Nie mam za bardzo czym sie chwalic ale jako ze tu jestem to nawet by wypadalo
a wiec:
Autko kupiłem w 2008 roku jakos w wakacje. Nie ma co dużo pisać zwykła seria jakich wiele na ulicach. Dla mnie jest to moje pierwsze auto wiec wiadomo
Nie mam żadnych fotek z zakupu ale wymieniłem wtedy komplet rozrząd, płyny, i cała przednią zawieche ponieważ normalnie sie lało z amorków
W zimie 2009 moja kochana żonka miała malutki wypadeczek i uszkodziła oczko mojej Asi
No cóż ciesze sie tylko że jej się nic nie stało a autko się naprawiło i jeździ dalej
Opis auta: OPEL ASTRA CLASSIC 1.4 V8 Bialutki sedanik
Rocznik: 1999
Przebieg: 102.000
Zasilanie: ONLY Benzyna zadnego zagazowania nie bedzie
Wyposażenie:
- 2 poduszki powietrzne,
- wspomaganie kierownicy,
- centralny zamek + autoalarm z pilota,
- radio jakieś tam Philipsa na kasety ale za to ładniuśko gra
w lipcu 09 doszly aluski
mialy byc 15' ale niestety sa 13' ale i tak chyba jest lepiej niz bylo - musze tylko wymienic dekielki bo ... zreszta widac na zdjeciu czemu
oponki Navigator 185/70/R13
za 5 sztuk alu z oponkami zaplacilem az 96 zł (koszt kompletu śrub ) wiec chyba sie oplacalo
kilka fotek z konca lipca 09
oraz pierwsza rzecz jaka samodzielnie zrobilem przy aucie to wymiana filtra paliwa niestety stary zacisk zostal
potem mala modyfikacja wnetrza mianowicie zagoscila poleczka pod schowek
i tak sobie spokojnie jezdzilem az do felernego pazdziernika 09 kiedy rozwalilem auto
uderzylem w merole c280 a ten zkolei w beugota 407 ja jechalem ok 30km/h ale wystarczylo
w nagrode dostalem 6 pkt i 300 mandatu
remoncik troche mnie kosztowal ale jakos moj portfel to wytrzymal i astra znow dzielnie wyruszyla podbijac warszawskie drogi
miesiac temu skonczyly mi sie klocki i tarcze tez juz nie dawaly z siebie tyle ile powinny wiec nabylem tarcze brembo i do tego klocuszki ferodo - oczywiscie samodzielna robocizna z kilkoma radami wujaszka
obecnie asterka prezentuje sie tak:
to by bylo chyba na tyle na chwile obecna
plany modow byly i sa nadal ale poki co stracilem robote i poki nie stane na nogi finansowo modzenie schodzi na dalszy plan
alusy 15 bez gleby lub max -20 (cenie sobie komfort podrozy dziecko rowniez)
generalnie to chcialbym albo zrobic generalny remont obecnego silnika albo jakis swapik na 1,8 albo 2,0 oraz lakier doprowadzic do zadowalajacego stanu, psiknac zdesie lusterka klamki w kolor aczkolwiek marzy mi sie nowy lakier oczywiscie bialy z aerografem na przodzie nie powiem jakim ale to jak narazie marzenia
oczywiscie wszelkie komentarze i opinie mile widziane a takze rady i slowa krytyki
Marka: Opel
Model: Astra
Pojemność: akurat do miasta Pomógł: 1 raz Dołączył: 23 Lut 2010 Posty: 430 Skąd: www.vrx.pl
Wysłany: 2010-05-06, 08:14
Cóż, mi asterka znana ze spotów AKP, seria jak to seria, ale ostatnio się zdziwiłem możliwościami x41nz, albo to moje xe tak podupadło na zdrowiu
Przede wszystkim bezawaryjności Grzegorzu...
Wysłany: 2010-05-06, 10:08
kolejny opelek w klubie, super.
Tak jak to przedmówca napisał seria, serią ale widzę troszkę pracy i dbałośc o autko.
Ta czarna maska wygląda całkiem, całkiem.
Powodzenia i wytrwałości w dążeniu do celu - 2.0
Marka: OPEL
Model: Astra f
Pojemność: x14nz
Wysłany: 2010-05-06, 10:26
maseczka jest granatowa ale to szczegol
kurcze snilo mi sie dzisiaj ze do astry wstawilem V8 425KM niezle by bylo
wczoraj ogladalem jakis film stary gdzie jezdzil sobie dodge charger
2,0 by sie przydalo ale jak pisalem wyzej narazie b.ciezko mam z kasa
kurcze snilo mi sie dzisiaj ze do astry wstawilem V8 425KM niezle by bylo
Niezłe by było wtedy zrobić 4x4, bo z fwd to samochód by prosto na zakrętach jeździł przy dociśnięciu gazu
Tak jak już zdaje się mówiłem: proponuję blendę na tył.
Co do machy, to taką zostawiasz, czy się rozglądasz za inną? Jak coś to wiem, że na Strażackiej na szrocie stoi taki sedan jak Twój i jeszcze parę dni temu miał maskę w dobrym stanie jak oglądałem.
No i może dziś zobacze pierwszy raz na żywo tą limuzynę
Wysłany: 2010-05-06, 14:03
jak juz kiedys ci mowilem blendy nie planuje podoba mi sie bez blendy jedynie myslalem o przeniesieniu rejestracji w zderzak
co do maski to narazie nie szukam w weekend rozmawialem ze swoim staruszkiem i ma jakiegos znajomka ktory moze mi psiknie maseczke albo cale autko za jakies smieszne pieniazki takze jest szansa - zobaczymy w lecie
i prosze mi sie tu nie smiac z mojej limuzynki
vrx.pl, to zależy. Dla mnie to pierwszy sedan bez blendy którego akceptuję :m Choć ten "haczyk" (uchwyt) obok zamka do otwierania klapy wygląda moim zdaniem kiepsko A ogólnie brak blendy na srebrnym, granatowym, zielonym, czy kazdym innym sedanie/cabrio moim zdaniem strasznie obrzydza samochód. Ale w tym białym całkiem fajnie to wygląda.
Cytat:
i prosze mi sie tu nie smiac z mojej limuzynki
A kto się śmieje? Mam to samo, tylko starsze Nic zabawnego w Astrowej limuzynie nie wiedzę.
Wysłany: 2010-05-07, 12:05
byc moze kiedys uda mi sie jakos to przerobic zeby nie bylo tego "haczyka" tylko jakis inny zamek mniej widoczny albo sama stacyjka ze tak to nazwe albo na zasadzie uchwytu w krawedzi klapy bagara
ELGregory, usuń uchwyt, wydaj 10zł na siłownik, 2zł na kabel i 2zł na przycisk i masz otwieranie z guzika. Jeszcze ze 3zł na odpowiednią gumę (może i jakaś sprężyna się nada?) i nie potrzebujesz żadnego uchwytu, bo bagażnik sie sam otwiera http://www.youtube.com/watch?v=3hCw5ZgixJo
Polecam ten patent
Wysłany: 2010-05-07, 14:21
mi chodzilo o patent jaki jest w punto http://www.infosamochody.pl/p/o/fiat_punto_tyl.jpg
ale o czym my tu gadamy skoro ja splukany jestem ze hej wiec jeszcze raczej przez dluzszy czas pozostanie seria
edit
Jackass napisał/a:
ELGregory, usuń uchwyt, wydaj 10zł na siłownik, 2zł na kabel i 2zł na przycisk i masz otwieranie z guzika. Jeszcze ze 3zł na odpowiednią gumę (może i jakaś sprężyna się nada?) i nie potrzebujesz żadnego uchwytu, bo bagażnik sie sam otwiera http://www.youtube.com/watch?v=3hCw5ZgixJo
Polecam ten patent
twoj patent widzialem nie raz i jest kozacki jednak ja wole miec zamek/uchwyt
Ostatnio zmieniony przez ELGregory 2010-05-07, 14:26, w całości zmieniany 2 razy
ELGregory, ale zamka usuwać nie musisz i można jak najbardziej otwierać normalnie. Tylko ten "haczyk" tak średnio wygląda Ale Twój samochód i Tobie się podobać ma.
Wysłany: 2010-05-07, 15:38
zmiana felg a naklejki to drobna roznica naklejki potrzebuja suchej powierzchni
a co do folii to przednie zostanie seria z czasem moze pomysle o solarach lub fk natomiast caly czas mi chodza po glowie lampy tylnie bo lexow na pewno bym nie chcial a przyciemnianie folia tez srednio mi sie widzi u mnie; mam szwagra ktory jest szklarzem i caly czas go probuje namowic zeby mi cos wymodzil ale mnie zbywa ze a to jakies formy by musialy byc a to cos ale moze kiedys cos wymyslimy
ELGregory, to trzeba było wczoraj powiedzieć, że o tylne chodzi, bo w bagażniku swoje oklejone miałem i byś sobie zobaczył co i jak. Ja teraz swoje będę malował (po 15 maja) i zobaczymy jaki z tego efekt będzie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum