Wysłany: 2011-12-11, 20:49 Biały RUMAK = Astra F laac i majora
Dzińdybry wszystkim .
8go grudnia staliśmy się posiadaczami niniejszego wynalazku:
(Tak VRx, zdjęcia były robione mikrofalówką ).
Jakieś większe ilości zdjęć w lepszej jakości to może jutro, jak będzie ku temu okazja...
X16SZR, 75 koniów, 1999r, 170000km przebiegu, od pierwszego właściciela, serwisowany do samego końca w ASO włącznie z wpisami w książce serwisowej.
Z gadżetów to ma podtlenek gazolotu, dwie poduchy, immo, przednie przeciwmgielne, wspomaganie koła sterującego , światła, wycieraczki, fotele w środku, blablabla.
Ogólnie ciekawy samochodzik. Wymaga dopracowania, ale zabierzemy się za to na wiosnę - robić blacharkę w zimie to tak trochę kiepsko jednak.
Póki co poprawiamy estetykę - czekamy na pierwszą paczkę . Zdjęcia po zamontowaniu elementów .
Ostatnio zmieniony przez major i laac 2011-12-11, 22:41, w całości zmieniany 1 raz
Oj tam, to Wiśnia parkował koło nas .
Zadbane - no prawda, prawda. Rdza jak to rdza w Astrze, to tego nie liczę, ale i z tym nie ma tragedii tak naprawdę. Będzie dobrze !
Być może. Wiśniowóz dobrze znam, dlatego względem niego określałem
major i laac napisał/a:
Zadbane - no prawda, prawda. Rdza jak to rdza w Astrze, to tego nie liczę, ale i z tym nie ma tragedii tak naprawdę. Będzie dobrze !
Powiem Ci, że jakbyś nie napisał to bym nie podejrzewał Widziałem ją tylko z przodu i z tyłu, nie przyglądając się nadkolom które pewno standardowo najbardziej łapie
Teraz pisze Ada, więc napisała .
Ogólnie wbrew pozorom nadkola mają tylko powierzchniową rdzę, z którą da się powalczyć pod domem. Najgorzej wlew i maska, bo zaczyna ją żreć.
Na razie na dniach należałoby założyć tylko nasze car audio, bo póki co w środku jest jeszcze oryginalny Pioneer kaseciak, wyjmowany w całości - klimat jest.
Ogólnie wbrew pozorom nadkola mają tylko powierzchniową rdzę, z którą da się powalczyć pod domem. Najgorzej wlew i maska, bo zaczyna ją żreć.
Ale to maskę chyba od wewnątrz? Bo jakoś nie zwróciłem uwagi, żeby była mocno zeżarta - od przodu i tyłu wyglądała astra na prawdę przyzwoicie i zadbanie
major i laac napisał/a:
Na razie na dniach należałoby założyć tylko nasze car audio, bo póki co w środku jest jeszcze oryginalny Pioneer kaseciak, wyjmowany w całości - klimat jest.
No to powodzenia.
Btw, blachy WT, to wcześniej jeździła w moich okolicach czy teraz jeździ?
Btw, teraz sobie przypomniałem. Rocznik Classic'owy, a z tyłu blenda. Z Osą zwróciliśmy uwagę, że jedna lampa przedlift, druga polift, czyżby jakaś przygoda z tyłu?
Ano było było. W poprzedniego właściciela coś wjechało i Pan Roman zmieniał klapę (klapa wg tego co na szybie, to rocznik 1995), światło i zderzak. Auto co by nie było, jest i jeździ prosto, podłoga nie jest harmonijką, więc bum nie było duże.
Co do tyłu to nic nie mówię, bo nie będzie niespodzianki ... Ale już w tym tygodniu powinny być nowości .
Ostatnio zmieniony przez major i laac 2011-12-11, 22:17, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Opel
Model: Astra Classic
Pojemność: 1389
Wysłany: 2011-12-11, 22:22
Jackass napisał/a:
Btw, teraz sobie przypomniałem. Rocznik Classic'owy, a z tyłu blenda. Z Osą zwróciliśmy uwagę, że jedna lampa przedlift, druga polift, czyżby jakaś przygoda z tyłu?
Dokładnie jest jak jackass89 pisze Jeszcze widać, że zderzaki były lakierowane poza fabryką. Kaczych tylnych nigdy fabrycznie w lakierze nie było. Ogólnie rudej nie ma jak na ten rocznik i biały kolor Zmieniłbym tą lampę na polift i tył jak trzeba Ciekawe czy powstała przed czy po mojej srebrnej?
Wszystko w swoim czasie - nie jest idealna, to nie Mercedes z salonu .
Zrobimy po swojemu, więc pewnie i zderzaki wylecą jak dobrze pójdzie. Po kolei .
osa napisał/a:
Ciekawe czy powstała przed czy po mojej srebrnej?
Pewnie tylko po VIN się to sprawdzi.
W każdym razie w umowie kupna - sprzedaży z salonem, Astra Classic X16SZR MID+ 5DR'2000 została zakupiona 2/11/1999 za 41250zł .
Wysłany: 2011-12-11, 22:57
major i laac napisał/a:
osa napisał/a:
Ciekawe czy powstała przed czy po mojej srebrnej?
Pewnie tylko po VIN się to sprawdzi.
W każdym razie w umowie kupna - sprzedaży z salonem, Astra Classic X16SZR MID+ 5DR'2000 została zakupiona 2/11/1999 za 41250zł .
To moja w podobnym czasie wyjechała z salonu Kwota niewiele wyższa a koncówka VINu to 7776 I już będzie wszystko wiadomo...
Wysłany: 2011-12-12, 19:38
major i laac napisał/a:
U nas końcówka 9295 .
Kupowana w salonie przy ul. Mangalia.
No to ładnie wtedy produkowali astrzany (pamiętam, że wtedy czekało się trochę bo nie wyrabiali z produkcja).. Różnica w wyjeździe z salonu jakieś 3 tyg, a dzieli je 1519 sztuk Moja wyjechała z Auto Żoliborz.
Jakbyś popatrzył dobrze, to byś zobaczył odblask . Jest w prawej lampie, więc spoko luz. A jak Ci mało, to zawsze dosyłają jeszcze dwa odblaski.
VRx napisał/a:
Lepa troche w dziwnym miejscu
Bo ja widzisz naklejam po swojemu
P.S tzn ja wiem, że Ty mi powiesz, że zdjęcia robione mikrofalówką i nic nie widać, ale masz możliwość zawsze pooglądać na żywo odblask zamiast się bawić pod mostem
Ostatnio zmieniony przez major i laac 2011-12-14, 19:49, w całości zmieniany 1 raz
Oj dobra weź się... Przyjedź pooglądaj, a później komentuj .
A szacun na Pradze to ja mam i bez tego
Ogólnie po pierwszym tankowaniu i przeliczeniu spalania wyszło, że Astra przepaliła 11l gazu na 100km, przy czym zaznaczam, że rozwija prędkości kosmiczne, bo się nie można nacieszyć, że śmiga szybciej niż Skoda .
Prędkość optymalna to pewnie z 90km/h, ale ogólnie często było ok 120, więc podejrzewam, że przy małym eco drivingu byłoby z 10l/100km .
W każdym razie - NIE JEST ŹLE
P.S. Dwa dni temu Astra była u Pana doktora, bo wyobraźcie sobie, że dałam poprowadzić auto majorowi i urwał mi tłumik !
Ostatnio zmieniony przez major i laac 2011-12-15, 15:19, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum