Wys³any: 2011-09-25, 19:50 ASTRA F - X16SZ + PROJECT MATTEUSZ
Samochód: Opel Astra F (I generacja) 5 furtek
Silniczek: 1.6 8V + podtlenek gazu
Kolor: Niebieski, zielony, morski, morski- nikt nie wie
W mojej rodzinie astra jest od roku 1998, rok produkcji to 1996
Wyposa¿enie:
-poduszka powietrzna kierowcy
-wspomaganie kierownicy
-elektryczny szyberdach
-ABS
- centralny zamek
- obrotomierz
- regulator poziomu ¶wiate³
- regulacja wysoko¶ci fotela kierowcy
- zderzaki i lusterka w kolorze nadwozia
- reflektory przeciwmgielne
- sygnalizator w³±czonych ¶wiate³
ZAPRASZAM DO OGL¡DANIA I OCENIANIA AKTUALNEGO STANU
---
TID który mia³em wcze¶niej zosta³ przeze mnie bestialsko spalony, dlatego zmuszony by³em kupiæ nowego na z³omie od opla corsy. Wsadzi³em tam dwie te same diody co s± w zegarach..
Tak wygl±da ca³o¶ciowo... jako¶æ zdjêæ nie odzwierciedla tego co jest na ¿ywo...
Pod¶wietlony na niebiesko schowek... wiem, wiem brak³o mi bia³ych diód
A tu jest pasek led bia³y oraz dioda z zegarów... w ca³ym samochodzie jest widno.
matteusz, co¶ du¿o LEDów ³adujesz do tej Astry. Wg. mnie to w ogóle nie pasuje - choæ sam mia³em etap wciskania diód we wnêtrze. Ale... Astra to projekt z pocz±tku lat 90tych, gdzie LEDy nie pasuj±. To w zderzaku to raz wizualnie nie wygl±da ³adnie (dla mnie), a dwa, ¿e mo¿e Ciê to nieprzyjemno¶ci naraziæ - ³±cznie z zabraniem dowodu.
Kolejna kwestia zderzaki. Sam malowa³e¶ do po³owy? Czy z innej Astry s±? Po lifcie (ale przed Classic'ami) chyba malowane by³y do samej góry (nie licz±c górnego czarnego paska). Wg. mnie lepiej siê prezentuje zderzak z sam± czarn± listewk± ni¿ do po³owy machniêty.
Nastêpna rzecz - grill. Koniecznie go w kolor za³aduj. Do¶æ kontrowersji wzbudza napis ASTRA na grillu - na ATT i AKP kilka aut tak ma i g³osy s± mieszane. Wg. mnie nie ma tragedii, bo na foto wygl±da na ³adnie zamontowane.
matteusz, co¶ du¿o LEDów ³adujesz do tej Astry. Wg. mnie to w ogóle nie pasuje - choæ sam mia³em etap wciskania diód we wnêtrze. Ale... Astra to projekt z pocz±tku lat 90tych, gdzie LEDy nie pasuj±. To w zderzaku to raz wizualnie nie wygl±da ³adnie (dla mnie), a dwa, ¿e mo¿e Ciê to nieprzyjemno¶ci naraziæ - ³±cznie z zabraniem dowodu.
Kolejna kwestia zderzaki. Sam malowa³e¶ do po³owy? Czy z innej Astry s±? Po lifcie (ale przed Classic'ami) chyba malowane by³y do samej góry (nie licz±c górnego czarnego paska). Wg. mnie lepiej siê prezentuje zderzak z sam± czarn± listewk± ni¿ do po³owy machniêty.
Nastêpna rzecz - grill. Koniecznie go w kolor za³aduj. Do¶æ kontrowersji wzbudza napis ASTRA na grillu - na ATT i AKP kilka aut tak ma i g³osy s± mieszane. Wg. mnie nie ma tragedii, bo na foto wygl±da na ³adnie zamontowane.
Dziêki za opinie
-diody pakuje bo mi siê podoba czysty bia³y kolor, znudzi³a mi siê ta ¿ó³æ Z pocz±tku te¿ siêba³em o dowód ale CIACH puki co u mnie w okolicy siê nie czepiaj± ;P
- Ju¿ kilka osób mi o tym grillu mówi³o, ale g³ownie z forum ze zdjêæ, w realu mi siê na pocz±tku ¶rednio poda³o ale wraz z czasem zacze³o mi siê podobaæ i tak zosta³o do tej pory P
-Napis to ju¿ druga wersja, pierwsza by³a ¿ywcem zdjêta z tylnej klapy, ale uzna³em ¿e lepiej bêdzie samo ASTRA, przyklei³em dosyæ dobr± ta¶m± dwustronn± i siê trzyma, by³o prawie 180 i siê nie urwa³o
- Naj¶wie¿sza sprawa to rant stalówek, z tego jestem dumny
//Jackass:
Patrz na s³owa, których u¿ywasz. Ostrze¿enie s³owne.
wszystko robi³em sam od pocz±tku tego roku Wstawie popo³udniu zdjêcie z pocz±tku ;p wcze¶niej autem je¼dzi³ mój tata i ¿e tak powiem ¶rednio o niego dba³
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Nie mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czników na tym forum