Mazowiecki Klub Opla Strona Główna Zaloguj Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj

Poprzedni temat «» Następny temat

Astromobil Jackass'a
Autor Wiadomość
VRx 

Marka: Opel
Model: Astra
Pojemność: akurat do miasta
Wysłany: 2010-09-05, 11:48   

Kri$, ma racje, też uważam że blenda powinna kontrastować. Widziałem sedana ładnie polakierowanego na wiśniowy kolor, z blendą na czarno i wyglądało bajecznie. Widziałem kilka F-klas z blendą pod kolor i wygląda to kiepsko.

www.driftsessionsrc.pl
RC Drift photos

Jackass 

Marka: Opel/Renault
Model: Astra F/Scenic III
Pojemność: X14NZ/1.5 DCi
Wysłany: 2010-09-05, 12:47   

Mi się na razie podoba i nie ukrywam, że spodobało mi się to jak zobaczyłem Astrę kolegi Ali z AKP/ATT. Może u mnie nie jest do końca tak ładnie jak u niego (trochę inny kolor budy), ale mi się podoba na razie jak jest ;) Zawsze można powrócić do czarnej blendy, bo moja ma pewne skazy spowodowane próbą usunięcia wgniecenia i może będę kupował nową.

Co do czarnych lamp z tyłu - jasne, wtedy by to spoko wyglądało, ale brak niestety żadnych oryginalnych ciemnych lamp do sedana. Jedyne są lexusy, a tego u mnie na pewno nie będzie. Wczoraj założyłem oryginalne lampy polifty, bo wkurzyło mnie, że ostatnimi czasy musiałem wciskać kit miśkom które mnie pytały o tylne lampy. Poza tym słabo przepuszczały światło. Jak tamte modzone lampy pomodze lepiej, żeby jakoś świeciły, to założę, a tak na razie zostają polifty.

Kri$ 

Wysłany: 2010-09-05, 20:23   

zrób sobie coś takiego jak ma przybysz u niego to bajrzcznie wygląda. Bo ona ma wybielone klosze, porobił sobie chłopak cleary a potem lekko przyciemnione i z czarną blendą to luksus wyglada i ja bym ci radził własnie o czyms takim pomyslec :)

w ogóle dojrzała wiśnia to piekny kolor :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez Kri$ 2010-09-05, 20:24, w całości zmieniany 1 raz  

Jackass 

Wysłany: 2010-09-05, 21:53   

No to załączę obiecane zdjęcia. Chwilowo z sesją fotograficzną się wstrzymuję z powodu pewnych problemów osobistych, ale może niedługo coś się wymyśli. Zdjęcia z telefonu, kiepska jakość, ale pogląd co zrobiłem jest.

Otóż na początku po zdjęciu zderzaka tylnego się lekko zdziwiłem. Otóż z obładowanym bagażnikiem jakiś czas temu zjeżdżałem z całkiem niskiego krawężnika, ale zawadziłem rurą wydechową. Wczoraj kolega Bagnet widział jak końcówka była powyginana. Naprostowałem to jeszcze jak zderzak był na miejscu, a gdy zdjąłem go moim oczom ukazał się widok trochę pogniecionej budy od w/w zajścia.

Wgniecenie zostawione na razie, ale lakier zdrapany, blacha zabezpieczona przed rudą - jak widać minimalna jej ilość wyszła.

Potem przyszedł czas na zdjęcie blendy:

Zdrapanie z niej lepki salonowej z "PeeL'ką" (nie lubianej przez niektórych :mrgreen: )

No i zdrapanie lepki AKP - z tym było duużo roboty.

Potem czyszczenie, benzyna lakowa i benzyna ekstrakcyjna, podkład, baza (dwie warstwy) i clear, potem suszenie:

Na tym foto widać, że w czasie wspomnianego zawadzenia końcówką tłumika ucierpiał też lekko zderzak.

W międzyczasie taki oto pierdzielnik był w bagażniku:

No i wstępna przymiarka zderzaka - już mi się mega podobało.

Potem się zaczęło ściemniać i niestety fotek dobrej jakości już z wczoraj nie ma, ale pokażę "pikselozę":

Dziś znalazłem w schowku ponad roczną lepkę AKP która sobie leżała i czekała na wykorzystanie, aż się w reszcie przydała. I łatwiej się ją naklejało niż te które od razu po otworzeniu listu naklejałem:

No i ostatnie pokazujące ogół tyłu po tych weekendowych manewrach:

No i na tym się na razie zewnętrzne modyfikacje kończą, prócz jednej kwestii której na razie nie poruszam. No, jedynie to szpecące wgniecenie chcę usunąć z klapy... Dostałem ostatnio od znajomego coś o nazwie "ding king", co pomogło mu w usunięciu wgniecenia w passacie. Zobaczymy jak się to na moje wgniecenie sprawdzi.

Aha, na tył wróciły zwykłe, oryginalne przedlifty, a lampki z czarnymi paskami będą na nowo modzone, bo jednak oświetlenie z nich było kiepskie. Ale to nie jest raczej plan na najbliższy czas.

ELGregory 

Marka: OPEL
Model: Astra f
Pojemność: x14nz
Wysłany: 2010-09-05, 22:55   

mi blenda to wogole sie nie podoba w sedanach jakos mi nie pasuje natomiast w hb blenda juz jest konieczna. a reszta super

Kri$ 

Wysłany: 2010-09-06, 06:36   

nadal twierdze ze nie pasuje ten kolor blendy a reszta luks wyszła :P a propo oznaczeń wyposarzenia auta...... ja u sibie jak zciągałem to z jednej strony zszedł luks a z drugiej było pokryte lakierem eeeee. co sie wczoraj dowiedziałem moja suka była na eksport do niemcowni ale było jakies uszkodzenie przedniego zderzaka i dla temu jest tu :D widac malowali jak idzie :D

Jackass 

Wysłany: 2010-09-07, 19:43   

ELGregory napisał/a:
mi blenda to wogole sie nie podoba w sedanach jakos mi nie pasuje natomiast w hb blenda juz jest konieczna. a reszta super
Mi się blenda podoba i czarna i w kolorze ;) Poza tym o ile blendę dołożyć jest łatwo, o tyle usunąć trudniej, bo szpachlę by trzeba było użyć.
Kri$ napisał/a:
nadal twierdze ze nie pasuje ten kolor blendy
Hehe, mimo to na razie tak zostanie :)
Kri$ napisał/a:
a reszta luks wyszła
Dziękować.

Kilka osób z kilku for prosiło na PW, więc kilka fotek na szybkości zrobionych, żeby mniej więcej uwiecznić zmiany tych wakacji. Jakąś większą sesyjkę obiecuję, ale raczej nie w najbliższym czasie.

Sorki za szumy, ale tak ciemno, że na ISO 1600 trzeba było robić, a w tym zakresie mój Nikon już jak widać spore szumy ma. A nie miałem statywu ani czasu, żeby robić na dłuższym czasie fotki.

Jackass 

Wysłany: 2010-09-08, 13:14   

Dziś byłem w ASO i sobie zakupiłem pewien drobiazg:

33zł kosztuje to, ale powiedziałem, że 20zł mam przy sobie, to za tyle mi gość w ASO sprzedał. A ten futerał na okulary na allegro i na forach po 30-50 chodzi :P W sumie przydatna rzecz, bo okulary przeciwsłoneczne jest gdzie wcisnąć.

No i kilka małych fotek w ciągu dnia cykniętych:

Dziś byłem naciągnąć dwie opony na felgi i chyba jutro wrócą alufelgi.

No i byłem na szrocie, bo powstał pomysł pogrzebania pod względem wizualnym pod maską i chciałem pokrywę zaworów, korek oleju aluminiowy kupić. Ale gość mi powiedział że mi nie sprzeda, bo do silnika woda nakapie :oops:

Jackass 

Wysłany: 2010-09-10, 16:35   

Dziś Astra już trochę upieprzona, ale wczoraj założone moje "szałowe alu 13" :lol: Więc się efektem pochwalę:

A tu mnie trochę fantazja poniosła:

I nie wiem czy na zimę nie walnąć sobie felg na niebiesko :mrgreen: Dostałem właśnie taką błękitną farbę do zacisków/bębnów itd i nie wiem czy z tego nie skorzystać i nie pomalować tych części hamulców, a przy okazji nie zrobić kilku akcentów pod maską niebieskich i ewentualnie felg :)

Kri$ 

Wysłany: 2010-09-10, 17:47   

:lol: lepszy by był różowy :lol: zamiast zajmować sie pierdołami byś kupił alu 15" minimum :D

Jackass 

Wysłany: 2010-09-10, 19:10   

Kri$, ale takie pierdoły to na razie z braku kasy. Znaczy na razie się kasa na felgi zbiera i właściwie ładne 15" (16 byłoby dla mnie lekką przesadą) bym mógł już kupić ale nie mam gdzie trzymać, więc na wiosnę będą 15" i nowe oponki. Myślę o ATS CUP. A któregoś kompletu kół będę się musiał pozbyć. Chyba 13" stalowe pójdą w świat :mrgreen: Bo jeden komplet stalówek chcę zostawić "w razie niemca". No i zawiecha będzie robiona. Dziś stwierdziłem że jak gwintu nie dopadnę, to chyba będzie przód -40, a tył na razie zostawię (tylko nowe amorki wrzucę), ew. dodam gumy usztywniające.
Ostatnio zmieniony przez Jackass 2010-09-10, 19:10, w całości zmieniany 1 raz  

Jackass 

Wysłany: 2010-09-10, 22:00   

Zacząłem się bawić w zrobienie felg na kompie na czarno i wyszło to tak:

Efekt taki sobie.

Ale kolega zrobił mi VT na ATS'ach. Moim zdaniem bosko wyszło :D

Więc wstępny plan na przyszły sezon to ATS Cup + nowe opony + przód -40mm.

Ryjekc20ne 

Model: Corsa
Pojemność: 2.0 i co ??
Wysłany: 2010-09-10, 22:33   

Jak dlamnie ta felga to jest nic specjalnego mi sie osobiscie nie podoba ale to nie mójsamochód wiec o gustach sie nie dyskutue ;-) ważne zebys ie tobie podobal

Jackass 

Wysłany: 2010-09-10, 22:41   

Ryjekc20ne, wiesz, budżet mój nie będzie jakiś wielki. Na początku chciałem wiatraki z astry gsi, ale stwierdziłem, że te ATS'y ładniejsze. A w pewien sposób zaraził mnie nimi morieris u którego widziałem je pierwszy raz chyba no i mi się bardzo na Astrze, a potem Calibrze podobały. I dla mnie to co jest na tym VT też jest mega śliczne w tym momencie :D Ale wiadomo - do wiosny jeszcze się gust może zmienić, albo coś fajniejszego wpaść w oko.

Jackass 

Wysłany: 2010-09-14, 13:36   

Kilka zdjęć mojej limuzyny z parchem Sida :lol:

Co ciekawe obie Astry na seryjnym zawieszeniu, a moja ze 3cm niżej siedzi :shock: Do tego Sidowy C18XEL podejrzewam że jest sporo cięższy od C14NZ. Może po foto tego na wysokości zderzaków nie widać, ale widać że różnica w prześwicie jest.

No i może dziś wreszcie Sid swojego złoma wstawi na forum, bo mu obfotografowałem ;)

Sid 

Model: Astra F Sport
Pojemność: 1.8 16v
Wysłany: 2010-09-14, 14:04   

Oj tam bo ja mam kółka większe :D a Ty się czepiasz :D .

Kri$ 

Wysłany: 2010-09-14, 15:25   

Prawde mówiąc to sida mi sie bardziej podoba za kolor :D

Jackass 

Wysłany: 2010-09-14, 21:14   

Kri$ napisał/a:
Prawde mówiąc to sida mi sie bardziej podoba za kolor :D
Bo się nie znasz!!!

Dżołk. A poważnie to ciemne Astry coś w sobie mają. Ale sedany bardziej :P

Kri$ 

Wysłany: 2010-09-15, 07:56   

Akurat ja bym wolał mieć kombiaka astre taki kolor jak sida felga 17" i -60/-40 widziałem taką na Płocku bajeczna

Jackass 

Wysłany: 2010-09-17, 15:21   

Kri$ napisał/a:
Akurat ja bym wolał mieć kombiaka astre taki kolor jak sida felga 17" i -60/-40 widziałem taką na Płocku bajeczna
17 już trochę nie na polskie drogi w Astrze F :P Kombiaki całkiem fajne. Dla mnie z ciemnych Astr, to mistrzowska jest Astra F Sedan kolegi Slow z Krakowa ;)

Btw, dziś dostałem od kolegi Spider taką oto pokrywę zaworów:

Więc zacznie się dłubanie wizualne pod maską. Trochę doczyściłem w niektórych miejscach i ładnie się to prezentuje - spodobała mi się polerka bardzo, a plan był trochę inny :)

I jeszcze kilka zaległych zdjęć które obiecałem tu zamieścić.
Pierścienie:

Jak widać plastikowy potopiony i pozniekształcany po jakiś 2-3 miesiącach używania :roll:

I w czasie wakacyjnego "remontu":

Kri$ 

Wysłany: 2010-09-17, 17:40   

no to ja nie wiem jak ty jeździsz kolego ze ci sie pierscienie centrujace topią :o ja tez to mam na aluskach i mi sie nie stopiły a miałem ostatnio zapieczony hamulec to sie felga konkretnie grzała :D ale juz kupiłem zaciski ate :D w październiku bede zakładał

Jackass 

Wysłany: 2010-09-17, 19:10   

Kri$, już mi na ATT m.in. morieris powiedział, że coś nie tak musi być. Jak nie zapomnę, to jutro będę miał te pierścienie ze sobą, to ocenicie czy wszystko ok z nimi, czy to ja jestem nadwrażliwy :)

Jackass 

Wysłany: 2010-09-29, 10:41   

Ostatnio mało się dzieje, bo sesja poprawkowa była. Ale wczoraj/dziś:

Zrobiłem na przekaźniku i grubszych kablach szyby elektryczne i idzie dużo szybciej niż wcześniej.
http://www.youtube.com/watch?v=6B-kfR6zNN4
Prawa jak widać dalej chodzi wolniej, ale docelowo tak jak chcę zrobić, to wg. moich domysłów będzie ok. W praktyce zobaczymy. Myślę teraz nad automatycznym domykaniem szyb po zamknięciu zamka.

Zdobyłem też kilka kolorowych lepek za free, ale wykonane z takiego materiału, ze np. z szyby po deszczu schodzi. Więc kilka w środku:

Na dniach jak się zbiorę, to jeszcze podgrzewanie lusterek będzie, bo to w gruncie rzeczy mało roboty.

P.S. Nie wrzuciłem tu filmiku jak piszczą moje wąskie 16 letnie zimowki, prawie bez bieznika - http://www.youtube.com/watch?v=nlxNQ5RsJ5I - NIE POLECAM :P

Kri$ 

Wysłany: 2010-09-29, 15:30   

ja jak kąłdłem szybki to sam robiłem instalacje na kablu 2,5mm wiec napewno nie jest za mały :) ale...mam problem z prowadnicami i mi sie szyba kierowcy blokuje jak sie podnosi i nie wiem jak to zrobić :( Te naklejki to takie ciut zbedne :)

Jackass 

Wysłany: 2010-10-06, 18:28   

Kri$ napisał/a:
Te naklejki to takie ciut zbedne :)
Pomysł co do lepek jest pewien. Zobaczymy co wyjdzie.

Dzisiejsze "parkingowe modyfikacje" spod uczelni :evil: :evil:

Nie wiem jak można być takim burakiem, ale się dowiem kto i czym to zarysował i sprawa pójdzie na policję...

Ostre zdarcie lakieru ze zderzaka i lekkie zdarcia z karoserii:

I lampa pęknięta z dziwnym odpryskiem obok wstecznego:

I zderzak się lekko obsunął na zaczepie (śruba odskoczyła), więc musiałem go dokręcić. Ktoś musiał mieć prędkość żeby tak uderzyć :/ Rozumiem, może się zdarzyć, ale jakąś kartkę z danymi czy coś wypadałoby zostawić... A tak to prędzej czy później wyjdzie. Miejmy nadzieję.

Odpowiedz do tematu