Marka: Opel
Model: Astra
Pojemność: akurat do miasta Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Lut 2010 Posty: 430 Skąd: www.vrx.pl
Wysłany: 2010-09-05, 11:48
Kri$, ma racje, też uważam że blenda powinna kontrastować. Widziałem sedana ładnie polakierowanego na wiśniowy kolor, z blendą na czarno i wyglądało bajecznie. Widziałem kilka F-klas z blendą pod kolor i wygląda to kiepsko.
Mi się na razie podoba i nie ukrywam, że spodobało mi się to jak zobaczyłem Astrę kolegi Ali z AKP/ATT. Może u mnie nie jest do końca tak ładnie jak u niego (trochę inny kolor budy), ale mi się podoba na razie jak jest Zawsze można powrócić do czarnej blendy, bo moja ma pewne skazy spowodowane próbą usunięcia wgniecenia i może będę kupował nową.
Co do czarnych lamp z tyłu - jasne, wtedy by to spoko wyglądało, ale brak niestety żadnych oryginalnych ciemnych lamp do sedana. Jedyne są lexusy, a tego u mnie na pewno nie będzie. Wczoraj założyłem oryginalne lampy polifty, bo wkurzyło mnie, że ostatnimi czasy musiałem wciskać kit miśkom które mnie pytały o tylne lampy. Poza tym słabo przepuszczały światło. Jak tamte modzone lampy pomodze lepiej, żeby jakoś świeciły, to założę, a tak na razie zostają polifty.
Wysłany: 2010-09-05, 20:23
zrób sobie coś takiego jak ma przybysz u niego to bajrzcznie wygląda. Bo ona ma wybielone klosze, porobił sobie chłopak cleary a potem lekko przyciemnione i z czarną blendą to luksus wyglada i ja bym ci radził własnie o czyms takim pomyslec
w ogóle dojrzała wiśnia to piekny kolor
Ostatnio zmieniony przez Kri$ 2010-09-05, 20:24, w całości zmieniany 1 raz
No to załączę obiecane zdjęcia. Chwilowo z sesją fotograficzną się wstrzymuję z powodu pewnych problemów osobistych, ale może niedługo coś się wymyśli. Zdjęcia z telefonu, kiepska jakość, ale pogląd co zrobiłem jest.
Otóż na początku po zdjęciu zderzaka tylnego się lekko zdziwiłem. Otóż z obładowanym bagażnikiem jakiś czas temu zjeżdżałem z całkiem niskiego krawężnika, ale zawadziłem rurą wydechową. Wczoraj kolega Bagnet widział jak końcówka była powyginana. Naprostowałem to jeszcze jak zderzak był na miejscu, a gdy zdjąłem go moim oczom ukazał się widok trochę pogniecionej budy od w/w zajścia.
Wgniecenie zostawione na razie, ale lakier zdrapany, blacha zabezpieczona przed rudą - jak widać minimalna jej ilość wyszła.
Potem przyszedł czas na zdjęcie blendy:
Zdrapanie z niej lepki salonowej z "PeeL'ką" (nie lubianej przez niektórych )
No i zdrapanie lepki AKP - z tym było duużo roboty.
Potem czyszczenie, benzyna lakowa i benzyna ekstrakcyjna, podkład, baza (dwie warstwy) i clear, potem suszenie:
Na tym foto widać, że w czasie wspomnianego zawadzenia końcówką tłumika ucierpiał też lekko zderzak.
W międzyczasie taki oto pierdzielnik był w bagażniku:
No i wstępna przymiarka zderzaka - już mi się mega podobało.
Potem się zaczęło ściemniać i niestety fotek dobrej jakości już z wczoraj nie ma, ale pokażę "pikselozę":
Dziś znalazłem w schowku ponad roczną lepkę AKP która sobie leżała i czekała na wykorzystanie, aż się w reszcie przydała. I łatwiej się ją naklejało niż te które od razu po otworzeniu listu naklejałem:
No i ostatnie pokazujące ogół tyłu po tych weekendowych manewrach:
No i na tym się na razie zewnętrzne modyfikacje kończą, prócz jednej kwestii której na razie nie poruszam. No, jedynie to szpecące wgniecenie chcę usunąć z klapy... Dostałem ostatnio od znajomego coś o nazwie "ding king", co pomogło mu w usunięciu wgniecenia w passacie. Zobaczymy jak się to na moje wgniecenie sprawdzi.
Aha, na tył wróciły zwykłe, oryginalne przedlifty, a lampki z czarnymi paskami będą na nowo modzone, bo jednak oświetlenie z nich było kiepskie. Ale to nie jest raczej plan na najbliższy czas.
Wysłany: 2010-09-06, 06:36
nadal twierdze ze nie pasuje ten kolor blendy a reszta luks wyszła a propo oznaczeń wyposarzenia auta...... ja u sibie jak zciągałem to z jednej strony zszedł luks a z drugiej było pokryte lakierem eeeee. co sie wczoraj dowiedziałem moja suka była na eksport do niemcowni ale było jakies uszkodzenie przedniego zderzaka i dla temu jest tu widac malowali jak idzie
mi blenda to wogole sie nie podoba w sedanach jakos mi nie pasuje natomiast w hb blenda juz jest konieczna. a reszta super
Mi się blenda podoba i czarna i w kolorze Poza tym o ile blendę dołożyć jest łatwo, o tyle usunąć trudniej, bo szpachlę by trzeba było użyć.
Kri$ napisał/a:
nadal twierdze ze nie pasuje ten kolor blendy
Hehe, mimo to na razie tak zostanie
Kri$ napisał/a:
a reszta luks wyszła
Dziękować.
Kilka osób z kilku for prosiło na PW, więc kilka fotek na szybkości zrobionych, żeby mniej więcej uwiecznić zmiany tych wakacji. Jakąś większą sesyjkę obiecuję, ale raczej nie w najbliższym czasie.
Sorki za szumy, ale tak ciemno, że na ISO 1600 trzeba było robić, a w tym zakresie mój Nikon już jak widać spore szumy ma. A nie miałem statywu ani czasu, żeby robić na dłuższym czasie fotki.
Dziś byłem w ASO i sobie zakupiłem pewien drobiazg:
33zł kosztuje to, ale powiedziałem, że 20zł mam przy sobie, to za tyle mi gość w ASO sprzedał. A ten futerał na okulary na allegro i na forach po 30-50 chodzi W sumie przydatna rzecz, bo okulary przeciwsłoneczne jest gdzie wcisnąć.
No i kilka małych fotek w ciągu dnia cykniętych:
Dziś byłem naciągnąć dwie opony na felgi i chyba jutro wrócą alufelgi.
No i byłem na szrocie, bo powstał pomysł pogrzebania pod względem wizualnym pod maską i chciałem pokrywę zaworów, korek oleju aluminiowy kupić. Ale gość mi powiedział że mi nie sprzeda, bo do silnika woda nakapie
Dziś Astra już trochę upieprzona, ale wczoraj założone moje "szałowe alu 13" Więc się efektem pochwalę:
A tu mnie trochę fantazja poniosła:
I nie wiem czy na zimę nie walnąć sobie felg na niebiesko Dostałem właśnie taką błękitną farbę do zacisków/bębnów itd i nie wiem czy z tego nie skorzystać i nie pomalować tych części hamulców, a przy okazji nie zrobić kilku akcentów pod maską niebieskich i ewentualnie felg
Kri$, ale takie pierdoły to na razie z braku kasy. Znaczy na razie się kasa na felgi zbiera i właściwie ładne 15" (16 byłoby dla mnie lekką przesadą) bym mógł już kupić ale nie mam gdzie trzymać, więc na wiosnę będą 15" i nowe oponki. Myślę o ATS CUP. A któregoś kompletu kół będę się musiał pozbyć. Chyba 13" stalowe pójdą w świat Bo jeden komplet stalówek chcę zostawić "w razie niemca". No i zawiecha będzie robiona. Dziś stwierdziłem że jak gwintu nie dopadnę, to chyba będzie przód -40, a tył na razie zostawię (tylko nowe amorki wrzucę), ew. dodam gumy usztywniające.
Marka: Opel
Model: Corsa
Pojemność: 2.0 i co ??
Wiek: 23 Dołączył: 07 Mar 2010 Posty: 79 Skąd: Piastów/WaWa
Wysłany: 2010-09-10, 22:33
Jak dlamnie ta felga to jest nic specjalnego mi sie osobiscie nie podoba ale to nie mójsamochód wiec o gustach sie nie dyskutue ważne zebys ie tobie podobal
Ryjekc20ne, wiesz, budżet mój nie będzie jakiś wielki. Na początku chciałem wiatraki z astry gsi, ale stwierdziłem, że te ATS'y ładniejsze. A w pewien sposób zaraził mnie nimi morieris u którego widziałem je pierwszy raz chyba no i mi się bardzo na Astrze, a potem Calibrze podobały. I dla mnie to co jest na tym VT też jest mega śliczne w tym momencie Ale wiadomo - do wiosny jeszcze się gust może zmienić, albo coś fajniejszego wpaść w oko.
Kilka zdjęć mojej limuzyny z parchem Sida
Co ciekawe obie Astry na seryjnym zawieszeniu, a moja ze 3cm niżej siedzi Do tego Sidowy C18XEL podejrzewam że jest sporo cięższy od C14NZ. Może po foto tego na wysokości zderzaków nie widać, ale widać że różnica w prześwicie jest.
No i może dziś wreszcie Sid swojego złoma wstawi na forum, bo mu obfotografowałem
Akurat ja bym wolał mieć kombiaka astre taki kolor jak sida felga 17" i -60/-40 widziałem taką na Płocku bajeczna
17 już trochę nie na polskie drogi w Astrze F Kombiaki całkiem fajne. Dla mnie z ciemnych Astr, to mistrzowska jest Astra F Sedan kolegi Slow z Krakowa
Btw, dziś dostałem od kolegi Spider taką oto pokrywę zaworów:
Więc zacznie się dłubanie wizualne pod maską. Trochę doczyściłem w niektórych miejscach i ładnie się to prezentuje - spodobała mi się polerka bardzo, a plan był trochę inny
I jeszcze kilka zaległych zdjęć które obiecałem tu zamieścić.
Pierścienie:
Jak widać plastikowy potopiony i pozniekształcany po jakiś 2-3 miesiącach używania
Wysłany: 2010-09-17, 17:40
no to ja nie wiem jak ty jeździsz kolego ze ci sie pierscienie centrujace topią ja tez to mam na aluskach i mi sie nie stopiły a miałem ostatnio zapieczony hamulec to sie felga konkretnie grzała ale juz kupiłem zaciski ate w październiku bede zakładał
Kri$, już mi na ATT m.in. morieris powiedział, że coś nie tak musi być. Jak nie zapomnę, to jutro będę miał te pierścienie ze sobą, to ocenicie czy wszystko ok z nimi, czy to ja jestem nadwrażliwy
Ostatnio mało się dzieje, bo sesja poprawkowa była. Ale wczoraj/dziś:
Zrobiłem na przekaźniku i grubszych kablach szyby elektryczne i idzie dużo szybciej niż wcześniej.
http://www.youtube.com/watch?v=6B-kfR6zNN4
Prawa jak widać dalej chodzi wolniej, ale docelowo tak jak chcę zrobić, to wg. moich domysłów będzie ok. W praktyce zobaczymy. Myślę teraz nad automatycznym domykaniem szyb po zamknięciu zamka.
Zdobyłem też kilka kolorowych lepek za free, ale wykonane z takiego materiału, ze np. z szyby po deszczu schodzi. Więc kilka w środku:
Na dniach jak się zbiorę, to jeszcze podgrzewanie lusterek będzie, bo to w gruncie rzeczy mało roboty.
Wysłany: 2010-09-29, 15:30
ja jak kąłdłem szybki to sam robiłem instalacje na kablu 2,5mm wiec napewno nie jest za mały ale...mam problem z prowadnicami i mi sie szyba kierowcy blokuje jak sie podnosi i nie wiem jak to zrobić Te naklejki to takie ciut zbedne
Pomysł co do lepek jest pewien. Zobaczymy co wyjdzie.
Dzisiejsze "parkingowe modyfikacje" spod uczelni
Nie wiem jak można być takim burakiem, ale się dowiem kto i czym to zarysował i sprawa pójdzie na policję...
Ostre zdarcie lakieru ze zderzaka i lekkie zdarcia z karoserii:
I lampa pęknięta z dziwnym odpryskiem obok wstecznego:
I zderzak się lekko obsunął na zaczepie (śruba odskoczyła), więc musiałem go dokręcić. Ktoś musiał mieć prędkość żeby tak uderzyć Rozumiem, może się zdarzyć, ale jakąś kartkę z danymi czy coś wypadałoby zostawić... A tak to prędzej czy później wyjdzie. Miejmy nadzieję.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum