Marka: Opel
Model: Astra F Bertone
Pojemność: X16SZ + LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 24 Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 746 Skąd: 022.com
Wysłany: 2010-03-10, 22:38 SzrotoCalibra by morieris
Skoro juz pojawiłem sie na forum, to zaloze temat ze swoją Calibrą. Calibre kupiłem po rozstaniu z moją astrą:
Calibra:
Rok 1993
Silnik: c20ne
Wersja: Bida Plus
Wyposażenie:
-el. szyby
-el. i podgrzewane lusterka
-el. szyber
-ABS
-Halogeny
-LPG
Na początku:
Zdjęte lexy:
Spojler usuniety na sztuke:
Modyfikacja lamp na dwusoczewkowe (mijania i halogeny):
Montaż CB w panelu środkowym:
no i w tym momencie wysrał sie silnik... wiec trzeba bylo zrobić swapa ( Jaworoa Opel Tuning Garage by Latino )
odwrodna chronologia, ale mysle ze nie ma to wiekszego znaczenia
Cali w miare poskladana do kupy, z wiazką na złączki elektryczne i tasme izolacyjna
Ogolnie w samochodzie jest jeszcze w cholere do zrobienia, narazie plan do maja to zalozyc glebe ktora jest w piwnicy, alu po astrze i doprowadzic sprawy w komorze silnikowej do ladu.
mayday5 [Usunięty]
Wysłany: 2010-03-10, 22:42
mam nadzieje ze na tym silniczku juz ci pojezdzi to juz chyba drugi z tego co pamietam
Marka: Opel Astra F
Model: Caravan
Pojemność: Wielopunkt
Wysłany: 2010-03-10, 22:43
Pamietam Asterke bardzo fajnie sie prezentowała
Wracajac do Calibry podoba mi sie lakier, dobrze ze wywaliłes te lexy i powrociłes do seryjnych lampek, z przodu lampki tez robia swoje i wygladaja fajnie
_________________ Astra F Kombi " Cichociemny Popierdal..."
Region Mazowsze Żyrardów !!!
Model: Calibra
Pojemność: 2.0
Wiek: 29 Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 210 Skąd: Warszawa - Wola
Wysłany: 2010-03-10, 22:56
Tak jak Ci już kiedyś mówiłem, zapał masz wielki, liczę że skutki zamierzeń będą równie budujące, co biorąc pod uwagę tak szybką wymianę silnika jest prawie pewne
Pojemność: X16SZ + LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 24 Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 746 Skąd: 022.com
Wysłany: 2010-03-10, 23:03
pedro napisał/a:
Tak jak Ci już kiedyś mówiłem, zapał masz wielki, liczę że skutki zamierzeń będą równie budujące, co biorąc pod uwagę tak szybką wymianę silnika jest prawie pewne
Heh dzieki, ale powiem Ci ze juz mialem ochote isc po baniak paliwa i dobrą zapalniczke ..
Jackass napisał/a:
Zmienia się na dobre.
Jak ją rzuce na ziemie i zaloze piętnastki to moze mi sie odmieni zdanie o tym samochodzie ;]
W najbliszym czasie jesli chodzi o wyglad to pewnie tylna rejestracja wyladuje na swoim miejscu, potem tylny zderzak, przedni zderzak i maska do wymiany, reperaturka tylnego blotnika, male ogniska rdzy w okolicy progów, delikatny clean pod maską zwiazany z wymianą całej wiązki pod maską bo jest taki drut ze głowa mała, do tego jeszcze hamulce tylne, wklejenie tylnej szyby bo nie jest szczelna, wymiana fotela kierowcy (mam drugi tyle ze pasazera w piwnicy), a potem mam nadzieje ze ją sprzedam i kupie wreszcie wymarzonego bezdasznika
Ostatnio zmieniony przez morieris 2010-03-10, 23:21, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2010-03-10, 23:09
I to wszystko chcesz robić żeby ją potem sprzedać? Z punktu widzenia pasji - niezrozumiałe; z punktu widzenia ekonomii - nieopłacalne... więc powiedz mi po co chcesz pakować kasę w auto które chcesz sprzedać?
Wysłany: 2010-03-10, 23:15
pedro, heh, jak bede mial kase to bede w nią wkładał, bo nie lubie jezdzic serią, a tymbardziej serią z agro pozostałościami Ale nie bedzie jakis spektakularnych modów raczej, no chyba ze samochod ze mna zostanie na dlużej, ale to wszystko kwestia pewnych okolicznosci Moim najwiekszym marzeniem jesli chodzi o tiuny samochoduje jest air ride, ale to niestety droga zabawa ...
Wysłany: 2010-03-10, 23:25
Z tego co pamiętam jak Szronik opowiadał na którymś zlocie to airride to chyba ze 3 koła... kasa spora ale nie kosmiczna...
Wiesz, ja Ci powiem, że może trochę zbyt alergicznie reaguję na teksty typu "no zrobię to i tamto a potem sprzedam Cali bo mi się marzy co innego", bo sam wsadziłem w moją Cali 3X tego co jest warta i nadal zamierzam łożyć na nią dalej... wg mnie jeśli się wiążesz z jakimś autem to na dobre i na złe, wiem że to tylko przedmiot, może je za bardzo personifikuję...
Wysłany: 2010-03-10, 23:30
pedro, ja Cie rozumiem Moja astra byla w rodzinie 10 lat z bólem serca ją sprzedawalem ale mialem nadzieje ze dzieki temu kupie cos fajniejszego i w lepszym stanie, niestety ze tak powiem ... przeliczyłem sie. Calibra jak narazie mnie tylko denerwuje ... silnik ktory sie wysrał po 2 miesiacach... wiec to troche obrazuje moją niechęć do niej, bo mialo byc pieknie... a wyszło jak zawsze.
Ale jeszczen ie przekreslilem tego samochodu do konca Moze jednak sie dogadamy, tylko musi mi okazać troche uczucia, a nie wieczeni odpychanie łokciem
Wysłany: 2010-03-10, 23:42
Tu masz rację, jeśli auto się nie odwdzięczy za troskę to nie ma się ochoty na nie łożyć... wiem coś o tym bo moja stała 3 miechy zanim zdecydowałem się robić w niej całą zawiechę (która btw znów jest do roboty), w każdym razie włożyłeś w nią sporo serca i pieniędzy więc poświęć jej jeszcze trochę cierpliwości, a pokonasz przeciwności i będziesz się w końcu cieszyć bezawaryjnością...
...chociaż żeby Cię nie oszukiwać ja mam swoją od 2,5 lat i ciągle się coś psuje, ale z biegiem czasu coraz mniej poważne rzeczy... po prostu wszystko poważne już wymieniłem...
Sam dokonaj bilansu czy Ci się to opłaca czy nie...
Wysłany: 2010-03-10, 23:50
pedro, w koncu to stary opel ;] wiec jakos specjalnie mnie nie dziwi ze sie psuje, tylko przeraza mnie ilość rzeczy do zrobienia w zasadzie "na już". Ale zobaczymy jak to bedzie wczesniej zapomnialem jeszcze dodać ze prawa szyba elektryczna nie dziala a raczej dziala kiedy chce
wczesniej zapomnialem jeszcze dodać ze prawa szyba elektryczna nie dziala a raczej dziala kiedy chce
pewnie kable/przekaźnik (nie wiem czy tam przekaźnik wogóle jest ). W najgorszym wypadku szczotki silnika. Próbowałeś "na krótko" podłączać silnik szyb? Np. w kumpla bejcy tak trzeba było mimo, że wsio reszta było sprawne, przynajmniej w teorii
Model: Vectra B
Pojemność: 1,6 16V
Wiek: 29 Dołączyła: 28 Lut 2010 Posty: 209 Skąd: Borkowo Kościelne
Wysłany: 2010-03-11, 17:29
fajny lakierek... aucik przy sporej cierpliwości i jakimś wkładzie finansowym doprowadzisz do stanu "lepszego" dla siebie, im więcej czasu jej poświęcisz tym mniej będziesz chciał się z nią potem rozstać... jak widzę nie mamy najnowszych samochodów a wiadomo, że wiąże się to z wydatkami i wkładem pracy ale jednocześnie wkładamy w nie trochę serca...
wiadomo... ja też bym już chciała Vectrę C ale mam B i jestem zadowolona bo mnie nie zawodzi przede wszystkim i jest (jak dla mnie" najładniejsza w świecie
_________________ żadne wielkie przedsięwzięcie nie może się udać bez kobiety
Wysłany: 2010-04-01, 10:40
Dzisiaj nastapil wielki przełom jesli chodzi o Calibre... jak pewnie czesc z was wie drugi silnik (c20ne) w ostatnim czasie umarł... diagnoza - panewki.. szczerze mowiac zalamalem sie i juz chcialem isc bo kanister benzyny i dobrą zapalniczke... ale wczoraj zobaczylem swiatelko w tunelu Wczoraj zadzwonil do mnie chłopak mojej siostry ciotecznej (blacharz, mechanik) i od słowa do słowa okazalo sie ze dostał w rozliczeniu za jakas robote zmasakrowana vectre C. Silnik 1.9 CDTI z 2008 roku, jakies 100tys przebiegu serwisowana itp, tyle ze po takim dzwonie ze on juz nie chce tego robic i sprzedaje ją na graty Po ponad godzinnej rozmowie doszlismy do porozumienia W calibrze jakos pod koniec maja bedzie hulać 1.9 cdti - 150 PS szlaki juz są przetarte bo Kola z Calibra Team wszczepil diesla do Calibry. Oczywiscie razem z silnikiem bedzie szla cala wiązka nowa, wiec prawdopodobnie bedzie tez komputer pokladowy z vectry, tylko trzeba pomyslec nad zabudową wyswietlacza Łapy i półosie beda robione na zamówienie, ale z uwagi na to ze wspomniany wczesniej mechanik ma dobre dojscia bedzie to po cenach takich jak dla niego a nie dla klienta z ulicy, ogólny koszt z przekładką silnikiem i innymi pierdolami wyniesie ok 3.5 tysiaca. Moze i sporo jak na stara calibre, ale bedzie zarówno oszczednosc, jak i prawie nowy silnik Na koniec jeszcze pare zdjec Vectry ktore dostalem dzisiaj na maila
Przód
Druga strona podobno jest w jeszcze gorszym stanie
No i silniczek, troche poprzestawiany, ale do uratowania
_________________ >> Wheel Whore <<
Ostatnio zmieniony przez morieris 2010-04-01, 14:01, w całości zmieniany 1 raz
Hehe, swap silnika i swap wnętrza z Vectry? Zapowiada się ciekawie i będzie grubo jeśli to nie żart primaaprilisowy Dziś od rana nie wiadomo komu wierzyć, komu nie.
Wysłany: 2010-04-01, 11:51
Wnętrza z vectry raczej nie bedzie jako takiego, bo to zupelnie inny samochod, myslelismy nad deską, ale poduchy sa wywalone wiec szkoda zachodu. Heh a co do tego ze to żart ... to sam sie przekonasz jak jest za jakis czas
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum