Moja przygoda z Omega zaczęła się od poczciwej 2,0 A w kombi. Auto było niezniszczalne dopóki korniki się nie dostały. W maju zmieniłem na BFL 3,0 V6 211km P/LPG z 2000r. Od nowości cały czas z Polsce. Jest to autko w automacie. Osobiście szukałem manuala ale po 4 miesiącach poszukiwań zwątpiłem.
Auto ma pełne wyposażenie z wyjątkiem webasto i nawigacji. Brakuje mi tylko szpery w nim. Nie planuje go tuningować. Lubię autka seryjne. Zdjęcia więcej pokazują. Otwarty jestem na pytania i z chęcią odpowiem.
Wysłany: 2010-10-25, 21:27
no to luks pytam bo ojca auto peugot 406 ma tylko 1,8 i jemu sie silnik dziwnie krztusi przy ruszaniu jak by siły nie miał , w mojej tego nie ma i ciekaw byłem czy u ciebie tez taki efekt wystepuje mimo wiekszego silnika
To nie tak ile się wleje... Za utrzymanie fury na LPG płacisz 30-35zł/100km, ja w Astrze 1.4, nieporównywalnej mocą, płacę podobnie na benzynie w mieście...
Kurcze, takie fury byłyby fajniejsze jakby się za ubezpieczenie tyle nie płaciło. Ostatnio zastanawiając się nad zmianą fury oglądałem Fronterę A 2.8 TD. Gdyby nie ubezpieczenie fur powyżej 2.0, to pewno bym już Astrą nie jeździł
To nie tak ile się wleje... Za utrzymanie fury na LPG płacisz 30-35zł/100km, ja w Astrze 1.4, nieporównywalnej mocą, płacę podobnie na benzynie w mieście...
i właśnie ta moc i tylny napęd. Ja na miasto mam małe z silnikiem 1,3 deasel. Oma jest głównie do zabawy i w trasy. Tak na marginesie gdy Bóg uważał przedni napęd za lepszy to byśmy na rękach chodzili. A zresztą facet ma mieć wał a nie jakieś przeguby
i właśnie ta moc i tylny napęd. Ja na miasto mam małe z silnikiem 1,3 deasel. Oma jest głównie do zabawy i w trasy. Tak na marginesie gdy Bóg uważał przedni napęd za lepszy to byśmy na rękach chodzili. A zresztą facet ma mieć wał a nie jakieś przeguby
Święte słowa Do zabawy tylko rwd! Szkoda, że na razie mnie nie stać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum