witam i przedstawiam moją tigi poszukiwania trwały 4 miesiące w między czasie szukałam również 206 i astry II, ale stanęło na tigrze rocznik 1999, silniczek 1.4 16V 90KM, sprowadzona z Włoch w grudniu 2006 roku i miała wtedy 50 tys przebiegu, a obecnie ma 114,5 tys, w Polsce jestem 3 właścicielką dokładnie od 05.08.09 i upolowałam ją w Pruszkowie tak wyglądała zaraz po zakupie:
ponieważ zakręt był za wąski a my za szybkie tigi została troche uszkodzona:
postanowiłam troszkę przy niej pogrzebać i teraz wygląda tak:
obecnie czekam na przypływ finansów aby ją wstawić do bacharza, lakiernika i na wymianę szyby. Maska została już wymieniona na używaną w szarym odcieniu. Ponieważ będzie lakierowana to stworzyłam mały projekt: górna część zostanie pomalowana na czarno, maska również, zostanie ona pozbawiona znaczka i będzie bad look
_________________ Don't worry about a thing, worry about a thing, oh!
Every little thing gonna be all right. Don't worry!
Don't worry about a thing - I won't worry!
Cause every little thing gonna be all right.
Ja z kolei lubię takie wykończenie a'la aluminium we wnętrzu - sam u siebie robiłem taką deskę, ale od 2 lat nic nie może z tego wyjść Za trudne wygięcia w AF są - może koleżanka ma z tym związane zdolności i by się podjęła oklejenia deski?
Generalnie aluminium spoko, bardzo mi się podoba, ale jakby zredukować te osłony głośników i ten plastik wokół zegarów, to byłoby jeszcze lepiej.
A z zewnątrz nie pasują mi lampy - przednie lepiej by w wersji black wyglądały, a tylne domyślam się, że lexy, a to mi w ogóle nie podchodzi No i naklejka z wlewu out.
No ale najważniejsze - Mała, Tobie ma się podobać.
kolega, który ma bertokę śmieje się, że mi spali tigi na cargo za te lexy ;p oryginalne światła zostały uszkodzone zarówno tylnie jak przednie a że udało mi się okazyjnie odkupić używane oba kąplety to zmieniłam naklejkę też chce mi odklejać ;p a co do wnętrza to teraz o wiele jaśniejsze się zrobiło, ale jak mi się znudzi któryś element to zawsze mogę znów na czarno przemalować co do oklejenia deski to zdolności manualne mam ale nie oklejałam jeszcze więc nie zagwarantuje jaki byłby efekt
Mała, a jakbym na któregoś spota wziął deskę i folię to byś oceniła czy dasz radę? I czy dużo byś za to chciała?
Mała napisał/a:
oryginalne światła zostały uszkodzone zarówno tylnie jak przednie a że udało mi się okazyjnie odkupić używane oba kąplety to zmieniłam
A nie myślałaś o sprzedaniu tego i kupieniu oryginałów? Mega drogie nie są, więc pewno byś jeszcze na tym na plus wyszła. Chyba, że te jakoś Ci się podobają Bo przednie to można zawsze przydymić.
[ Dodano: 2011-07-20, 21:40 ]
Aha, jeszcze a propos bad look'a, to wg. mnie do Tigry to tak średnio na jeża pasi... Za duży na pewno być nie może, bo zmienia spoko kobiecego opelka w need-for-speed'owego potwora
mi się podobają teraz światła i nie chcę zmieniać, może kiedyś wrócę do oryginałów ale nie teraz chce żeby tigi miała troche bardziej zadziorny charakterek troche jak ja oczywiscie bez przesady co do deski i folii to możesz wziąźć i na pewno się dogadamy
Ostatnio zmieniony przez Mała 2011-07-24, 00:13, w całości zmieniany 1 raz
długo nic nie robiłam przy tigi ale nadszedł czas i oto efekty piątkowej pracy - maska została dopasowana, błotniki też, pas przedni wyciągnięty i podniesiony, zrobione uchwyty do lampy i jej montaż, odgienty róg błotnika, zamontowane lusterka może nie wygląda to super pięknie ale pozostaje tylko albo i aż wyciągnięcie słupka i wymiana szyby a potem malowanie
[ Dodano: 2011-09-12, 19:39 ]
w porównaniu z tym co było to juz jest dobrze bliżej końca niż początku
teraz tylko oc opłacę i będę dalej działać ze słupkiem i szybką
koła już przymierzałam, ale jest taki mały myk, że mają niski profil i jak je założę to do garażu już nie wjadę wiec muszę poczekać aż zrobię szybę, bo inczej jak by padało to by się wody nalało do środka ale jeszcze pare dni i bedzie gotowe w czwartek opłacam oc i ubezpieczam szybę, może w przyszłym tyg zrobię słupek i wstawię szybę to będą i kółeczka
na to też przyjdzie czas najpierw będę musiała ją pomalować a potem będę działać dalej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum