Jakoś tematu tu jeszcze nie było poruszanego, a dziś przeglądając forum ATT natchnął mnie ich analogiczny temat. W sumie część nicków z forum jestem ciekaw jak powstała
Opiszcie historię Waszego nicka, jak powstał, gdzie go używacie.
Zaczniemy ode mnie. Większość osób jak mnie pyta o nick, to próbuje się sugerować tym, że pewno mi się film podobał, albo że mam na imię Jacek - nie, nie o to chodzi, na imię mam Piotr A o filmie się dowiedziałem jak już używałem tego nicka.
Jackass - /z ang./ osioł, głupiec
Kiedyś gdy przy pewnym angliku robiłem coś głupiego (szczerze już nie pamiętam co, bo działo się to... eee... już z 10 lat temu), to oberwało mi się tekstem "Peter, are You jackass?!". A, że jakoś potrafię zachować dystans do siebie samego, no i ksywka mi się spodobała, to tak już przy mnie zostało - i już jestem taki Jackass Część znajomych się tak do mnie zwraca, część zdrabnia na "Dżeki" itd. A tak to w necie wszyscy mnie znają pod tym nickiem od co najmniej 2003 roku - głównie na forach dotyczących telekomunikacji/elektroniki. A od 2007/8 na forach motoryzacyjnych. Na ATT czy AKP mój nick to Jackass89 z racji tego, że na AKP samo "Jackass" było już zajęte, więc dodałem rok urodzenia.
Z racji, że na większości forów na jakich chcę się zarejestrować moje imię (Sebastian) jest zajęte, więc jakoś tak samo z siebie mi się wpisało sebastianoo i tak jakoś zostało:P
Tak jak Jackass, gdy sebastianoo jest zajęte, dodaje 92 na końcu, od daty ur.
Marka: Opel
Model: Calibra
Pojemność: 2.0
Wiek: 30 Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 212 Skąd: Warszawa - Wola
Wysłany: 2011-01-14, 19:35
Mój nick ma genezę jeszcze na początku liceum (tzn ma już kilkanaście lat, młody nie jestem). W tym czasie ja i moi koledzy używaliśmy określenia "pedro" na opis frajera który aż prosi się żeby dać mu w pape. Z biegiem lat określenie to straciło swój pierwotny charakter, zaczęło być używane bez żadnych podtekstów i jako że ja nie miałem żadnego przezwiska, a wszyscy posługiwaliśmy się jakimiś, jakoś przylgnęło do mnie...
Kumpel który pierwszy tak mnie nazwał został moim świadkiem na ślubie, więc niech to będzie dowód że teraz to określenie bardziej wiąże się ze mną niż ze swoim pierwotnym znaczeniem, bo ja za frajera się nie uważam i dam w pape każdemu kto twierdzi inaczej... żartuję, wiem fajne z Was chłopaki i zrozumiecie to właściwie, dlatego nie obawiam się tego pisać
Marka: Opel
Model: Tigra
Pojemność: 1389
Wiek: 21 Dołączyła: 08 Mar 2010 Posty: 83 Skąd: Milanówek/Warszawa
Wysłany: 2011-03-19, 10:52
Fajny temat. Ja również na innych portalach moto mam ten sam nick - często w związku z tym powstają pytania "czemu Szarna?". Tworząc nick , chcialam aby nick był unikatowy Czarna Mamba brzmiałoby zbyt tendencyjnie ,no i jest zbyt oczywisty i oklepany . Głównie rozchodzi się o kolor - czarny oczywiście to klasyka i elegancja, ale szary wydaje się być bardziej neutralny i wyluzowany "Cz" zostało zamienione na "Sz"- i oto jest. Tak więc nick jest powiązany z kolorem
_________________ Podpis w budowie
Ostatnio zmieniony przez SzarnaMamba90 2011-03-19, 19:50, w całości zmieniany 1 raz
mój nick wziął się od wypadku samochodowego w którym się trochę połamałem w wieku 17 lat a dokładnie złamanie kręgosłupa bez przemieszczenia, było to w sierpniu i gdy wróciłem po wakacjach do technikum w gipsie którym chodziłem 3 miechy reszta zażartowała że teraz to jestem gientki z tym złamaniem i tak zostało chociaż mam jeszcze inna ksywę którą już po dziadku dziedziczę hehheh ale nie powiem............ a może kiedyś powiem..........
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum