Rocznik: 1995 r.
Pojemność: 1600 cm3 (silnik z Astry F C16NZ)
Moc: 75 KM (sinik po generalnym remoncie lekko dłubany więc może jest kilka więcej)
Max. moment obrotowy: 125 Nm
Co do wyposażenia to typowy golas.
Pod moimi rękoma przeszła kilka wizualnych modyfikacji. Tłumik tylne i przednie lampy, zegary, nagłośnienie, ledowe oświetlenie wnętrza, tapicerka z resztą sami możecie to obejrzeć na zdjęciach poniżej.
Zdjęcia przedstawiają Żabe na letnich i zimowych 13" bucikach. Zestaw zimowy pozostaje ale obecny sezon letni zmieniamy obuwie na 16" to też lada dzień pojawią się aktualne fotki.
Co do dalszych modyfikacji: jeśli fundusze pozwolą na pewno siądziemy niżej myślę o jakiś 40mm. W środku całość oświetlenia chcę ujednolicić na biały led (zegary, tid itd). Dodatkowo konsola centralna zostanie pomalowana na lśniąca czerń jak w Corsie D. Jak się uda przyciemnię również szybkę i może wymienią tylne reflektory. Jeśli mi lekko odbije również pomyśle nad stożkiem.
Jednakże w pierwszej kolejności pomijając felgę po zimie trzeba zając się kilkoma niewielkimi ogniskami korozji które pojawiły się na progach po uwielbianej przez kierowców soli sypanej w okresie zimowym.
To chyba wszystko jesli sobie jeszcze coś przypomnę będę edytował temat
Zapraszam do komentowania i wyrażania szczerych opini. (konstruktywne słowa krytyki również mile widziane jeśli coś razi w oczy)
Pozdrawiam Paweł aka Hakuś
Kolor obić foteli w rzeczywistości się trochę różni jest on czysto grafitowy
Spoko kosiara. Gleba z tymi felgami na pierwszym foto to i 16 by nie trzeba było bo da w ogóle z tak dużą felga dla corsy opuścić auto? Super kolor wskazówek zegarów Malowałeś chyba wnętrza lamp przednich na czarno? Też tak mam tylko że w viki
Ostatnio zmieniony przez @ro 2010-03-24, 18:13, w całości zmieniany 2 razy
Marka: OPEL
Model: Corsa B
Pojemność: 1.6
Wysłany: 2010-03-24, 18:52
no lampy przednie są wykonane przez firmę Arteb czarny środek i przezroczysty szklany koszt (nie plastik jak w serii) do kupienia w praktycznie każdym sklepiku z tuningowymi częściami.
Co do tylnych lamp czasami też się zastanawiam czy seria nie wyglądała lepiej no ale cóż nie chce mi się ich przywracać do stanu pierwotnego
A co do felg to przy 16" z powodzeniem można 4cm niżej. Kolega Max między innymi na takim zestawieniu śmiga, w zeszły weekend miałem okazje na spocie zobaczyć to na własne oczy i funkcjonuje to całkiem ładnie
Wysłany: 2010-03-25, 07:17
Miło powitać Kolegę na MKO, Autko już mi znane i oglądane, prezentuje się fajnie. Widać że właściciel wkłada w nie serce. Już nie mogę doczekać się tych 16-to calowych felg na nim. Teraz troszkę krytyki, lampy tylne koniecznie seria, jeszcze żadna firma nie wymyśliła nic fajniejszego!!!! do corsy "B" na tył.
Czekam na dalsze mody no i te fele .
Wysłany: 2010-03-29, 22:51
Parę minut temu wróciłem i powiem wam, że jestem po drive testach na nowych kółkach.
Wstępnie prezentuje się to tak, jutro postaram się zrobić małą fotkę w dzień, dzisiaj trochę skromnie ale zawsze coś
Wysłany: 2010-04-02, 15:39
opony 205/45 w tym sezonie takie być muszą, na przyszły planuję 195/45.
No co racja to racja z glebą byłoby lepiej niestety na chwile obecną funduszy brak. Ale jeśli dobrze pójdzie w niedalekiej przyszłości na przodzie pojawią się sprężyny które go ściągną w dół myślę wstępnie 4cm, ale wiązać się to będzie z lekką modyfikacją piasty a żeby felga głębiej weszła. No cóż jak to mawiają małymi kroczkami osiągniemy zadowalający efekt.
Wysłany: 2010-05-05, 11:18
No i stało się 16" powędrowały na półkę do piwnicy a zawitały 15" RH Cup et50 z dołożonymi dystansami 5mm szerokość 7J z oponą 195/50. Wstępnie zrobiłem dwie szybkie foty odnośnie tego jak się to prezentuje. Jak poprawi się pogoda i odświeżę zderzaki zrobię jakaś ładniejszą sesyjkę.
Z efektu jestem zadowolony myślę że jak dojdzie gleba -40 p/t będzie miodnie. ps co do prześwitu z tyłu nie sugerujcie się tymi fotkami bo na tylnej kanapie był załadowany komplet starych felg przez co tył znacznie siadł.
Wysłany: 2010-05-05, 12:25
wiesz Max napatrzyłem się na Ciebie i nie ukrywam trochę mnie to zdopingowało żebym wreszcie skończył to co już dawno było planowane a nie ciągle wszystko odwlekał
Wysłany: 2010-05-05, 21:33
no nie powiem kusi mnie -60 z przodu ale biorę pod uwagę fakt iż często muszę się poruszać po dosyć złych drogach i suma summarum te 2 cm może ratować mój zderzak ale decyzja czy 40 czy 60 jeszcze w pełni nie jest podjęta. Porozkminiam z chłopakami na spocie co kto radzi Musze wziąć wszystkie za i przeciw pod uwagę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum