Marka: Opel
Model: Tigra
Pojemność: 1,4
Wiek: 24 Dołączył: 25 Lut 2010 Posty: 30 Skąd: sie biorą dzieci
Wysłany: 2010-03-16, 00:46
gebro 400000 pomysłow na miesiac ja juz go nie ograniam... niedawno była jakas tam stra gsi miała juz byc na kwiecien ale widze ze znow zmiana planow ?? zastanow sie co Ty chcesz w zyciu osiagnac
plany są uzależnione od tego kiedy akcje energi będe sprzedawał a że sprzedaż tej firmy będzie między kwietniem a majem to czas jest bliżej nie określony
Model: Astra F Bertone
Pojemność: X16SZ + LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 24 Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 746 Skąd: 022.com
Wysłany: 2010-03-16, 14:31
C20ne teraz chodza w cenie złomu, ostatnio dostałem oferte na kompletne NE z osprzetem za 150 pln tyle ze na ślask trzeba by po to jechac ... wiec szczerze to nie wiem czy jest sens sie bawic w c14se... chociaz mysle ze moglo by to ciekawie chodzić jesli dół by był od NZ z f10 która jest stosunkowo krótka i wiem ze hb z c14nz przyspieszalo lepiej niz moje kombi z c14se ... tyle ze c14se sie buja do 200 liczynikowych na skrzyni f13
da sie, góra na znak napinasz pompą ustawiasz dół puszczasz napinacz i jak pasek miałeś za luźny to na 100% sie przestawi i dlatego ja zawsze po ustawieniu krece kołem żeby zobaczyć czy sie nie przestawiło. jak zrobisz 360' i góra i dół na znaku jest to znaczy ze dobrze ustawiłeś
PS mam klin troche ścięty na wale korbowym i to potęguje przestawienie. Ale mądry gebro dorobił klin z kwasiaka i jest jak nowy
Ostatnio zmieniony przez Gebro 2010-03-18, 00:26, w całości zmieniany 1 raz
zdrowy c20xe około 2,5 tyś + półosie zawieszenie z GSI (bo piasty od 1,4 nie podejdą) całość jakieś 3,2 tyś + 1200 swap więc suma summarum dobrze wykonany swap na c20XE wynosi około 5 tyś dziękuje za uwage
Wysłany: 2010-03-19, 07:24
mechanicy sobie tyle krzyczą pewnie bo koledzy mówili że też cena wokół tego oscyluje . Ale jak masz trochę wiedzy , garaż i od kogo pożyczyć sprzęt to można i samemu w szopie silnik zmienic . Wczoraj cie Gebro widziałem na Chopina w łamaniu przepisów i wchodzeniu w zakręty z piskiem to sie nic nie zmieniłeś
Ostatnio zmieniony przez Kri$ 2010-03-19, 07:25, w całości zmieniany 1 raz
Model: CorsaA x3, KadettB Kadett D i inne
Pojemność: 18E, 20SEH, C20NE, X30XE, 30E, 30SE
Wysłany: 2010-03-19, 14:19
heh to tak jak ja
_________________ GladiGarage - Probably The Best Place In The Universe Dziewczyno! - moja corsa miała mniej użytkowników niż Ty !
List of:
Kadett B Kiemen QP - czeka na renowacje
Kadett D GTE Kombi (Pussy Wagon) dupowóz lansowóz
Corsa A GSI - swap z 20SEH na X30XE i montaż trąbek albo gaźniki
Corsa A GT - dłubane c14nz- plan swap na nudne 2.0
Corsa A goCArt - NE na codzień for sale
Plan:
Kadett D GTE i400 - Tor Edyszyn
Ale jak masz trochę wiedzy , garaż i od kogo pożyczyć sprzęt to można i samemu w szopie silnik zmienic . Wczoraj cie Gebro widziałem na Chopina w łamaniu przepisów i wchodzeniu w zakręty z piskiem to sie nic nie zmieniłeś
mam wiedzę i warunki ale mi sie nie chce, a co do jazdy to spieszyło mi sie po prostu... poza tym od kiedy wykonywanie skrętu w prawo na "zielonej strzałce" jest łamaniem przepisów ? a jezeli chodzi o pisk na to też nie ma paragrafu a w zakręcie miałem około 50 km/h więc nawet prędkości nie przekroczyłem, więc nie wiem gdzie ty łamanie przepisów widzisz
a co do swapów w stodole to wszystko spoko, życzę dalszych sukcesów
Ostatnio zmieniony przez Gebro 2010-03-20, 01:57, w całości zmieniany 1 raz
Model: Astra
Pojemność: akurat do miasta Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Lut 2010 Posty: 430 Skąd: www.vrx.pl
Wysłany: 2010-03-20, 18:24
Gebro napisał/a:
od kiedy wykonywanie skrętu w prawo na "zielonej strzałce" jest łamaniem przepisów ? a jezeli chodzi o pisk na to też nie ma paragrafu a w zakręcie miałem około 50 km/h więc nawet prędkości nie przekroczyłem, więc nie wiem gdzie ty łamanie przepisów widzisz
Jeden podstawowy, stwarzanie zagrożenia w ruchu lądowym
Jak miałeś 50km w zakręcie to na strzałce na pewno się nie zatrzymałes, a to oznacza że złamałeś przepis.
"- Zielona strzałka oznacza dla kierowcy następujące zachowanie: powinien się zatrzymać, upewnić, czy nie utrudni ruchu innym jego uczestnikom, i dopiero wówczas jechać - przypomina Maciej Wroński, dyrektor Departamentu Transportu Drogowego w Ministerstwie Infrastruktury. I w tym zakresie nic się nie zmienia."
http://www.espedytor.pl/news/86.php
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum