Marka: Opel
Model: Astra
Pojemność: 1600
Wiek: 26 Dołączył: 07 Mar 2010 Posty: 30 Skąd: Modlin Twierdza
Wysłany: 2010-03-07, 22:04 Astra Classic Sedan project 200Tski ;] Surmel
Modyfikacje:
- kolor zmieniony na bordową perłe cieńkoziarnistą
- zdeś przedni Astra Gsi z halogenami Hella..
- zmodyfikowane lexusy bez klosza pomalowane w kolor nadwozia
jak by ktos byl zainteresowany jeszcze jedna para mi zostala ;]
- tłumik Buzzer Exclusive
- tarcze przód Brembo + klocki hamulcowe Ferodo
- gril front od Joma
- kierunki boczne white
- co do audio jednostka sterująca Alpine 9812RB 4x60 + wzmak Sony Xpload + Sub Magnata pomijając szczegóły bo nie mam pamięci co do szczegółowych danych... jak sprawdze podam dokładne dane ;p
tuba juz sprzedama a tube zastapil Sub Magnata
- zawieszenie Ta-Technix Gaz + springi 30/30 Fk ( foty nie mam)
- strumienica zamiast kata...
- listwy boczne usunięte
- blenda zainstalowana i wiadomo w kolorek
- foty marnie odzwierciedlają jak wygląda w realu
co do kontynuacji stylingu na Astre 200TS to :
Wnętrze jak narazie pełna seria ale jak ogarne design na Astre F 200Ts to zagości w środku beżowa skóra wraz z deską rodzielczą z fotealami od kadeta Gsi i kanapą od Viki A
Plany
Graty zakupione które się przwalają w garażu do sfinalozowania wyglądu 200Tski
- 2x zdesie tył od Gski czyli HB
fota z aukcji i drugi taki sam zdes tylko lekko pekniety przy zgieciu pekniety ale i tak idzie na dawce
- progi od Gsa czyli wiadomo HB
- daszek na klapę od 200Tski i usunąć wnękę na znaczek czyli na gładko .. ciężko było znaleźć ale się udało...
no i to wszystko pomalować w kolor
Także zdeś i progi czekają na dopasowanie pod sedana ...
Po za tym wszystkim dojdą następujące graty jak:
- maska Gsi
- lampy Angel Eyes Black FK + Hid Xenon
- kierunki clear black na błotniki
- swap z 1.6 75km nax25xe V6 od calibry do tego dolot z kwasówki , tył tarcze itp itd żeby solidnie się drogi trzymało odpychało i hamowało ;]
- pomalować klamki w kolor
Do lata powinienem ogarnąć projekt zewnętrzny 200tski
Autko wersja zimowa na ori 15nastkach
Autko na 17nstkach wypolerowane calutkie 2 kolka co do reszty tylko ranty niebawem sie dokończy
Wersja na poczekaniu
fota przerobiona w photoshopie dodane aniolki FK
A tak wyglądała jak ją dostałem
salonowa spod igły z salonu Opla Wwa żoliborz 1999r. za nic nie sprzedam tego auta jak cuś kupie sobie drugie i z tym pójde na całość jeśli chodzi o glebe
Także troszke zaszło zmian
Taki tył chce osiągnąć jak na 200tske przystało z moja lekką ingerencją ;]
Model: CorsaA x3, KadettB Kadett D i inne
Pojemność: 18E, 20SEH, C20NE, X30XE, 30E, 30SE
Wysłany: 2010-03-07, 22:08
jak dla mnie lampy z tyłu mi nie pasują
a co do silnika x18xe lub x20xe
nie lepiej poszukać 20SEH, C20XE albo C30XE???
_________________ GladiGarage - Probably The Best Place In The Universe Dziewczyno! - moja corsa miała mniej użytkowników niż Ty !
List of:
Kadett B Kiemen QP - czeka na renowacje
Kadett D GTE Kombi (Pussy Wagon) dupowóz lansowóz
Corsa A GSI - swap z 20SEH na X30XE i montaż trąbek albo gaźniki
Corsa A GT - dłubane c14nz- plan swap na nudne 2.0
Corsa A goCArt - NE na codzień for sale
Plan:
Kadett D GTE i400 - Tor Edyszyn
Marka: Opel Astra F
Model: Caravan
Pojemność: Wielopunkt
Wysłany: 2010-03-07, 22:09
Witam Surmel Kolego
Super sedanik duzo juz zrobione i duzo jeszcze bedzie zrobione zapewno
powodzenia w dalszych modach bo bedzie grubo sie zapowiadało
_________________ Astra F Kombi " Cichociemny Popierdal..."
Region Mazowsze Żyrardów !!!
Wysłany: 2010-03-07, 22:21
Crazy_Astra, Ada$ witam ekipe z ATT dzięki koledzy za komenty jak zwykle na +
Gladi oczywiście będzie x25xe od cali ;] na poacztku chcialem 1.8 potem 2.0 ale jak swapa robić to robić konkretnego bo co do 200Tski pod maską miała c20let ale mi wystarczy V6 i tak na codzień mało się tym moim sedanikiem poruszam a i tak chce kupić jakieś auto zastępcze żeby to auto było tylko do modów ale jak narazie ma też mi służyć do jazdy
Surmel, fajny sedan, ale mi jakoś tylne lampki do niego nie pasują. Za to zderzak GSi przepieknie sie komponuje. Pomyśl jeszcze o grillu i lampkach (dymionych) GSi.
Wysłany: 2010-03-07, 22:27
Jackass co do projektu chce miec troche wlasnej ingerencji co do lampek było już paru takich i jak w realu zobaczyli zmienili zdanie ;] co do lampek nie chce ori jak już napisałem w opisie w planach Aniołki FK black zagoszcza ale jak narzie ogarnać chcę progi i zdes tył... powracająć do lexów chce zobaczyć jak bedą wyglądały z caym pakietem 200tski ;]
Wysłany: 2010-03-07, 22:39
Surmel napisał/a:
oczywiście będzie x25xe od cali ;] na poacztku chcialem 1.8 potem 2.0 ale jak swapa robić to robić konkretnego bo co do 200Tski pod maską miała c20let ale mi wystarczy V6 i tak na codzień mało się tym moim sedanikiem poruszam a i tak chce kupić jakieś auto zastępcze żeby to auto było tylko do modów ale jak narazie ma też mi służyć do jazdy
Olej x25xe
załóż x30xe na osprzęcie z c25xe -najmniej elektroniki i wiązka bez immo
a mocy tyle samo co w let-cie tyle ze tu masz na wstępie a dalej nie wysilona jednostka więc w każdą jazdę się nadaje i mozesz myśleć o uturbieniu nawet na soft tak jak to robił saab z turbiną nad skrzynią na podstawie oplowskiej 3.0 v6
Ja niestety zostane na wolnossącej 3.0 w corsie bo nie mam za chiny miejsca zeby jeszcze tam dwie suszary zmieścić no chyba ze kompresor gdzieś wcisne
_________________ GladiGarage - Probably The Best Place In The Universe Dziewczyno! - moja corsa miała mniej użytkowników niż Ty !
List of:
Plan:
@ro [Usunięty]
Wysłany: 2010-03-07, 22:40
Na ja sedanów nie lubię ale Twoja robi wrażenie. Lampy z tyłu jak najbardziej mi się podobają. Ładna felga ale z tym profilem opony pewnie straciła sporo komfortu na dołkach co ? Powodzonka w swapie i dalszych modach!!!
Wysłany: 2010-03-07, 22:58
Surmel napisał/a:
Gladi dałes mi do myślenia no ale ciekawe rozwiązanie... dzięki
Przy modzie na 1.8 2.0 2.5 3.0 to musisz konkretnie się zastanowić na jakie konkretne silniki stawiasz i co chcesz osiągnąć finalnie -> do czego dążysz
jak coś to służę pomocą
List of:
Plan:
Wysłany: 2010-03-08, 06:41
Kri$ rudej narazie nie widać auto przeszlo chrzest bo po malowaniu spotkała ją zima jak narazie odpukac w niemalowane ok a zabezpieczone wszystko to co powinno... co do lexów różne wzbudzają opinie na focie jednym sie podoba a drugim nie ale potem na + zmieniają zdanie jak zobaczą je w realu a zawsze to jakaś alternatywa do ori bo jeśli chodzi o sedany nic po za lexami chrom i black nie ma a co do przodu to nic innego jak Angele FK Black mi sie nie widze w moim sedanie ;] powracając do tylnych lamp ewentualnie polerka poliftowych i przyciemnienie lekkie ale jak narazie moja wersja lexów pozostanie do dopełnienia pakietu 200tski wtedy zobaczę jak lampki będą wyglądały i czy je zostawić czy powrócić do ori poliftowych
Wysłany: 2010-03-08, 07:09
prawda na zdjęciu co innego jest jak zobaczyć w realu ja bym jednak został przy serii z tym kolorem (mam taki sam) bardzo ładnie pasują czarne elementy wiec malowanie na czarno plastików z przednich seryjnych lamp , tył wybielić i lekko zadymić i jest gitara szkoda ze nie masz jeszcze tego czarnego pasa na klapie ale to twoje auto i zrobisz jak tobie sie będzie podobać ja mam u siebie tak przód
Już mam lampę od anglika na tył żeby było symetryczne i w tym roku przydymię cześć od wstecznego i kierunku
Ostatnio zmieniony przez Kri$ 2010-03-08, 07:10, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2010-03-08, 14:23
Kri$ co do Aster nie chce tylnej blendy na czarno jak to w ori wychodzily jedynie z lampami po lifcie pomodze ale jak zagości pakiecik no a co do wstawek czarnych akurat pasuje do tego koloru jak najbardziej i też jestem za ... Pzdr
Wysłany: 2010-03-08, 22:54
@guś twardo ale przynajmniej mam zajęcie za kółkiem w omijaniu niedogodności polskich dróg, no i pieknie sie kola prezentuja jak odbijają się w szybach sklepowych bo inaczej nie moge sobie na nie popatrzec podczas jazdy
[ Dodano: 2010-03-08, 22:56 ] mayday5 to juz lepiej sie prezentuja te co mam obecnie chyba ze lekko ori w kolor tak jak wychodzily takie lampy do golfa 3jki w odcieniu zielonym jak i niebieskim zapewne
Wysłany: 2010-03-09, 14:55
Kawo czyli jestes jak by pierwszym właścicielem ? bo piszesz ze ja dostałeś i widze ze masz czarne blachy wiec pewnie rodzice kupili z salonu i ci ja teraz dali ? ja tez mam z salonu 97 rok dostałem od ojca ale tez nie mam najmniejszego zamiaru sie pozbywać nexi
Kawo czyli jestes jak by pierwszym właścicielem ? bo piszesz ze ja dostałeś i widze ze masz czarne blachy wiec pewnie rodzice kupili z salonu i ci ja teraz dali ? ja tez mam z salonu 97 rok dostałem od ojca ale tez nie mam najmniejszego zamiaru sie pozbywać nexi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum