostka, pochylenie spore. 4x4 dojeżdżam do połowy górki i specjalnie zatrzymuję, żeby sprawdzić czy ruszy i tu szok... Koła zablokowane hamulcem nożnym, a auto zsuwa się w dół Reduktor, 1 bieg i ognia... Tu kolejny szok... Fronterka mimo rzucania tyłem powoli wspina się pod górkę z której przed chwilą się zsuwała 2 bieg, ognia i JADĘ! Powoli, ale jadę... Jutro postaram się wrzucić zdjęcie tej drogi. Żadna osobówka nawet nie próbuje tam wjeżdżać. Sam poprzedniej zimy próbowałem Astrą i nawet 1/4 nie dałem rady i to w dodatku z rozpędu.
Co do 3.2 to nie miałem okazji jeździć autem z tym silnikiem, ale ponoć jest to najlepszy wybór do Frontery B.
Ostatnio zmieniony przez adamwwy 2011-12-21, 01:08, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum