Wysłany: 2010-09-18, 13:34 Dwa czujniki temp. do tida
Mam pytanko o czujnik temperatury do tida do astry F. Czy mozna go jakims innym zastapić czy musi byc konkretnie taki ? Bo chodzi mi po głowie zrobienie dwóch czujników jeden jak mam na zewnatrz a drugi zrobic w kabinie i bym sobie przełaczał miedzy nimi widząc jaka jest temperatura tu a jaka tu. Kabinował juz ktoś z takim czyms ?
Kri$, trochę nie ten dział, bo w manualach zamieszczamy manuale Ale przeniosłem.
Co do tego o co pytasz, to gdzieś czytałem, że ktoś zrobił na przełączniku to i się chrzaniło, tzn. ponoć TID nie potrafi zaakceptować, że np. w zimie temperatura z czujnika się zmienia z -15 na +10 i tego typu skoki. Wtedy podobno wywala błąd i widnieje on do momentu wyłączenia i włączenia zapłonu (albo nawet resetu TIDa?). Tylko nie pamiętam gdzie to czytałem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum