Mazowiecki Klub Opla Strona Główna Zaloguj Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj

Poprzedni temat «» Następny temat

Bagażniki dachowe.
Autor Wiadomość
Jackass 

Marka: Opel/Renault
Model: Astra F/Scenic III
Pojemność: X14NZ/1.5 DCi
Wysłany: 2010-09-13, 08:51   Bagażniki dachowe.

ELGregory, fajnie to wygląda. Jak widać w moim temacie też się nad takimi zastanawiam :mrgreen: Jakieś plany co do polerki tych felg, czy coś, czy zostają białe?

Btw, widzę że korzystasz z bagażnika dachowego. Powiedz mi czy masz jakiś firmowy, czy najtańszy? Bo ja mam swój polskiej produkcji, za całe 80zł nowy ( :lol: ), od pół roku i już go mega ruda zeżarła :lol: A np. firmy Thule (która z doświadczenia wiem, że jest b.dobra) znaleźć nie mogę :(

Wydzielone z innego tematu.
Pzdr,
Jackass
Ostatnio zmieniony przez Jackass 2010-09-14, 14:20, w całości zmieniany 1 raz  

VRx 

Marka: Opel
Model: Corsa
Pojemność: 1.0
Wysłany: 2010-09-13, 09:27   

Jackass napisał/a:
A np. firmy Thule (która z doświadczenia wiem, że jest b.dobra) znaleźć nie mogę :(

Na Grochowskiej masz taki sklep, gdzieś w okolicach BP przed Wiatraczną "Od Garbusa do Lexusa" tam na pewną będą mieli.

ELGregory, o wiele lepiej wygląda ;)

www.driftsessionsrc.pl
RC Drift photos

Ostatnio zmieniony przez VRx 2010-09-13, 09:27, w całości zmieniany 1 raz  

Ada$ 

Marka: Seat
Model: Leon
Pojemność: 1.8
Wysłany: 2010-09-13, 10:43   

Cytat:
"Od Garbusa do Lexusa"
Stary dobry slogan reklamowy :D

Ładnie się prezentuje na feldze ;) proponuję teraz go na glebeeee :P i jak Ci nie straszna gleba to dawaj -70 na przód ;)

P.S. i na myjnię wcześniej :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez Ada$ 2010-09-13, 10:44, w całości zmieniany 1 raz  

Jackass 

Wysłany: 2010-09-13, 14:27   

Cytat:
ten bagaznik co jest obecnie zalozony jest pozyczony od drewniaka i jest to bagar na 3 rowery; ja mam swoj ale tylko z jedna rynienka a firma unknown jakas najtansza pewnie ;-)
Mi chodzi o same te poprzeczki na dach. Bo tak to i 6 par nart i 4 rowery przewoziłem Astrą, tylko te poprzeczki rdzewieć ostro zaczęły. Same konkretne bagażniki już na poprzeczki zakładane, to ojcu podbieram jak potrzebuję :P

VRx, kojarzę sklep, ale tam nie ma nic z firmowych do AF :( To samo w świecie bagażników niedalego Gladiego. A wydawanie co roku 80zł nie ma sensu - lepiej raz odłożyć i te 3 stówki wyrzucić.

Dobra, ale nie róbmy już offtopu ;)

ELGregory 

Marka: OPEL
Model: Astra f
Pojemność: x14nz
Wysłany: 2010-09-13, 14:34   

Jackass jezeli chodzi o same belki to ja je kiedys kupilem w jakims kerfurze albo oszołomie za jakies 30 zeta w sensie 2 belki i jedna rynienka, maja jakies 2 lata moze wiecej i ani sladu rdzy itp :-P
300 to ja bym w zyciu nie dal za takiego bagara, 100 nawet bym nie dal;
jak napisal VRx troche cie fantazja poniosla

Jackass 

Wysłany: 2010-09-13, 17:35   

VRx, ja tam nie wiem czy taki sam bagażnik pasował będzie. W każdym sklepie z bagażnikami mi mówili, że do AF jest inny niż do AG czy Corsy - inny rozstaw czy coś.
ELGregory napisał/a:
jak napisal VRx troche cie fantazja poniosla
Nie poniosła, bo kupowałem nie do jednego samochodu bagażnik i wiem ile firmowe kosztują i niestety koszt to około 200-300zł. Za swój badziewny dałem 80zł i nigdzie indziej w tej cenie nie znalazłem. Teraz po wspomnianym pół roku najchętniej bym go wyrzucił, bo z zewnątrz jest cały rudy, a w środku może być jeszcze gorzej :roll: Natomiast jeden z bagażników Thule mam od 97 (ostatnie 5 lat w piwnicy stoi) do Renault Megane i tam ani grama rdzy. Nie mówię tu, że sprzęt musi być koniecznie firmowy, ale żeby był bezpieczny w używaniu (trwały). Swój bagażnik dość intensywnie w tym roku używałem, bo średnio raz na miesiąc przewoziłem coś wielkiego na dachu (szafy, łóżka), a tak to rowery i narty i się zużył, co w tak krótkim czasie nie powinno mieć miejsca nawet przy takiej eksploatacji. Przy niektórych rzeczach przy przewożeniu boję się czy coś nie pęknie :oops: Stąd moja wypowiedź o tym że czasem lepiej kupić coś dużo droższego.

Co do Twojego bagara za 30zł z poprzeczką to ciekawi mnie to. Na prawdę w życiu nie widziałem w sklepie tak taniego bagażnika dachowego.

P.S. Wieczorem ten offtop wydzielę do oddzielnego tematu, coby Ci ELGregory, nie zawalać Twojego tematu :)

Jackass 

Wysłany: 2010-09-14, 14:07   

VRx napisał/a:
Nie interesuje mnie co Ci powiedział Pan pseudospecjalista w jakimś sklepie.
Wprowadził mnie w błąd, stąd całe zamieszanie.
VRx napisał/a:
A podstawą bagażnika są stopy i belki, a czy na to sobie położysz mocowanie rowerowe, czy boxa to już Twoja sprawa.
To wiem. I chyba jest tylko jeden standard wymiarów tych belek. Ale nie o to mi chodziło.
VRx napisał/a:
Skoro masz w domu thule i noname'a to powinieneś widzieć jak wyglądają te konstrukcje i więcej nie zaśmiecać takimi bzdurami.
Mam Thule do Renault Megane I i Renault Scenic II. Są tylko do tych modeli i nie są regulowane. Więc nie wiem jak regulacja w Thule wygląda.

Btw, właśnie od Sida dostałem bagażnik noname, w dużo lepszym stanie niż mój noname. Więc już nie zaśmiecam, ale temat zostawiam, bo się może kiedyś przydać.

Odpowiedz do tematu