Marka: Opel
Model: Vectra B
Pojemność: 2.0
Wysłany: 2010-04-10, 13:24 viki b by allfred
Opel Vectra B , jestem jej posiadaczem od 2 miesiecy Jak narazie autko sprawuje sie OK
I spalanie jak na 2.0 tez nie za duze bo srednie na 100 km po miescie wychodzi 9-10,5 l
Silnik : 2.0 16 zaworowy
136 KM
Rok : 1998 r ( I rej 2000 r )
Przebieg : 189 000 (mysle ze nie krecony )
Wyposażenie :ABS, Alufelgi, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Klimatyzacja, Kontrola trakcji, Lakier metallic, Poduszka powietrzna, Wspomaganie kierownicy
Kilka fotek
Co do planów :
- Jakies radyjko
- czarna szyba
- felga od corsy d OPC 17 "
- jakis Xenon
- z czasem jakis zawias max -40 mm
Ostatnio zmieniony przez allfred 2010-04-10, 15:47, w całości zmieniany 3 razy
Co sądzicie o takim zakupie ?
Watro ?
Nie chodzi mi o osiągi ( bo po takim tłumiku ich nie bedzie) , lecz o brzmienie
I jakieś opinie i filtrach K&N . Czy lepiej Stożkowy ?
I felgi jaki mi chodzą po głowie to :
http://moto.allegro.pl/it...opel_volvo.html
Pojemność: 1,6 16V
Wiek: 29 Dołączyła: 28 Lut 2010 Posty: 209 Skąd: Borkowo Kościelne
Wysłany: 2010-04-13, 19:57
no skoro widziałeś Viki z takim wydechem i Ci się podoba to ok
co do felg no te borbety też ładne, nie powiem, najlepiej byłoby oblooookać u kogoś i ocenić ale nie zawsze jest taka możliwość dlatego jest małe ryzyko...
hmmm
_________________ żadne wielkie przedsięwzięcie nie może się udać bez kobiety
@ro [Usunięty]
Wysłany: 2010-04-13, 23:01
Powiem tak. Masz viki przedliftowa wiec wydech nie jest zasłonięty przez tylny zderzak i cala ta rurę łącząca jedna końcówkę z druga będzie widać...totalna wiocha. Taki wydech ma jedynie sens jak byś i zderzaki pozmieniał żeby tył był zasłonięty. Niestety ale tak tos lipnie wymyślił ze z oryginalnym zderzakiem cala puchę widać. Co do felg to jak dla mnie każda z tych co zaproponowałeś będzie wyglądać ładnie. Jeszce co do wydechu za taka kasę to zamiast kupować dziadostwo i potem mieć problem z przeglądem kup ultera w tej kasce i masz spokój bo i certyfikat PIMOT-u będziesz miał na puszce. Może to i nie będzie imitacja podwójnego wydechu no ale kto co woli....
Tu poczytaj o stożkach. Chojnacki to stary wyjadacz i nie jedną auto przerabiał. Warto poczytać. http://chojnacki.com.pl/i...w&id=6&Itemid=7
Ostatnio zmieniony przez @ro 2010-04-13, 23:10, w całości zmieniany 2 razy
Pojemność: 2.0
Wysłany: 2010-04-14, 12:19
Witam .
morieris napisał/a:
ten podwójny wydech to mi zalatuje calibrą spod remizy
Widziałem taka i nie jest to dla mnie wies. jezeli nie jest spartaczone i robi sie to w warsztacie a nie w garazu bez warunków to OK .
@ro, Właśnie nie widac tej puszki tak jak ty to piszesz
Widziałem taki wydech w przedliftowej budzie
Pożyjemy zobaczymy.
Ada$ napisał/a:
Tak jak Goco. Borbet model T zakładaj! nie pożałujesz
Chyba mnie przekonaliście lecz jeszcze nad tymi irmscherami sie zastanawiam
morieris napisał/a:
jesli nie bedziesz jej mocno obnizal
Maxymalnie -40/-40
Myśle ze 17 " i obnizenie -40 bd miało smaczek .
Ostatnio zmieniony przez VRx 2010-04-14, 17:23, w całości zmieniany 1 raz
@ro [Usunięty]
Wysłany: 2010-04-14, 23:14
allfred napisał/a:
.
@ro, Właśnie nie widac tej puszki tak jak ty to piszesz
Widziałem taki wydech w przedliftowej budzie
Pożyjemy zobaczymy.
No wybacz ale jak widać puchę od oryginalnego tłumika to jak może nie być widać od takiego a rury łączącej nie ukryjesz bo będzie podłoga od koła zapasowego przeszkadzać no ale jak uważasz. Ja za prawie 500 zeta kupiłbym firmowy wydech z ładnym brzmieniem a toto może ryczeć jak kombajn. Ale wiadomo to Ty masz być zadowolony.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum