Marka: Opel
Model: Calibra
Pojemność: C20NE...T
Wysłany: 2011-04-09, 12:44 Historia Mojej Caliberki C20NE Montoya
W związku z tym że zostałem klubowiczem pomyślałem że przedstawie Tutaj swoje autko bo moze niektórzy tylko słyszeli że mam calibre wiele pisał nie będe tylko wkleje fotki na ktorych widać zmiany jakie przeszła moja niunia
DANE:
Silnik C20NE
BENZYNA PLUS GAZ. -kiedyś II gen na blosie teraz IV gen. Sekwencja KME pod Turbo
KOLOR: E266
Zawieszenie: -40 amory MTS SPORT
MODY: W TRAKCIE C20NE+T
ROK 1992
WNĘTRZE: Skóra.
FOTKI:
POCZĄTEK
ERA: 18E Bardzo fajnie to latało ze zrobioną głowicą
Niestety przy dosyć sporej prędkości pękła uszczelka miski i wywaliło olej zanim wyhamowałem lampka alladyna juz się mocno paliła wiec...
ERA C20NE TURBO: poznałem juz ten silnik, jego przypadłości i jego ...możliwości więc postanowiłem udowodnić że z najsłabszego kiblowatego, 115 konnego silnika można zrobić potwora który byłby postrachem dla choćby kultowego oplowskiego silnika C20LET
Oczekiwania są spore... czas pokaże. już niedługo mam zamiar odpalić autko. niestety grzebie tylko w weekendy i to też nie zawsze stąd wszystko mi się przeciąga a no i chce wszystko dopracować odrazu
miłego ogladania
Ostatnio zmieniony przez Montoya 2011-04-09, 12:45, w całości zmieniany 1 raz
Pojemność: 2.0
Wiek: 30 Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 212 Skąd: Warszawa - Wola
Wysłany: 2011-04-09, 19:02
Ale fajnie na tej ostatniej focie zasłoniłeś napis DIESEL
Autko mi znane, postęp prac znam mniej więcej na bieżąco i jestem pewien że efekt końcowy będzie piorunujący! Powodzenia
A jak już skończysz to zamawiam przejażdżkę na prawym
Calibra znana, widziana i - jak wszystkie MKOwe Calibry - ładna Plan jest gruby i zapewne nie tylko ja czekam na finalny efekt.
Ciekaw jestem czy z osiągami prześcigniesz kolegę MarcinGW, który to stał się pewnym wyznacznikiem zajebistości na ATT U niego w Astrze F siedzi 2.5 V6 biturbo, z tym że soft-turbo, bo chyba 0.5 bara wypluło to bodajże coś koło 290KM. Myślę, że jak na c20ne przekroczysz 250 kucy (a projekt zdaje się jest wycelowany trochę wyżej), to ja swój punkt odniesienia zajebistości zmienię na inny obiekt niż Astrę MarcinaGW Trzymam kciuki!
I tak jak mówiłem - miejmy nadzieję, że na najbliższym spocie MKO, to właśnie ta Calibra będzie główną atrakcją spota No i też miejsce na przejażdżkę zaklepuję.
Wysłany: 2011-04-09, 23:47
Zgadza Się Plan jest gruby ale tak naprawde wszystko się okaże jak silnik zostanie odpalony. wiadomo odrazu nie bedzie tyle koni ile bede chciał, najpierw wyjda niedoróbki, poprawki itd potem się podniesie doładowanie ile się da i się zobaczy Co do Astry BiTurbo łatwo nie bedzie raz że to Vka czyli pojemność i to jeszcze 2x Turbo to jeszcze sama waga astry. calibra jest ciężka ale zobaczymy
Wysłany: 2011-07-13, 16:11
Auto juz praktycznie jest zmontowane tylko musze jeszcze pare pierdółek zmontować ale nie mam ostatnio czasu myśle ze moze za tydzień wyprowadze ją na spacer Strojona na Gazie ogolnie bedzie, na sekwencji a na benzynie bedzie domowej roboty układ z dodatkowymi wtryskami
fotki
Wysłany: 2011-07-13, 22:06
Nie, hamowni jeszcze nie było bo auto nie jest jeszcze profi przygotowane do strojenia.
Tak zapinek maski nie było a pojawiły się bo maska jak skończe będzie cięta (wlot itd.) więc wole się zabezpieczyć
dodatkowe wtryski to szmelc.bedziesz mial tylko bial;a chmure z wydechu(paliwo sie zle meisza z poweitrzem).mialem to u siebie i nie polecam.juz lepiej zamontuj fmu10:1
Wysłany: 2011-09-27, 17:51
ładna calibra i projekt tez ciekawy tylko zastanawiam sie czy nie bedziesz miał problemów z ne bo podobno dół nie wytrzymuje 150koni + ale to tylko tak słyszałem
Wysłany: 2011-11-16, 22:09
Auto jest obecnie poskładane, odpala i nawet się toczy ale niestety borykam się z jakimś problemem, prawdopodobnie z układem paliwowym i auto ma problem wejsc w obroty na PB i juz wymieniłem wszystko prawie co się dało, wtryski, przewody paliwowe, pompe, filtry, regulator ciś paliwa, układ zapłonowy też był podmieniany i nic... to samo, komp nic nie pokazuje. Więc poddałem się i auto stoi a ja na dniach wyjeżdzam do Angli... do Polski przyjade na Wakacje i pomyśle co z Calibrą zrobić.
Wysłany: 2011-11-16, 23:45
miało ale np. musi też jako tako chodzić na pb, bo gaz potrafi sie skończyć w najmniej oczekiwanym momencie, a tutaj jest problem czasem z ruszeniem z miejsca bo auto zaczyna klepać na 3-2 cylindrach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum