Marka: Opel
Model: Astra F Bertone
Pojemność: X16SZ + LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 24 Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 746 Skąd: 022.com
Wysłany: 2010-03-28, 10:11 E-papierosy
Witam Jeli ktoś sie zastanawia nad kupnem e-papierosa a ma watpliwosci, chcialby na ten temat pogadac, popróbowac, lub ma e-papierosa ale są z nim problemy itp to zapraszam do siebie do sklepu Trendy w Tesco na Kabatach w Warszawie, postaram sie pomóc. Jak zmieni sie moje miejsce pracy to dam znac a i najlepiej by bylo zeby sie skontaktowac ze mna wczesniej przez forum kiedy bede w pracy.
_________________ >> Wheel Whore <<
Ostatnio zmieniony przez morieris 2010-03-28, 10:19, w całości zmieniany 1 raz
morieris, pytanie mam w związku z tym. E-papierosa mam od prawie roku, palenie analogów rzuciłem 1 stycznia br i zacząłem intensywnie używać wersji elektronicznej. Jakiś miesiąc temu z moim e-papierosem (takim jak ten, czyli bardzo nisko budżetowym) stało się coś takiego, że sam sobie "brał buchy" Tzn. mimo, że nie używałem go, leżał i dioda zaczynała się świecić, atomizer się nagrzewał. Jakaś usterka baterii, potem (tydzień temu) w ogóle poszedł czarny dym z baterii i plomień ( ). Dobrze, że nie miałem go w kieszeni wtedy i wogóle. Pytanie do Ciebie, czy takie jak te e-papierosy masz w sprzedaży? Może masz same baterie? Bo chyba baterii się nie da już za bardzo naprawić, jak elektronika się na bank spaliła?
Jeszcze z "eksploatacyjnych rzeczy" to po ile liquidy masz?
Pojemność: X16SZ + LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 24 Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 746 Skąd: 022.com
Wysłany: 2010-03-28, 10:54
Jackass, to co napisałeś potwiedza moje zdanie ze e-health to najgorsze scierwo jakie mozna kupic... mialem to raz w reku bo klient przyszedl z tym i atomizer rozpadł mi sie w reku ... niestety wlasnei takie użądzenia psują marke e-papierosom... ja nie namawiam na kupno konkretnie papierosa Trendy, ale czegos co ma punkty stacjonarne i jakąkolwiek gwarancje, typu mild, rm1 czy collins...
Jesli nie chcesz sie zabić tym papierosem to u mnie mozesz sobie zmontować każdy model e-papierosa za 130 PLN obojetnie czy to 808, 808d, 208 czy 108 PEN. w zestawie bedziesz mial jedną baterie, atomizer, ładowarke i 5 kartridzy, do tego gwarancja miesiac na atomizer i trzy miesiace na baterie.
Liquidy mamy po 19 PLN za 10ml, ale szczerze mowiac to z własnego doświadczenia polecam liquidy firmy BOGE, której głównym dystrybutorem na Polske jest firma RM1.
Smalcyk, pewnie chodzi Ci o to czy mozna rzucic z tym palenie ? Generalnie indywiduana sprawa i zalezy od Twojego podjescia do tematu, ale ja będąć zawziętym palaczem palacym paczke dziennie pall malli czerwonych, od ponad 2 miesiecy nie mialem analoga w ustach ( od momentu kupienia e-p) i nie mam juz ochoty na analogi, na poczatku bylo troche nerwów, ale najgorszy jest pierwszy tydzien. a jak to wyglada finansowo? tutaj masz statystyki mojego palenia http://www.judge.pl/!projekt/baner/stats/809
Wysłany: 2010-03-28, 11:24
Ja zaczalem od Trendy 208, który niestety nie jest dobrym papierosem dla poczatkujących bo potrafi stwarzac problemy, ale jak ktoś juz wie jak go traktować to jest swietny na pocżątek poleciłbym 808d to jest tzw mini pen, ma sporawy atomizer, wiekszy polejmnik na liquid i poza dolewaniem liquidu i ładowaniem baterii jest w zasadzie bezproblemowy.
tutaj masz link jak to wyglada http://www.trendy.net.pl/...&id_produkt=329 cena za zestaw to 199, ale tak jak pisałem jackassowi mozna go złozyc za 130 PLN z jedna bateria atomizerem ładowarka i kartridżami. Do tego na poczatek jakis liquid 10ml czyli zestaw startowy to 150 PLN. Wiadomo ze jest to dosc spory wydatek jednorazowy, ale szybko sie zwraca
morieris, ja możliwe że od kumpla odkupię Milda. A jeśli nie całego epapierosa z dwoma batkami, to może samą baterię. Do takiej baterii dałoby się u Ciebie dokupić atomizer i wkład? Czy Ty tylko Trendami handlujesz?
[ Dodano: 2010-03-28, 13:58 ] morieris, jakoś tak wyszło, że właśnie od kumpla odkupiłem Milda M401 za 30zł. Chyba dobra cena za używkę w idealnym stanie z jedną używaną baterią, a drugą gratis? Ale głoszę się chyba do Ciebie po liquidy.
Wysłany: 2010-03-28, 12:58
u mnie tylko trendy, ale wiem ze niektore czesci śa wymienne z mildem, ale musialbym miec to reku zeby cos dopasowac. za 30 pln to dobra cena za cokolwiek co dziala i jest "markowe" :]
morieris, działa dobrze, jest gwarancja. Kupiony 1 lutego za 219zł. 2 baterie w tym jedna nowa, ładowarka USB, atomizer i 3 zużyte wkłady. Akurat na nowych wkładach mi nie zależy, bo napełniam zużyte liquidami. Teraz właśnie z tego korzystam i jest git. Ale liquid który mam resztkę już jest chyba dla mnie za mocny (24mg po nieużywaniu już jakiś czas e-papierosa). Powiedz mi czy masz jakieś ciekawe smaki liquidów, czy tylko normalne o różnej zawartości nikotyny?
[ Dodano: 2010-03-28, 14:48 ] morieris, właśnie wyczytałem, że ponoć po używaniu e-papierosów ma się alkohol w wydychanym powietrzu. Na ile jest to prawdą? Orientujesz się? Jak czytałem, to na moim liquidzie jest bodajże 1% alkoholu w tych 10mg. W 1 kropli jest tego baaardzo mało, a ludzie w internecie piszą, że alkomaty coś wykrywają. Zaciekawiło mnie to, a mój ostatni alkomat uległ uszkodzeniu po obfitym jego testowaniu
Wysłany: 2010-03-28, 13:48
Smaki generalnie bez szału, mieta, kawa, wanilia, rum whisky, truskawka, czekolada, wisnia i to chyba na tyle 0, 6, 11, 18 mg nikotyny.. Lepiej kup sobie cos od RM1 w Złotych Tarasach jest sklep. Osobiscie polecam od nich winogrono, a podobno red bull tez jest mega.
[ Dodano: 2010-03-28, 14:53 ]
co do alko to ludzie gadaja glupoty według mnie jesli twierdza ze alkomat jest w stanie wyczuc ... jest to tak sladowa ilosc ze nie ma co sie tym przejmowac,
zacytuje tutaj guru chemiczne z forum o e-p
StaryChemik napisał/a:
StaryChemik napisał/a:
Dobra.. załóżmy, że te dane są nawet zawyżone... policzmy...
Dziennie zużyjemy 2 ml płynu. Niech ma nawet 5% etanolu. Oznacza to przyjęcie 500 mg etanolu. Pół grama. Dawka niewykrywalna przez żaden alkomat. Mało tego - taką ilość alkoholu przyjmujemy w różnych innych płynach i potrawach.
Jednym słowem, dawka nieistotna.
Przepraszam, że cytuję samego siebie, ale nikt nie zwrócił uwagi na straszliwy błąd w tych obliczeniach. Jakie 500 mg??
5% z 2 ml to oczywiście 100 mg, czyli 0,1 grama - ilość znacznie mniejsza niż w dowolnym ciastku z kremem.
Ostatnio zmieniony przez morieris 2010-03-28, 14:09, w całości zmieniany 1 raz
morieris, niby tak, ale w necie ludzie piszą, że wpływ ma to, że jest to wdychane, a nie jedzone i że niby jakoś inaczej to wygląda w wydychanym powietrzu. Ponoć we krwi nic wykryć nie można, ale w sumie jakby na alkomacie wykryły miśki, to jest skucha i niepotrzebny stres Ja tam nie wiem jak to wygląda, nigdy sam tego nie testowałem. Ale może na forum jest ktoś chętny na testy z jakimś droższym alkomatem certyfikowanym? Tak bardziej z ciekawości o to pytam
Co do smaków, to może jutro zajrzę do Złotych Tarasów zobaczyć co tam mają i za ile. Bo w sumie wszystko tam drogo jest
Wysłany: 2010-03-28, 14:41
Jackass, ale ogarnij ... 100 mg dziennie palac 2 ml liquidu, ja na poczatku paliłem jeden ml DZIENNIE wiec liczmy ze 50 mg - jest to niewykrywalne ...
ale ok mozemy policzyc na oko... 1ml plynu to w moim przypadku 3 kartridze liczmy ze jeden kartridz to powiedzmy ... 70 zaciagniec, przyjmijmy dalej ze za jednym razem wezmiesz 10 buchów i zaraz po tym pod alkomat
policzmy wiec jeden kartridz to 0.33 ml plynu, podzielić to na 7 "sesji" - w przyblizeniu 0.05 ml - jedna "sesja zaciągania" to 0.0025 ml alkoholu
dalej wierzysz w to ze alkomat to wyczuje?
jesli gdzies pomylilem sie w obliczeniach to mnie poprawcie.
ogolnie to moze i by dało rade przeprowadzic mały eksperyment czy e-papieros ma wpływ na alkohol w wydychanym powietrzu, tylko trzeba by ugadac sie z jakas komendą policji czy by mogli przeprowadzic badania przed i po paleniu, VRx pomyslisz cos ?
Ostatnio zmieniony przez morieris 2010-03-28, 14:47, w całości zmieniany 1 raz
morieris, ja tam nie to ze ten mit popieram, tylko z ciekawości czy jakieś ziarnko prawdy w tym jest bym się chciał dowiedzieć
Cytat:
ogolnie to moze i by dało rade przeprowadzic mały eksperyment czy e-papieros ma wpływ na alkohol w wydychanym powietrzu, tylko trzeba by ugadac sie z jakas komendą policji czy by mogli przeprowadzic badania przed i po paleniu, VRx pomyslisz cos ?
Na komendach się długo czeka i sporo papierkowej roboty jest, żeby sobie dmuchnąć w alkomat... Ale jak mamy jakiegoś forumowicza w Policji, to może by coś załatwił?
Wysłany: 2010-08-03, 13:00
Jackass napisał/a:
Zaciekawiło mnie to, a mój ostatni alkomat uległ uszkodzeniu po obfitym jego testowaniu
No to akurat jest bardzo możliwe, alkomaty generalnie nie lubią katowania i trzeba odczekac przynajmniej 15 min po paleniu petów i piciu tutaj sa opisane podstawowe zasady uzytkowania alkomatu -> http://www.alkomat.biz/faq.html
_________________ Nie dla pijaństwa na drodze akcja:ilemogewypic.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum