Wysłany: 2011-10-31, 09:07
No się zobaczy, jak na razie to dużo pomysłów i żadnych konkretów z elektryką poradzimy sobie bez problemu, tak jak napisał Gladi dużo piwa i sporo nieprzespanych nocy bo o schematach nie wspomnę
_________________ Moc i moment !!!!!!!!! To jest to, co chce mieć pod dostatkiem, lecz moje marzenie nigdy się nie spełni bo tego nigdy za wiele !!!
Wysłany: 2012-01-23, 13:23
A teraz z nowości, przez ostatni tydzień w garażu udało mi sie spłodzić Hybrydę licznika.
Podstawa to licznik z Corsy A GSI w digitalu reszta elementów to Oryginalny licznik z Corsy B. Przedstawię parę zdjęć jak powstawał licznik i efekt końcowy.
Jedna z tysiąca przymiarek!!
Wypełnianie wolnych miejsc plastikiem.
Zalanie żywicą.
Pierwsze malowanie.
efekt po złożeniu i malowaniu czarnym matem.
Mocna kombinacja kabli i kostek
Pierwsze odpalenie na sucho.
no i w aucie
trochę słaba jakość zdjęć ale robione na prętce i z telefonu :wstyd:
Jak wam się widzi takie zjawisko?
_________________ Moc i moment !!!!!!!!! To jest to, co chce mieć pod dostatkiem, lecz moje marzenie nigdy się nie spełni bo tego nigdy za wiele !!!
To przecież kadettowy licznik Miałem u siebie identyczny.
max1975 napisał/a:
Jak wam się widzi takie zjawisko?
Nie jest źle i wygląda na profi robotę. Przykręć tylko mocno i dokładnie impulsator - u mnie poszedł się ten tego Nie wiem czy za słabo wkręciłem, czy był za mocno zużyty, ale wyrwało tego "kręcioła" ze środka.
Digital ma jedną zaletę - prawie nikt tego nie ma - w zasadzie na żywo nigdzie prócz u siebie nie widziałem No i nie wygląda to zbyt futurystycznie - ot takie pasujące do naszych aut z lat 90tych. Jest klimat, ja jestem na tak
Wysłany: 2012-01-26, 13:57
Jackass napisał/a:
Digital ma jedną zaletę - prawie nikt tego nie ma - w zasadzie na żywo nigdzie prócz u siebie nie widziałem No i nie wygląda to zbyt futurystycznie - ot takie pasujące do naszych aut z lat 90tych. Jest klimat, ja jestem na tak
Popieram w 100%
No panowie część dalsza wyczynów i przygotowań.
Zaczniemy od zamachu, wczoraj odebrałem z warsztatu ode lżone i wyważone koło zamachowe.
Zostało zdjęte ponad kilogram masy, waga przed to 6,6kg po około 5kg
różnica między podobnym zamachem a moim ode lżonym:
No i troszkę farbki, pomoc szwagra i piękna rzecz gotowa:
Blok 2.0 pomalowany podkładem
w trakcie prac, dzielny ten mój szwagier
i efekt finalny:
Gdyby kogoś interesowało farba to zwykły chlorokauczuk, nie ma nic lepszego!!
Wysłany: 2012-02-03, 15:30
Mam pomalowany blok 1.6 i daje radę, temperatura od silnika, zimno -18, do tego olej i jak na razie po około 4 miechach wszystko ok
W kurtce nowe foty i elementy układanki.
Wysłany: 2012-03-09, 19:19
No i lecimy dalej!
Dzięki koledze Karolowi (electric orange) oraz Serkowi projekt i zbieranie części ruszyły do przodu. Wielkie dzięki chłopaki !!!
Mamy juz głowicę, czeka mnie wymiana prowadnic i szlifowanie zaworów.
Sprzęgło regenerowane u Radzikowskiego, wyszło jak nowe!
I parę części widocznych na fotach:
Dwa kawałki tłumików z EVO 9 2,25cala z czterema przelotami, pospawamy z nich fajny wydeszek :hyhy:
Stoczone piasty z Calibry:
Oraz zaczętą częściowo łapę, niestety reszta czeka na zawieszenie silnika i dokładne spasowanie. Łapa będzie na wzór M-techa.
Dystans między łapę a skrzynie według corsanova.
Jeden mój a drugi Serkowy
Tu należą się podziękowania dla Łukasza z Ital-performance za pomoc w zdobyciu.
Małych gadżetów część dalsza:
Pokrywa świec aluminiowa gift od kolegi Karola (electric orange)
Dzięki serdeczne
Zapinki do nowej maski z włókna(dużo lżejsza), która jest już zamówiona u Karola, czekamy na ciepłe dni i do dzieła.
Śruby podstaw korbowodów firmy ARP wraz z kluczem dwunastokątnym .
Oraz parę przydatnych rzeczy każdemu domorosłemu mechanikowi
Wkrętak udarowy, klucz do sondy lambda, klucz nasadowy 30 przedłużony (serek wiemy do czego )
I jakieś tam pierdołki.
Wysłany: 2012-03-22, 15:59
Sliwek napisał/a:
czekam na wiecej info:)
A proszę
Dzięki koledze Mamanek trafiły w moje ręce części od ADAMA
Następny mały gadżet, a jak cieszy termostat 82 stopnie czyli będzie otwierał się wcześniej
Koło pasowe ze stoczoną częścią od wspomagania, bo po co komu wspomaganie w aucie bez wspomagania.
No i kolektor w oryginale 4-2-1 lekko pod szlifowany coby poprawić nieco fabrykę.
Kończymy zbieranie części i myślimy o składaniu
"Ostatnie" części układani.
Półosie z nowymi przegubami, wymienione zostały trzy przeguby jeden sie ostał.
Krótka półoś pochodzi z Kadeta GSI przed-lift i pasuje bez skracania oraz długa łamana z Calibry 2.5 lub 3.0 też pasuje plug&pley
Zestaw na całe zawieszenie czerwonych poliuretanów, coby przyjemniej sie prowadziło.
Zwrotnice z nowymi łożyskami i wprasowanymi piastami z calibry po przetoczeniu.
No i :
Panewki, rozrząd, świece, pompa wody itd.
Ostatnio zmieniony przez max1975 2012-03-22, 16:00, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum