Mazowiecki Klub Opla Strona Główna Zaloguj Rejestracja FAQ Użytkownicy Szukaj

Poprzedni temat «» Następny temat

Nexus Kri$-a
Autor Wiadomość
Jackass 

Marka: Opel/Renault
Model: Astra F/Scenic III
Pojemność: X14NZ/1.5 DCi
Wysłany: 2010-08-31, 20:43   

Kri$, nie myślałeś o MIDzie zamiast TIDa? Jak już zabawa to na całego ;)

Pilot widziałem na AKP jaki zamontowałeś (tu mi się foto nie ładuje) i mam taki sam od jakiegoś miesiąca. Spełnia to jak najbardziej swoje zadanie, tylko podobnie jak Ty nie mogę się zebrać do dorobienia kluczyka. Nie chce mi tylko działać otwieranie bagażnika z pilota - tzn. impuls jest nie do końca taki, bo minimalnie rusza siłownikiem, ale nie tak jak z guzika poruszone jest.

Btw, nie myślałeś o tym, żeby zaciski i bębny walnąć w kolor budy lub na czarno? Jakoś nie widzi mi się tu kolor żółty.

Ale to jedyna rzecz która mi do tego "Nexusa" nie pasuje. Poza tym wsio jak najbardziej spoko.

Ada$ 

Marka: Seat
Model: Leon
Pojemność: 1.8
Wysłany: 2010-08-31, 21:10   

Za dużo plątaniny by mial chłopak z MIDem :P

Zaczekajmy, może będzie niżej siedziała Nexia...

Kri$ 

Wysłany: 2010-09-01, 20:03   

tak jak mówi Ada$ z midem za duzo roboty z tego co czytałem :) a kupiłem na zlocie bo kolega sprzedawał graty które mu z jego nexi zostały a za 80 to moim zdaniem okazja jak za tida wiec założyłem :)
Nie moze ci sie foto jackas załadowac bo go nie wstawiłem a teraz juz nie moge ;P
Miałem hamulce na czerwono ale jakos za bardzo sie zlewały z bordowym, a na zółto jest ładny kontrast :P i tak zostanie :lol:

A moze ty masz nie tyle impuls zły co zamek ci ciezko chodzi i podołać nie może siłownik ? ja sie męczyłem z drzwiami kierowcy z 2h zanim udało mi sie zrobić tak żeby działało bo zamek ciężko chodzi w koncu juz swoje lata ma :) zima ja z kluczyka kierowcy otworzyc nie moge :P ciekawe czy siłownik otworzy :D

A bagaznik chwilowo nie podłaczony i nie predko bedzie bo to jest centralny jak do astry czy golfa bo tam masz tak ze najpierw przekręcasz kluczyk a potem wciskasz guzik a u mnie jest tak ze przekrecasz kluczyk i juz otwiera i muszę to jakoś przerobić żeby było dobrze pomysł juz mam ale musze go zrealizować a tak to jestem bardzo zadowolony :D

Ona jakos na zdjeciu wysoko wyszła z reszta sam zobaczysz na spocie :)
Ostatnio zmieniony przez Kri$ 2010-09-01, 20:04, w całości zmieniany 1 raz  

pedro 

Marka: Opel
Model: Calibra
Pojemność: 2.0
Wysłany: 2010-09-01, 20:30   

Kozacka Nexia :)

Rozwalają mnie auta które na początku były niedzielnymi wozidełkami dla emerytów, a następnie dofinansowane i dopieszczone stały się czymś takim jak Twoje auto :) Dorabiaj i pieść - warto, bo masz zdolności, wenę twórczą, fantazję i brak wieśniackiego gustu - to się liczy :)

Kri$ 

Wysłany: 2010-09-01, 20:43   

a dziekuje za tak miły koment :) dorzuce foto kluczyka :P w końcu :P

w tym roku w zależności jak mi sie na sesji ułoży moze dojdzie nowe radio, sub, i dokładka z laguny :P
a na wiosne malowanie bedzie :D
Ostatnio zmieniony przez Kri$ 2010-09-01, 20:44, w całości zmieniany 1 raz  

Jackass 

Wysłany: 2010-09-01, 21:42   

Kri$ napisał/a:
A moze ty masz nie tyle impuls zły co zamek ci ciezko chodzi i podołać nie może siłownik ?
Już wiem w czym problem - centralka za mały prąd daje na klapę i trzeba będzie na przekaźniku to zrobić.

Kri$ napisał/a:
A bagaznik chwilowo nie podłaczony i nie predko bedzie bo to jest centralny jak do astry czy golfa bo tam masz tak ze najpierw przekręcasz kluczyk a potem wciskasz guzik a u mnie jest tak ze przekrecasz kluczyk i juz otwiera i muszę to jakoś przerobić żeby było dobrze pomysł juz mam ale musze go zrealizować a tak to jestem bardzo zadowolony :D
Nie wiem jak oryginalnie jest w AF zrobiony centralny w klapie, bo nie miałem dostępu do takiej AF, ale wiem, że praktycznie w każdym samochodzie jest cięgno które przez guzik ciągnie zamkiem otwierając go. U siebie do niego przykręciłem siłownik i śmiga jak zły :mrgreen: Tylko jeszcze nie z pilota, a jedynie z guzika pod kierownicą. I w nexii myślę, że podobnie da się to rozwiązać.

VRx 

Model: Astra
Pojemność: akurat do miasta
Wysłany: 2010-09-01, 22:24   

Ale przecież centralny fabrycznie w tych samochodach tylko blokuje wciśnięcie guzika, więc żadnego cięgna nie ma (znaczy jest ale wspólnego z centralnym nic nie ma).

www.driftsessionsrc.pl
RC Drift photos

Kri$ 

Wysłany: 2010-09-02, 07:14   

no ja mam seryjnie w nexi guzik pod kierownicą i siłownik który otwiera zamek bagaznika :D nie ma czegos takiego jak w polonecie ze na linke :P muszę to tylko odpowiednio podłaczyć :)

VRx 

Model: Astra
Pojemność: akurat do miasta
Wysłany: 2010-09-02, 07:49   

W AF otwieranie jest tylko guzikiem w klapie.

www.driftsessionsrc.pl
RC Drift photos

Jackass 

Wysłany: 2010-09-02, 09:59   

VRx, skomplikowałem trochę. Chodzi o to, że na pilocie jest funkcja otwierania bagażnika - jak np. w Insigni - ja po podłączeniu siłownika mam coś takiego http://www.youtube.com/watch?v=3hCw5ZgixJo . I chodzi o to, że impuls z centralki od pilota jest nie do końca taki jak być powinien - za mały prąd. Ja już kupiłem przekaźnik i coś się wymyśli i naskrobie manuala. Btw, nie wiedziałem, że w Nexii jest standardowo taki siłownik. Nie róbmy już offtopu w Kri$a temacie ;)

Kri$ 

Wysłany: 2010-09-02, 11:02   

mój temat, oftopa mozna walic w granicach rozsądku :P
No i ja mam cos takiego jak ty jackas tylko dziwne ze on ci sie od razu otwiera klape na szerz zamiast lekko otworzyć :) po sesji sie tym zajmę i bedzie chodziło z pilota .

Jackass 

Wysłany: 2010-09-02, 12:37   

Kri$ napisał/a:
dziwne ze on ci sie od razu otwiera klape na szerz zamiast lekko otworzyć
Musiałem się nakombinować żeby tak było jak w Insigni :D W Hatchbacku to takie łatwe nie będzie.

Kri$ 

Wysłany: 2010-09-03, 15:45   

skoro to juz mój temat :lol: to powiem tak na spocie w wawie mówiłem ze mi cos tam piszczy..... nie pamietam juz dokładniej kto powiedział ze to moze byc osłona tarczy hamulcowej :P i to było trafione w 10 :mrgreen:
To moze ktoś postrzela co moze być u mnie z klapą ? jak przekraczam 100km/h to mi dochodzą takie odgłosy jak by latały srubki w klapie a jak patrzyłem to nie mam zadnej luzem eeeee i nie mam pojecia co to kurcze jest. Może jakies propozycje ? może to szyba mi drży ?
Tak to jest jak sie miało suba :lol: wszystko sie odkreca :lol:
Ostatnio zmieniony przez Kri$ 2010-09-03, 15:46, w całości zmieniany 1 raz  

Jackass 

Wysłany: 2010-09-03, 15:58   

Kri$ napisał/a:
to powiem tak na spocie w wawie mówiłem ze mi cos tam piszczy..... nie pamietam juz dokładniej kto powiedział ze to moze byc osłona tarczy hamulcowej :P i to było trafione w 10 :mrgreen:
Hehe, pierwszy raz słyszę, żeby Sidowi się coś udało :mrgreen:
Kri$ napisał/a:
To moze ktoś postrzela co moze być u mnie z klapą ? jak przekraczam 100km/h to mi dochodzą takie odgłosy jak by latały srubki w klapie a jak patrzyłem to nie mam zadnej luzem eeeee i nie mam pojecia co to kurcze jest. Może jakies propozycje ? może to szyba mi drży ?
Podejrzewam, że masz w klapie takie "gumowe śruby" w roli odbojów. Spróbuj je trochę wykręcić, bo mogą do końca nie amortyzować. Ale to tylko moja teoria ;-)

Kri$ 

Wysłany: 2010-09-03, 16:23   

tez tak myslałem juz to odkrecałem ale nadal to samo

Jackass 

Wysłany: 2010-09-03, 16:31   

Kri$, a lampy z tyły masz tak dziadowsko jak w Lanosie montowane? Że są całkowicie poza budą? I że żeby zmienić żarówkę trzeba całą lampę zdejmować? I siedzi na kilku "ząbkach" i jednej czy dwóch śrubach? Jak tak, to może te "ząbki" nie zaskoczyły kiedyś i przy większej prędkości się to "telepie"?

Kri$ 

Wysłany: 2010-11-20, 22:37   

w połowie tak jak mówisz zeby zarówke zmienic trzeba lampe wyjąć ale u mnie są dwie sruby które sie przykreca, tzn sruba na stałe w lampie a nakretka idzie na nią w bagazniku +dwie od zewnatrz na krzyząk ale zabków nie ma , ale to chyba nie lampy <mysli> bo to jest dosc wyraźny dzwiek jak by był w bagazniku to by był chyba lekko przytłumiony bo sie przez półke musiał by przedostac <mysli> chyba pojade do kolegi i niech mi nexie obada.....bo juz mi sie znudziło mówic pasarzerom ze to klucze dzwonią..... :lol:

Dodano 20 listopad 22:36
po zdjeciu zderzaka ukazał sie taki widok nie ma wcale rdzy na niewidocznych elementach czyli kolejny powód za który moja suke lubie tylko w wyniku złego spasowania zderzaka troche sie rdzy pokazało na błotniku pod kierunkiem ale juz z nia walczyłem :)

Przed zima ogarnałem wykwita wyszło nawet nawet jak na laika takiego jak ja w tych sprawach

Ostatnie fotki przed zmianą na brzydszą zimową wersję
..... .....

..... .....
Ostatnio zmieniony przez Kri$ 2010-11-20, 22:39, w całości zmieniany 2 razy  

patric 

Model: Omega BFL
Pojemność: 2.5 V6 170KM 230Nm
Wysłany: 2010-11-21, 12:44   

Galancie się prezentuje Twoja sucz ;-)

Jackass 

Wysłany: 2010-11-21, 12:59   

Kri$, fajne to Twoje DeU :) Nie myślałeś o machnięciu listw dachowych w kolor budy? Bo tak średnio wyglądają takie jasne.

Jeszcze widziałbym tu ciemniejsze reflektory z przodu i tyłu, od razu bardziej gangstersko by było :)

Jeszcze jak jest nisko, to mogłoby być szerzej - dystanse do tych Twoich kółek.

Ale ogólnie jedno z ładniejszych DeU :) Na pewno najładniejsza Nexia w MKO :lol:

Kri$ 

Wysłany: 2010-11-21, 13:33   

Dzięki za miłe komenty , listwy na wiosnę będą pryśnięte na czarny mat + lakier bezbarwny to da im bardzo czarnego błyszczącego koloru. Pod kolor jakoś mi sie to nie widzi
Reflektory tez własnie myślę nad takim posunięciem bo jest pryśnięty czarny mat i tak sie zastanawiam czy czasami znów nie rozkleic połozyc jeszcze jedną warstwę farby i na to lakier na pewno by sie bardziej błyszczało i co najważniejsze to bym klosze wymył bo sa lekko mleczne z brudu od wewnątrz :D

Szerzej ? :lol: ja bym chciał wężej jeszcze szczególnie z tyłu bo mam za duze et felg i mi trze o nadkole jak siądzie tak na około -50 z tyłu :lol:
Ostatnio zmieniony przez Kri$ 2010-11-21, 13:35, w całości zmieniany 1 raz  

Kri$ 

Wysłany: 2011-03-03, 18:36   

Jako że dawno sie nic nie działo w temacie to go ciut odswierze.
Nexia wróciła od lakiernika. Bardzo łądnie mi dobrał farbe nie widac że było cos robione, wleciały nowe progi jestem tylko ciut nie zadowolony bo ruda bardzo zatakowała błotnik po stronie kierowcy na wysokosci progu że nie dało sie tego ratowac i lakiernik wspawał nowy fragment . Wczoraj w zwiazku z chwilą czasu zrobiłem glebe na tych springach -50/-40 (wczesniej tył był na -20),a że wyrobiłem sie w 3h z przodem to zrobiłem i tył. Wywaliłem gumy jak mi doradził Changer i nexia z przodu ciut niżej siadła . A skoro juz była na lewarku to i alusy załozyłem. Narazie takie foty bo stoi w garazu , mało chwilowo jeżdze . Jak sie ociepli to umyje i zrobie nowe foty

morieris 

Model: Astra F Bertone
Pojemność: X16SZ + LPG
Wysłany: 2011-03-04, 12:20   

no nawet ladnie siedzi :)

Kri$ 

Wysłany: 2011-09-27, 16:43   

Dawno tu nie byłem i żeby nie było że nic sie nie dzieje to aktualizuje temat ;) Klima w nexi już działa w te lato byłem z niej bardzooo zadowolony zwłaszcza że po trasie uzyskałem 5,5L wiec tragedii nie ma a wydajność ma ładną , doszedł inny tłumik końcowy konkretnie wm sport i teraz mam wydech na przelocie, zrobiłem konserwacja podwozia , nadkoli i pasów przedniego jak i tylnego. Stan oceniam na super jedynie był mały bąbelek na pasie tylnym nad wydechem.
Pod auto doszła dokładka z laguny 1 dzięki której mam tzw czujnik gdzie jednak mogę wjechać a i auto dostało uroku problem pojawia sie tylko na zjeździe do garażu bo tu muszę cofać a pozostałych miejscach ona sie ładnie pod auto chowa bo jest gumowa
http://www.youtube.com/watch?v=2gKmXZPzACg
Jako że kupiłem sobie drugie autko na zimę to nexia podejrzewam już w listopadzie zapadnie na sen zimowy, obudzi się tylko na jeden dzień w grudniu bo muszę przegląd zrobić w aso daewoo i będzie zimować w garażu do późnego marca aż śnieg i ta cholerna sól zniknie. Co prawda będę ja przepalał co jakiś czas ale wyjeżdżać poza posesje nie będzie.
Co do planów w październiku wlecą kubełki z hopla asi gsi :mrgreen: a po za tym bede realizował mój misterny plan co do tego auta mam nadzieje że do wiosny sie wyrobie bo jedynym problemem są finanse bo tak to robota na dobry tydzień :evil:
Dodatkowo dorzucę filmiki Moja nexia 75KM vs Lanos 100Km
http://www.youtube.com/watch?v=U0xP5VUAaPY
w każdym razie nie jestem zadowolony z osiągów bo gdzieś się kryje muł i teraz pracuje żeby sie go pozbyć bo 13s do setki to gorzej niż seria :/ ale ja go skurczybyka znajdę i wykopie z tego auta
http://www.youtube.com/wa...feature=related

morieris 

Model: Astra F Bertone
Pojemność: X16SZ + LPG
Wysłany: 2011-09-27, 17:32   

fajnie wyglada :) ja bym na niej w sumie nie wiem czemu, ale widzial belki na dachu, cos ala thule :)

Kri$ 

Wysłany: 2011-09-27, 17:43   

hehe jak mnie keidys bedzie stac na wsadzenie 3.0 lub cos innego o duzej liczbie kucy to ją zrobie na emeryt stajl z bagaznikiem na dachu :D

Odpowiedz do tematu