Marka: Opel
Model: CorsaA x3, KadettB Kadett D i inne
Pojemność: 18E, 20SEH, C20NE, X30XE, 30E, 30SE
Wysłany: 2010-05-28, 20:45
Słyszałem dobre wieści
Max pucuj się
_________________ GladiGarage - Probably The Best Place In The Universe Dziewczyno! - moja corsa miała mniej użytkowników niż Ty !
List of:
Kadett B Kiemen QP - czeka na renowacje
Kadett D GTE Kombi (Pussy Wagon) dupowóz lansowóz
Corsa A GSI - swap z 20SEH na X30XE i montaż trąbek albo gaźniki
Corsa A GT - dłubane c14nz- plan swap na nudne 2.0
Corsa A goCArt - NE na codzień for sale
Plan:
Kadett D GTE i400 - Tor Edyszyn
Wysłany: 2010-05-31, 07:42
Mogę powiedzieć tylko tylę, są przygotowania. Suszarka jeszcze nie na miejscu ale już bliżej niż dalej . Jak tylko zagości, będzie foto relacja i filmik a póki co :
Takie coż znalazłem w sklepie motoryzacyjnym
_________________ Carsgeeks.com
Poznaj granice naszej wyobraźni...
@ro [Usunięty]
Wysłany: 2010-05-31, 21:17
Nie no widzę że temat ruszył się konkretnie. Jak znajdziesz chwilę zrób jeszcze fotkę jak te wszystkie zegary świecą w nocy.
Wysłany: 2010-06-04, 06:49
Ryjekc20ne, Tak wygląda to po owinięciu.
jak widać turbo siedzi na miejscu i już śmiga, ale nie ma tak dobrze. Źle na szyszkowej zrobili turbo, pali olej i to tak sporo (źle dobrane uszczelniacze) Niestety 1000zł za regenerację poszedł się jeb....... Bo nie dają na projekty tuning-owe gwarancji Puki co jeżdzę i dymie a w międzyczasie dymienia szukam jakieś używki GT1752. Ze względu na te objawy silnik nie został wystrojony. W tej chwili mam 0,3 bara i wtryski od 1.8. Czekaja od saab 2.3 Turbo ale to w momencie strojenia.
Tyle z wieści.
Model: Astra F Bertone
Pojemność: X16SZ + LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 24 Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 746 Skąd: 022.com
Wysłany: 2010-06-04, 07:47
ja Cie nie p... jak nie urok to sraczka ale kurde to nie moze być tak ze oni nie daja gwarancji bo im sie tka podoba ... chyba ... moze VRx jak zobaczy temat to sie wypowie bo ma wieksze pojecie w tej kwestii niz ja ...
Model: Astra
Pojemność: akurat do miasta Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Lut 2010 Posty: 430 Skąd: www.vrx.pl
Wysłany: 2010-06-04, 10:55
Hmm, dziwne podejście mają, bo regeneracja turbiny to regeneracja turbiny a nie projekt tuningowy. Równie dobrze mogłaby być wyjęta turbina z saba, zrobiona i do niego wsadzona z powrotem. Jednak bym spróbował podjechać do nich i podyskutować.
Mają jakiś adres strony? Podałbyś mi jakieś info choćby na pw o ofercie tejże firmy, spróbuje coś poszukać i mogę pomóc w pertraktacjach. Tyle że pewnie trzeba by ją było wyrwać z auta (turbine). Jakiś rachunek za regenerację masz?
Jestem jeszcze ciekaw ile zapłaciłeś, bo jak patrze po ofertach na szybko, to regeneracje z 24miesieczną gwarancją robią w okolicach 1k PLN. Ale są też warsztaty dające 6 m-cy i wtedy jest taniej.
Model: Corsa
Pojemność: 1400
Wysłany: 2010-06-05, 00:34
ja na twoim miejscu poszedł bym do nich i powiedział że założyłeś tą turbinę do saaba i chla oleju więcej niż przed regeneracją i niech to poprawiają a jak nie to nich kasę oddają postrasz drogą sądową itd to wygrasz na tym
_________________ Zamienie swoja corse na astre f kombi 1.7 ISUZU
Wysłany: 2010-06-07, 18:36
Powiem tak, podjadę i zobaczę co powiedzą. Niestety kolejna zła wiadomość to taka że ustawiając turbinę a konkretnie króciec pompujący ku górze musiałem zerwać ich plomby aby przekręcić ślimak Nie będą szczęśliwi i będzie to kolejny argument na ich korzyść, po prostu czarna dupa. A gwarancji też nie dali bo zaworu bezpieczeństwa nie mieli jak ustawić bo w innej pozycji kazałem to poskładać vrx.pl, robi to euro-klima na Szyszkowej.
Smalcyk, Numer z saabem nie wyjdzie bo muszę autem jechać aby pokazać co się dzieje. Zresztą nie lubię tak kręcić.
Na pocieszenie powiem że odpycha się nie ziemsko mam już zaliczoną honde civic co chciała coś zwojować i spaliny z turbo powąchała. Na następnych światłach odwrócił głowę w drugą stronę
_________________ Carsgeeks.com
Poznaj granice naszej wyobraźni...
Ostatnio zmieniony przez max1975 2010-06-07, 18:37, w całości zmieniany 1 raz
Pojemność: 2.0 i co ??
Wiek: 23 Dołączył: 07 Mar 2010 Posty: 79 Skąd: Piastów/WaWa
Wysłany: 2010-06-07, 19:41
max1975, Tylko ciekawe co miala ta honda ?? Ja sie ganalem z crxem jeden 1,6 136km i nie jedzi eten samochód a 1.6 168km no juz zaczyna walke. Wiec ciekawe co tamta miala
Pojemność: 2.0 i co ??
Wiek: 23 Dołączył: 07 Mar 2010 Posty: 79 Skąd: Piastów/WaWa
Wysłany: 2010-06-07, 19:59
HE HE one tak maja rycza a nie jada ale sa takie ze nawet nie ma sesu stawac na swiatlach z nia a jest tego coraz wiecej na Cargo. Ta widzialem dzieki postaram sie w tym tyg. do siebie kupic i montuje po wczorajszej przygodzie na Cargo
Wysłany: 2010-06-14, 10:33
Ryjekc20ne napisał/a:
HE HE one tak maja rycza a nie jada
i tak było w tym przypadku, ryczała aż szyby drżały
No i kupiłem drugą używaną turbinę i co moja przestała dymić tak jakby się dotarła i już. Ale za to zaczoł dzwonić zawor i to tak solidnie, jestem ciekawy jak długo pochodzi ?
Niestety przysiadłem finansowo i muszę troszkę poczekać z rozbieraniem
Model: Vectra B
Pojemność: 1,6 16V
Wiek: 29 Dołączyła: 28 Lut 2010 Posty: 209 Skąd: Borkowo Kościelne
Wysłany: 2010-06-14, 12:01
co dwie turbiny to nie jedna
widzę że turbo już pewne zadowolenie przynosi właścicielowi corsy, to teraz może pora na prezentację... może jakiś filmik lub prezntacja na spocie w Płocku ... ???
_________________ żadne wielkie przedsięwzięcie nie może się udać bez kobiety
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum