Mazowiecki Klub Opla Strona G³ówna Zaloguj Rejestracja FAQ U¿ytkownicy Szukaj

Poprzedni temat «» Nastêpny temat

ASTRA F - X16SZ + PROJECT MATTEUSZ
Autor Wiadomo¶æ
matteusz 

Do³±czy³: 25 Wrz 2011
Sk±d: Gostynin
Wys³any: 2011-09-25, 19:50   ASTRA F - X16SZ + PROJECT MATTEUSZ

Samochód: Opel Astra F (I generacja) 5 furtek
Silniczek: 1.6 8V + podtlenek gazu :D
Kolor: Niebieski, zielony, morski, morski- nikt nie wie :P
W mojej rodzinie astra jest od roku 1998, rok produkcji to 1996

Wyposa¿enie:
-poduszka powietrzna kierowcy
-wspomaganie kierownicy
-elektryczny szyberdach
-ABS
- centralny zamek
- obrotomierz
- regulator poziomu ¶wiate³
- regulacja wysoko¶ci fotela kierowcy
- zderzaki i lusterka w kolorze nadwozia
- reflektory przeciwmgielne
- sygnalizator w³±czonych ¶wiate³

ZAPRASZAM DO OGL¡DANIA I OCENIANIA AKTUALNEGO STANU

---

TID który mia³em wcze¶niej zosta³ przeze mnie bestialsko spalony, dlatego zmuszony by³em kupiæ nowego na z³omie od opla corsy. Wsadzi³em tam dwie te same diody co s± w zegarach..

Tak wygl±da ca³o¶ciowo... jako¶æ zdjêæ nie odzwierciedla tego co jest na ¿ywo...

Pod¶wietlony na niebiesko schowek... wiem, wiem brak³o mi bia³ych diód

A tu jest pasek led bia³y oraz dioda z zegarów... w ca³ym samochodzie jest widno. :D

Jackass 

Marka: Opel/Renault
Model: Astra F/Scenic III
Pojemno¶æ: X14NZ/1.5 DCi
Do³±czy³: 25 Lut 2010
Sk±d: Warszawa-Rembertów
Wys³any: 2011-09-25, 21:16   

matteusz, co¶ du¿o LEDów ³adujesz do tej Astry. Wg. mnie to w ogóle nie pasuje - choæ sam mia³em etap wciskania diód we wnêtrze. Ale... Astra to projekt z pocz±tku lat 90tych, gdzie LEDy nie pasuj±. To w zderzaku to raz wizualnie nie wygl±da ³adnie (dla mnie), a dwa, ¿e mo¿e Ciê to nieprzyjemno¶ci naraziæ - ³±cznie z zabraniem dowodu.

Kolejna kwestia zderzaki. Sam malowa³e¶ do po³owy? Czy z innej Astry s±? Po lifcie (ale przed Classic'ami) chyba malowane by³y do samej góry (nie licz±c górnego czarnego paska). Wg. mnie lepiej siê prezentuje zderzak z sam± czarn± listewk± ni¿ do po³owy machniêty.

Nastêpna rzecz - grill. Koniecznie go w kolor za³aduj. Do¶æ kontrowersji wzbudza napis ASTRA na grillu - na ATT i AKP kilka aut tak ma i g³osy s± mieszane. Wg. mnie nie ma tragedii, bo na foto wygl±da na ³adnie zamontowane.

matteusz 

Wys³any: 2011-09-25, 21:39   

Jackass napisa³/a:
matteusz, co¶ du¿o LEDów ³adujesz do tej Astry. Wg. mnie to w ogóle nie pasuje - choæ sam mia³em etap wciskania diód we wnêtrze. Ale... Astra to projekt z pocz±tku lat 90tych, gdzie LEDy nie pasuj±. To w zderzaku to raz wizualnie nie wygl±da ³adnie (dla mnie), a dwa, ¿e mo¿e Ciê to nieprzyjemno¶ci naraziæ - ³±cznie z zabraniem dowodu.

Kolejna kwestia zderzaki. Sam malowa³e¶ do po³owy? Czy z innej Astry s±? Po lifcie (ale przed Classic'ami) chyba malowane by³y do samej góry (nie licz±c górnego czarnego paska). Wg. mnie lepiej siê prezentuje zderzak z sam± czarn± listewk± ni¿ do po³owy machniêty.

Nastêpna rzecz - grill. Koniecznie go w kolor za³aduj. Do¶æ kontrowersji wzbudza napis ASTRA na grillu - na ATT i AKP kilka aut tak ma i g³osy s± mieszane. Wg. mnie nie ma tragedii, bo na foto wygl±da na ³adnie zamontowane.

Dziêki za opinie :P

-diody pakuje bo mi siê podoba czysty bia³y kolor, znudzi³a mi siê ta ¿ó³æ :P Z pocz±tku te¿ siêba³em o dowód ale CIACH puki co u mnie w okolicy siê nie czepiaj± ;P
- Ju¿ kilka osób mi o tym grillu mówi³o, ale g³ownie z forum ze zdjêæ, w realu mi siê na pocz±tku ¶rednio poda³o ale wraz z czasem zacze³o mi siê podobaæ i tak zosta³o do tej pory :P P
-Napis to ju¿ druga wersja, pierwsza by³a ¿ywcem zdjêta z tylnej klapy, ale uzna³em ¿e lepiej bêdzie samo ASTRA, przyklei³em dosyæ dobr± ta¶m± dwustronn± i siê trzyma, by³o prawie 180 i siê nie urwa³o
- Naj¶wie¿sza sprawa to rant stalówek, z tego jestem dumny :D

//Jackass:
Patrz na s³owa, których u¿ywasz. Ostrze¿enie s³owne.

toka 

Marka: Opel
Model: Astra
Pojemno¶æ: 1.6
Do³±czy³: 13 Sie 2011
Sk±d: Warszawa - Weso³a
Wys³any: 2011-09-25, 22:18   

matteusz napisa³/a:
- Naj¶wie¿sza sprawa to rant stalówek, z tego jestem dumny :D

podziwiam. sam tak przerobi³e¶ samochód, czy ju¿ taki kupi³e¶?

matteusz 

Wys³any: 2011-09-26, 07:11   

wszystko robi³em sam od pocz±tku tego roku :) Wstawie popo³udniu zdjêcie z pocz±tku ;p wcze¶niej autem je¼dzi³ mój tata i ¿e tak powiem ¶rednio o niego dba³

Odpowiedz do tematu

Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum
Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: