Mazowiecki Klub Opla Strona Główna Zaloguj Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj

Poprzedni temat «» Następny temat

E-papierosy
Autor Wiadomość
morieris 

Marka: Opel
Model: Astra F Bertone
Pojemność: X16SZ + LPG
Wysłany: 2010-03-28, 10:11   E-papierosy

Witam :) Jeli ktoś sie zastanawia nad kupnem e-papierosa a ma watpliwosci, chcialby na ten temat pogadac, popróbowac, lub ma e-papierosa ale są z nim problemy itp to zapraszam do siebie do sklepu Trendy w Tesco na Kabatach w Warszawie, postaram sie pomóc. Jak zmieni sie moje miejsce pracy to dam znac :) a i najlepiej by bylo zeby sie skontaktowac ze mna wczesniej przez forum kiedy bede w pracy.

Ostatnio zmieniony przez morieris 2010-03-28, 10:19, w całości zmieniany 1 raz  

Smalcyk 

Model: Corsa
Pojemność: 1400
Wysłany: 2010-03-28, 10:31   

działa to ? jakie koszta tego wychodzą miesięcznie ?

=> Płockie Forum Motoryzacyjne <=

Jackass 

Marka: Opel/Renault
Model: Astra F/Scenic III
Pojemność: X14NZ/1.5 DCi
Wysłany: 2010-03-28, 10:31   

morieris, pytanie mam w związku z tym. E-papierosa mam od prawie roku, palenie analogów rzuciłem 1 stycznia br i zacząłem intensywnie używać wersji elektronicznej. Jakiś miesiąc temu z moim e-papierosem (takim jak ten, czyli bardzo nisko budżetowym) stało się coś takiego, że sam sobie "brał buchy" :P Tzn. mimo, że nie używałem go, leżał i dioda zaczynała się świecić, atomizer się nagrzewał. Jakaś usterka baterii, potem (tydzień temu) w ogóle poszedł czarny dym z baterii i plomień ( :lol: ). Dobrze, że nie miałem go w kieszeni wtedy i wogóle. Pytanie do Ciebie, czy takie jak te e-papierosy masz w sprzedaży? Może masz same baterie? Bo chyba baterii się nie da już za bardzo naprawić, jak elektronika się na bank spaliła?

Jeszcze z "eksploatacyjnych rzeczy" to po ile liquidy masz?
Ostatnio zmieniony przez Jackass 2010-03-28, 10:33, w całości zmieniany 1 raz  

morieris 

Wysłany: 2010-03-28, 10:54   

Jackass, to co napisałeś potwiedza moje zdanie ze e-health to najgorsze scierwo jakie mozna kupic... mialem to raz w reku bo klient przyszedl z tym i atomizer rozpadł mi sie w reku ... niestety wlasnei takie użądzenia psują marke e-papierosom... ja nie namawiam na kupno konkretnie papierosa Trendy, ale czegos co ma punkty stacjonarne i jakąkolwiek gwarancje, typu mild, rm1 czy collins...
Jesli nie chcesz sie zabić tym papierosem to u mnie mozesz sobie zmontować każdy model e-papierosa za 130 PLN obojetnie czy to 808, 808d, 208 czy 108 PEN. w zestawie bedziesz mial jedną baterie, atomizer, ładowarke i 5 kartridzy, do tego gwarancja miesiac na atomizer i trzy miesiace na baterie.
Liquidy mamy po 19 PLN za 10ml, ale szczerze mowiac to z własnego doświadczenia polecam liquidy firmy BOGE, której głównym dystrybutorem na Polske jest firma RM1.

Smalcyk, pewnie chodzi Ci o to czy mozna rzucic z tym palenie ? Generalnie indywiduana sprawa i zalezy od Twojego podjescia do tematu, ale ja będąć zawziętym palaczem palacym paczke dziennie pall malli czerwonych, od ponad 2 miesiecy nie mialem analoga w ustach ( od momentu kupienia e-p) i nie mam juz ochoty na analogi, na poczatku bylo troche nerwów, ale najgorszy jest pierwszy tydzien. a jak to wyglada finansowo? tutaj masz statystyki mojego palenia http://www.judge.pl/!projekt/baner/stats/809

Smalcyk 

Wysłany: 2010-03-28, 10:59   

link nie bangla

morieris 

Wysłany: 2010-03-28, 11:01   

to kliknij sobie w moj baner w podpisie

Smalcyk 

Wysłany: 2010-03-28, 11:14   

co byś polecił na początek ?

morieris 

Wysłany: 2010-03-28, 11:24   

Ja zaczalem od Trendy 208, który niestety nie jest dobrym papierosem dla poczatkujących bo potrafi stwarzac problemy, ale jak ktoś juz wie jak go traktować to jest swietny :) na pocżątek poleciłbym 808d to jest tzw mini pen, ma sporawy atomizer, wiekszy polejmnik na liquid i poza dolewaniem liquidu i ładowaniem baterii jest w zasadzie bezproblemowy.
tutaj masz link jak to wyglada http://www.trendy.net.pl/...&id_produkt=329 cena za zestaw to 199, ale tak jak pisałem jackassowi mozna go złozyc za 130 PLN z jedna bateria atomizerem ładowarka i kartridżami. Do tego na poczatek jakis liquid 10ml czyli zestaw startowy to 150 PLN. Wiadomo ze jest to dosc spory wydatek jednorazowy, ale szybko sie zwraca :)

Jackass 

Wysłany: 2010-03-28, 11:40   

morieris, ja możliwe że od kumpla odkupię Milda. A jeśli nie całego epapierosa z dwoma batkami, to może samą baterię. Do takiej baterii dałoby się u Ciebie dokupić atomizer i wkład? Czy Ty tylko Trendami handlujesz?

[ Dodano: 2010-03-28, 13:58 ]
morieris, jakoś tak wyszło, że właśnie od kumpla odkupiłem Milda M401 za 30zł. Chyba dobra cena za używkę w idealnym stanie z jedną używaną baterią, a drugą gratis? :P Ale głoszę się chyba do Ciebie po liquidy.

morieris 

Wysłany: 2010-03-28, 12:58   

u mnie tylko trendy, ale wiem ze niektore czesci śa wymienne z mildem, ale musialbym miec to reku zeby cos dopasowac. za 30 pln to dobra cena za cokolwiek co dziala i jest "markowe" :]

Jackass 

Wysłany: 2010-03-28, 13:09   

morieris, działa dobrze, jest gwarancja. Kupiony 1 lutego za 219zł. 2 baterie w tym jedna nowa, ładowarka USB, atomizer i 3 zużyte wkłady. Akurat na nowych wkładach mi nie zależy, bo napełniam zużyte liquidami. Teraz właśnie z tego korzystam i jest git. Ale liquid który mam resztkę już jest chyba dla mnie za mocny (24mg po nieużywaniu już jakiś czas e-papierosa). Powiedz mi czy masz jakieś ciekawe smaki liquidów, czy tylko normalne o różnej zawartości nikotyny?

[ Dodano: 2010-03-28, 14:48 ]
morieris, właśnie wyczytałem, że ponoć po używaniu e-papierosów ma się alkohol w wydychanym powietrzu. Na ile jest to prawdą? Orientujesz się? Jak czytałem, to na moim liquidzie jest bodajże 1% alkoholu w tych 10mg. W 1 kropli jest tego baaardzo mało, a ludzie w internecie piszą, że alkomaty coś wykrywają. Zaciekawiło mnie to, a mój ostatni alkomat uległ uszkodzeniu po obfitym jego testowaniu :P

morieris 

Wysłany: 2010-03-28, 13:48   

Smaki generalnie bez szału, mieta, kawa, wanilia, rum whisky, truskawka, czekolada, wisnia i to chyba na tyle 0, 6, 11, 18 mg nikotyny.. Lepiej kup sobie cos od RM1 w Złotych Tarasach jest sklep. Osobiscie polecam od nich winogrono, a podobno red bull tez jest mega.

[ Dodano: 2010-03-28, 14:53 ]
co do alko to ludzie gadaja glupoty według mnie jesli twierdza ze alkomat jest w stanie wyczuc ... jest to tak sladowa ilosc ze nie ma co sie tym przejmowac,

zacytuje tutaj guru chemiczne z forum o e-p

StaryChemik napisał/a:
StaryChemik napisał/a:
Dobra.. załóżmy, że te dane są nawet zawyżone... policzmy...
Dziennie zużyjemy 2 ml płynu. Niech ma nawet 5% etanolu. Oznacza to przyjęcie 500 mg etanolu. Pół grama. Dawka niewykrywalna przez żaden alkomat. Mało tego - taką ilość alkoholu przyjmujemy w różnych innych płynach i potrawach.
Jednym słowem, dawka nieistotna.

Przepraszam, że cytuję samego siebie, ale nikt nie zwrócił uwagi na straszliwy błąd w tych obliczeniach. Jakie 500 mg??
5% z 2 ml to oczywiście 100 mg, czyli 0,1 grama - ilość znacznie mniejsza niż w dowolnym ciastku z kremem.
Ostatnio zmieniony przez morieris 2010-03-28, 14:09, w całości zmieniany 1 raz  

Jackass 

Wysłany: 2010-03-28, 14:17   

morieris, niby tak, ale w necie ludzie piszą, że wpływ ma to, że jest to wdychane, a nie jedzone i że niby jakoś inaczej to wygląda w wydychanym powietrzu. Ponoć we krwi nic wykryć nie można, ale w sumie jakby na alkomacie wykryły miśki, to jest skucha i niepotrzebny stres :P Ja tam nie wiem jak to wygląda, nigdy sam tego nie testowałem. Ale może na forum jest ktoś chętny na testy z jakimś droższym alkomatem certyfikowanym? Tak bardziej z ciekawości o to pytam ;)

Co do smaków, to może jutro zajrzę do Złotych Tarasów zobaczyć co tam mają i za ile. Bo w sumie wszystko tam drogo jest :P

morieris 

Wysłany: 2010-03-28, 14:41   

Jackass, ale ogarnij ... 100 mg dziennie palac 2 ml liquidu, ja na poczatku paliłem jeden ml DZIENNIE wiec liczmy ze 50 mg - jest to niewykrywalne ...

ale ok mozemy policzyc na oko... 1ml plynu to w moim przypadku 3 kartridze liczmy ze jeden kartridz to powiedzmy ... 70 zaciagniec, przyjmijmy dalej ze za jednym razem wezmiesz 10 buchów i zaraz po tym pod alkomat

policzmy wiec jeden kartridz to 0.33 ml plynu, podzielić to na 7 "sesji" - w przyblizeniu 0.05 ml - jedna "sesja zaciągania" to 0.0025 ml alkoholu

dalej wierzysz w to ze alkomat to wyczuje? :)

jesli gdzies pomylilem sie w obliczeniach to mnie poprawcie.

ogolnie to moze i by dało rade przeprowadzic mały eksperyment czy e-papieros ma wpływ na alkohol w wydychanym powietrzu, tylko trzeba by ugadac sie z jakas komendą policji czy by mogli przeprowadzic badania przed i po paleniu, VRx pomyslisz cos ? :D
Ostatnio zmieniony przez morieris 2010-03-28, 14:47, w całości zmieniany 1 raz  

Jackass 

Wysłany: 2010-03-28, 16:07   

morieris, ja tam nie to ze ten mit popieram, tylko z ciekawości czy jakieś ziarnko prawdy w tym jest bym się chciał dowiedzieć ;)
Cytat:
ogolnie to moze i by dało rade przeprowadzic mały eksperyment czy e-papieros ma wpływ na alkohol w wydychanym powietrzu, tylko trzeba by ugadac sie z jakas komendą policji czy by mogli przeprowadzic badania przed i po paleniu, VRx pomyslisz cos ?
Na komendach się długo czeka i sporo papierkowej roboty jest, żeby sobie dmuchnąć w alkomat... Ale jak mamy jakiegoś forumowicza w Policji, to może by coś załatwił? ;-)

morieris 

Wysłany: 2010-03-28, 18:01   

Cos sie pomysli.

mazowsze44 

Wysłany: 2010-08-03, 13:00   

Jackass napisał/a:
Zaciekawiło mnie to, a mój ostatni alkomat uległ uszkodzeniu po obfitym jego testowaniu :P

No to akurat jest bardzo możliwe, alkomaty generalnie nie lubią katowania i trzeba odczekac przynajmniej 15 min po paleniu petów i piciu tutaj sa opisane podstawowe zasady uzytkowania alkomatu -> http://www.alkomat.biz/faq.html

Odpowiedz do tematu