Marka: Opel
Model: Astra F Bertone
Pojemność: X16SZ + LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 24 Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 795 Skąd: 022.com
Wysłany: 2011-12-29, 16:48
ma byc nisko, to jest podstawowe zalozenie prawdopodobnie na dniach bedzie kolejny zakup, tak na wszelki wypadek, bo nie moge znalezc odpowiednich springow do budowy gwintu (jak narazie..) wiec bedzie czekal kit 75/50. Musze tez zrobic mala wyprzedaż, bo troche planow mi sie pozmienialo i nie ma co dalej mrozic pieniedzy, ale to juz po nowym roku.
Kolejny zakup potwierdzony, Opony Kumho Solus 175/50 r15, rok DOT 5008 wiec bez tragedii, a miesa maja sporo, wedlug sprzedajacego prawie 8mm. Nie jest to szal dupy na 6j ale od czegos trzeba zaczac
Pojemność: X16SZ + LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 24 Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 795 Skąd: 022.com
Wysłany: 2012-01-25, 13:54
Dzisiaj nastąpiła pierwsza awaria astry. Wracalem z uczelni, skręcałem w prawo w wirażową, zredukowalem bieg na 2 i nagle widze kątem oka ze lewarek idzie do przodu, myslalm ze bieg mi wypadl... okazalo sie ze totalnie rozwulkanizowala mi sie tylna poduszka skrzyni... na szczescie dwójka była wbita, wiec 30 na godzine dotoczylem sie do domu. Poducha czeka juz na mnie w IC, moze jeszcze dzisiaj uda sie ją wymienic bo to w sumie tylko 4 sruby, ale zobaczymy jak pojdzie.
Wysłany: 2012-01-26, 23:58
Astra naprawiona... co sie okazalo, poduszka, poduszką - ale glównym winowajcą była śruba od łapy tylnej ktora sie zdematerializowala... na szczescie sie wykrecila a nie zlamala, wiec cos z ojcem dobralismy i jest poskladane. Jeszcze bede musial wybierak wyregulowac bo dwójka i czwórka ciężej wchodzą
Serio? A docelowo ile ma pójść w dół? Wg. mnie jak na 15" jest gicior przód i tył - jakbyś zszedł niżej to by to kiepsko wyglądało. Felga jakaś większa będzie już niebawem, czy dopiero za jakiś czas? Bo nie chce mi się wierzyć, że pozostaniesz przy 15"
Wysłany: 2012-03-04, 01:47
tył seria mialem na mysli amory, spring jest -50
astra zostaje na 15 bo na wiekszej feldze by poszla w góre, jedynie zmieni sie szerokosc felg, 7-8 cali jest docelowe przynajmniej na ten sezon. Chociaz czas pokaże, moze kiedys bedzie 17 cali, ale od tego zalezy wiele czynnikow.
ogolnie to zrobilem troche kilometrow dzisiaj po wawie i okolicach i musze powiedziec ze tak sztywnym i twardym autem jeszcze nie jezdzilem nawet płaską studzienkę czuc dosc mocno
a tak dla potomnych, odleglosc od rantu błotnika do ziemi zarowno z przodu jak i z tylu 57 cm
_________________ >> Wheel Whore <<
Ostatnio zmieniony przez morieris 2012-03-04, 01:49, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2012-03-05, 18:06
dzieki, a codziennie to by mi sie nie chcialo ;] chociaz jak dzisiaj zobaczylem auto po przyjezdzie na uczelnie (cale zakurzone...) to przeszlo mi przez mysl ją opłukac, ale juz odpuscilem. Ale prawda jest taka ze jak lakier jest zadbany to auto sie mniej brudzi, niestety na czarnym każdy pyłek widać i mam wrażenie ze quick detailer jeszcze je bardziej przyciąga, ale oko cieszy zaraz po myciu
Bardzo ładna asterka,jak już pisałem na innym forum Jest na czym oko zawiesić,wszystko pięknie zgrane ze sobą. Żadnych zbędnych modyfikacji nie ma,po prostu super zadbane i dopieszczone autko. Pogratulować mogę tylko jeszcze raz
Wysłany: 2012-03-11, 17:53
dzisiaj wytargalem od Latino z podwórka irka na przód zeby zoabczyc czy duzo by optycznie auto sie obnizlo, ale jak dla mnie i tak bez szalu i raczej ta dokladka nie zagosci na aucie. Przy okazji podziekowania za sprawdzenie bledow, teraz trzeba bardzie wymienic sonde, czujnik temperatury i termostat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum